Weelkoo Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 niby na jakie ?? Jak dla mnie to najlepsze mobo pod C2D jakie można kupić w chwili obecnej B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 niech przemówi obraz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 gratuluje, widac, ze cep i mobo potrafia :D to jeszcze 16m na takich taktach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Huhuhu... Piękne ustawienia po prostu, pogratulować! :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 gratuluje, widac, ze cep i mobo potrafia :D to jeszcze 16m na takich taktach :D oj ciężko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Witam Wczoraj zlozylem kompa na P5W64 i jest prawie wszystko oki. Płyta świetana. Denerwuje mnie tylko to ile czasu sie komp włącza. Na abicie IS7-E pasek wczytywania przechodził jeden raz, a tutaj przechodzi 10 i w tym czasie dysk nie pracuje. Czy u was tez tak jest? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Witam Wczoraj zlozylem kompa na P5W64 i jest prawie wszystko oki. Płyta świetana. Denerwuje mnie tylko to ile czasu sie komp włącza. Na abicie IS7-E pasek wczytywania przechodził jeden raz, a tutaj przechodzi 10 i w tym czasie dysk nie pracuje. Czy u was tez tak jest? Pozdrawiam Tak, WinXP odpala się cholernie długo. Nawet przy TinyXP do testów trochę to trwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 U mnie na DG2 mialem to samo, az kiedys prez przypadek powylanczalem wszystko w biosie...co sie dalo, poza raidem... Wskakiwalo szybciutko...pozniej poszedl clear cmos i juz nie wiedzialem co to...do tematu nie wrocilem, ale wskazowka jest gdzie szukac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Pare rzeczy powyłączalem i jest troche szybciej. Spróbuje jeszcze cos wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Co prawda ja mam P5B dlx, ale problem jest ten sam. Wydaje mi się, że winny jest sterownik od audio. Wnioskuję to po tym iż po odinstalowaniu tych sterów, wyłączeniu audio w biosie, i uruchomieniu Audigy2, winda uruchamia się o WIELE szybciej. Może nawet tak samo szybko jak na starej DFI pod AMD. Nie wiem, czy u Was zadziała, daję tylko taką wskazówkę z własnych doświadczeń. Z kolei win Vista, na wbudowanej dzwiękówce uruchamia się tak samo szybko, jak z Audigy. Tylko w Vista, stery do zintegrowanej dzwiękówki są windowsowskie. To utwierdzało by w przekonaniu, że to jednak wina sterów do SoundMaxa. To tyle od siebie. Edytowane 21 Października 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) czy karta dzwiękowa na Asus P5w64 Ws Pro jest ta sama co na P5w DH ? która jest lepsza ? Edytowane 21 Października 2006 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Jest na 100% inna dziekowka, ale ktora jest lepsza nie wiem. Obie maja HD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Po wylączeniu wszystkiego co sie da (poza SATA) nieznacznie przyspieszył. Pasek 5 razy przeszedł, ale to nie to co na ABICIE. Niestety ale i tak jestem bardzo zadowolony z płyty. :) Co to dzwieku to w biosie, który lepiej ustawić HD AUDIO czy AC,97?? Edytowane 21 Października 2006 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Nie używam zintegrowanej muzy tylko X-Fi, a i tak nie zmienia to faktu,że sys ładuje się koszmarnie długo ( ok. 10 pasków). Stawiam na kontroler SATA. Mam na podorędziu dyskacz Ultra ATA, z sysem bardzo podobnie skonfigurowanym do tego jaki na codzień używam na SATA ( w zasadzie różnią się tylko brakiem firewalla i antywira + kilka usług). Paskek postępu miga tylko raz i już przechodzi do ładowania pulpitu. Rzecz w sumie do dokładniejdszego obadania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 U mnie pasek latal 1-1.5raza i juz bylem w windzie. Wylaczony lan, audio, dysk ata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 tak Wam przeszkadza czy 2 czy 6 razy przeleci ten pasek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Może nie przeszkadza w sensie uciążliwości samej w sobie - zwłaszcza, gdy komp chodzi praktycznie non-stop i rzadko się bootowanie ogląda. Tylko jest to po prostu irytujące, że taki mocny sprzęt i wydane sporo kasiory, a dwa poprzednie kompy wstawały sporo szybciej... Ot, dyskomfort psychiczny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Może nie przeszkadza w sensie uciążliwości samej w sobie - zwłaszcza, gdy komp chodzi praktycznie non-stop i rzadko się bootowanie ogląda. Tylko jest to po prostu irytujące, że taki mocny sprzęt i wydane sporo kasiory, a dwa poprzednie kompy wstawały sporo szybciej... Ot, dyskomfort psychiczny :wink:To prawie tak jak u mnie gdy mam korzystać z neta <1Mb/s :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 czy wszystkie płyty ,Asus P5w64 Ws Pro, Asus P5b Deluxe/wifi-ap,Asus P5w Dh Deluxe mają takie problemy z ładowaniem windy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 U mnie pasek latal 1-1.5raza i juz bylem w windzie. Wylaczony lan, audio, dysk ataNo to juz wiemy ze najbardziej spowolnia SATA i audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 załadujcie sobie darmowy program(15 dni za free) WinXP Manager ,jest tam opcja do optymalizacji szybkiego startu windy lina: http://www.yamicsoft.com/ powinno w 99,99% przypadków pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 lub Botvis chyba wstrzymam się z kupnem Asus P5w64 Ws Pro zqaczekam do 7 lstopada na nForce 680i SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 lub Botvis chyba wstrzymam się z kupnem Asus P5w64 Ws Pro zqaczekam do 7 lstopada na nForce 680i SLI 8-go chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 yotomeczek Na jakim biosie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Jedynym słusznym - 0209 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Jedynym słusznym - 0209 :) a właśnie że na 301 na powrót do 209 brakło czasu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Witam. Może i głupie pytanie :oops: ale p5w64 nie chce mi ruszyć gdy mam ramy w żółtym slocie nabliżej procka (wiatraki się rozkręcają i to wszystko) jak przełożę do czarnego obok to rusza bez problemu ramki to 512 geil 667mhz 4-4-4-12 też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Wloz do czarnego, odpal - podnies vdimm, ustaw timingi recznie na 4-4-4-12 i zapisz. Wsadz w zolte i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Witam. Może i głupie pytanie :oops: ale p5w64 nie chce mi ruszyć gdy mam ramy w żółtym slocie nabliżej procka (wiatraki się rozkręcają i to wszystko) jak przełożę do czarnego obok to rusza bez problemu ramki to 512 geil 667mhz 4-4-4-12 też tak macie?Wstały w żółtych normalnie, przy pierwszym uruchomieniu, mimo że fabrycznie 2.0-2.1v mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...