Zulusman Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Kupilem sobie malego chwytaka. Po dogieciu kilku szczegolow, pasuje do Vdimm jak ulal :) Jutro jade po drugiego i sprawdzam ile moje HZ poleca w gore na 4:5 :) EDIT: Specjalnie dla ciebie Zamowilem podobne na allegro, ale nie wiem jak beda wygaldac naprawde, pozatym byly tylko 2szt a ja chce Vdimm i Vmch docelowo. Oba na podobnych chipach, wiec skoro jutro uda mi sie Vdimm, to w zasadzie Vmch bedzie formalnoscia. Bez lepszego chlodzenia NB nie podchodze wogle do modow... AC to zamalo na 450fsb na tym mobo. Edytowane 21 Września 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 To niech się teraz chwytaczek przy przypadkowym kopnięciu w biurko obsunie i będzie tylko psssssyyttt @ great balls of fire :lol2: Albo może daj fotki, jak to wygląda, jesli dobry patent :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Płyte Asus P5W64 WS Pro, 975X, DualDDR2-800, SATA2, RAID, FW, 2xGBLAN, 4xPCI-E, ATX, CrossFire, Core można juz dostać w sklepach za 650 zł nawet trochę taniej a Asus P5B Deluxe to gdzieś wydatek 670 zł tylko chyba pod procka e6300 jest nadal lepsza P5B delux jak sadzicie kurde dziwne to jest płyta nowsza cenowo tańsza już <_< i pytanie takie do posiadaczy Asus P5W64 WS Pro, 975X osiągnie bez problemu 430 fsb hm? Mam Asus P5W64 WS Pro Na dzień dobry poszło 16M przy fsb 440 (z biosu @ 400 i clockgen) Mam jazdy z HDD - kochany microsyf (dysia podzieliłem i poformatowałem pod windami i stąd problemy - instalator XP widzi to całkiem inaczej) i nie było czasu na zabawy :( Teraz działkuję - więc do niedzieli zabawki stoją same :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 yotomeczek w temacie P5W64 bardzo kibicuję !! p.s. mam swoje powody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Ten 4:5 mnie szczególnie interesuje. Im wyżej na nim bez clockgena z 400 tym lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) @Hanu To mnie teraz zacikawiles, bo P5W64 bardzo podobne do mojego ustrojstwa. Zrobilem 400 + clocgen i dojechalem do 435 - syf i malaria... Ide bootnac z 420 ;) EDIT: [gluteus maximus]. Nic nie pomaga. Takty procka mialem takie same jak 1:1 a bylo 4:5 (218 fsb na ramcach wiecej) a wynik w spi o 4sekundy, powtarzam, 4 sekundy, lepszy. Zadnych optymalizacji, wiec warunki takie same. Edytowane 22 Września 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Sprzęt wreszcie up and running. Na razie "roboczo" ninja siedzi, no ale w poniedziałek wszystko zwodowane w budzie będzie. No i druga prawie taka sama maszyna do porównania/testów w poniedziałek/wtorek... BTW. X1900 AIW mnie przeraża - to kolos po prostu jest, szersza od płyty [ciach!]ej :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Witam Przeczytalem cały wątek ale nadal nurtują mnie 2 pytania.. Po pierwsze dlaczego Asus P5W64 WS Pro w Gralu kosztuje mniej o 300-400 zl w stosunku co do innych sklepow , skad taka duza rozpietosc cenowa??? A po drugie ktora plyta jest lepsza do E6300 i do OC P5B Dlx czy Asus P5W64 WS Pro?? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 @NFS też mnie to zastanawiało . Cena 650 zł za ta płytę jest bynajmniej ewenementem gdyż nie dość że na zachodzie kosztuje po 250Euro , to nawet na neweggu jej cena to 309$. Z ciekawości wysłałem maila do GRAL'a czy ta cena jest ostateczna. Zobaczymy co odpowiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 jak mialem fizycznie mobo to taka cena byla ostatecznia, ale na te chwile nie ma ich w hurtowni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Jak to jest z tym P5W64 - trzeba podciagac powyzej 400 clockgenem czy nie. Na XS roznie to bywa a niby w biosie plyta ma do 450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Jak to jest z tym P5W64 - trzeba podciagac powyzej 400 clockgenem czy nie. Na XS roznie to bywa a niby w biosie plyta ma do 450. W biosie do 550 jest. A jak z ponad 400... jeszcze nie wiem, na razie siedzę sobie grzecznie na 8x350, wyżej po wodowaniu będzie. Poza tym aktualnie inne graty do testowania są, musi się zacząć wydana kasa zwracać w końcu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Plytka jak dla mnie ciekawsze niz P5W DH, no i tansza - jednak wkurzajacy jest ten brak drugiego kontrolera IDE - trzeba bedzie sie na SATA przezucic wkoncu... Eh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Ja moją na razie zabootowałem @ 420 Wyżej pociągnąłem ClockGenem Napięcia na MAX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Tomek, ale Ty na multi x 7 lecisz :blink: Myslalem, ze to co pisales wczesniej to x 9 a tu zonk. Jutro jak wroce z roboty to dam mniejszy multi i zobaczymy co Abit pokaze na nim ;) Jesli "az" ~440MHz na x7 to eh, malo na tym Asusie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Tomek, ale Ty na multi x 7 lecisz :blink: Myslalem, ze to co pisales wczesniej to x 9 a tu zonk. Jutro jak wroce z roboty to dam mniejszy multi i zobaczymy co Abit pokaze na nim ;) Jesli "az" ~440MHz na x7 to eh, malo na tym Asusie. jasne - na nieznanym procku, na ac x9 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 jasne - na nieznanym procku, na ac x9 :DNo lol, tak jak ja czesto zmieniam plyty, tak Ty zmieniasz procki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) 460fsb Update 465fsb Edytowane 24 Września 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Vich nie dawaj na max, tylko na 1.4. Rozumiem ze zastosowales te hinty co ci dalem i poszlo wyzej :) ale sie bije w piers ze powalilem cpu-z .... wyniczek najlepszy z moich na AC. Jesli sie nie myle, najlepsze 6400@AC Edytowane 25 Września 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Ladnie... no i sam nie wiem co ja mam kupic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Ladnie... no i sam nie wiem co ja mam kupic...Ja właśnie tak samo. Pewni się wachasz tak jak na między P5W64 WS Pro, a P5B Dlx i nie wiem w końcu, która osiąga wyższe fsb na E6300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Jak widać P5W64 WS Pro ostro kopie procka w góre w stosunku do P5BDLX... http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...p;postcount=205 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Ja właśnie tak samo. Pewni się wachasz tak jak na między P5W64 WS Pro, a P5B Dlx i nie wiem w końcu, która osiąga wyższe fsb na E6300. no przeciez waidomo ze na p5b del z 965 osaigniesz wyzsze fsb, 965 jest lepszym chipsetem do e6300/6400 ja mam e6300 ale kupuje p5w64 poniewaz : jest tanszy o 70zl (od p5b del) oraz nie ma takich problemow (chociaz nie uwazam ze ich nie ma w ogole) z kompatybilnoscia pamieci, mam specyficzne memki ktore sie gryza z 965 ->Hanu: nie wiem czy zauwazyles ale to jest 3746mhz z pamieciami 535 4-4-3-8 vs 4052 z memkami 460 3-4-3-9 wiec trudno o sprawiedliwy wynik Lepszym porownniem dwoch plyt powyzszych jest w tym linku (ktore podalem juz na 1st stronie tematu) : http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=260043 (pod koniec pierwszego postu) ----- mocno sie grzeja elementy na 'polnoc" od socketu, powyzej regulatorow napiecia? warto na nie wrzucic jakies radiatorki ? plyte jeszcze nie mam bo czekam az dojedzie z hurtowni do sklepu Edytowane 25 Września 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) @Lizardus - masz rację, źle zinterpretowałem screen. Pomyslałem, że jest to ukazanie maksymalnego taktowania proca na danym mobo. Analizując zacytowany przez Ciebie post mozna przyjać, że przechodząc kolejne strapy P5w64 nie traci na wydajności jak ma to miejsce w przypadku P5B DLX, gdzie po przekroczeniu 400 wydajność leci na łeb ( powraca do poziomu 400 w okolicach 500 :))) Czy ktoś z Was mający dobre memki może sprawdzić jak sprawuje się P5W64WS przy FSB 9x400 i dzielniku 4:5? Da się bootować spokojnie i działać stable na takim ustawieniu? Na P5B jest to wielce problematyczne.... Edytowane 25 Września 2006 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Mozna tak samo sprawdzic to na p5w DH nowy rev i na p5wdg2. Dziala spox, ale wydajnosc mnie martwi. Dzialalem stabilnie na 4:5 przy fsb 420 4:5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 mała próbka wydajności chłodzenie AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Dziala spox, ale wydajnosc mnie martwi. 9x:400 1:1 wydajniejsze niż 9x400 4:5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 calkiem ladnie :) czekamy na wiecej, sporo wiecej :) jak kogos interesuje to jutro bede mial znow mobo dostepne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Lepszym porownniem dwoch plyt powyzszych jest w tym linku (ktore podalem juz na 1st stronie tematu) : http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=260043 (pod koniec pierwszego postu)No fakt dzięki, nie zauważyęłm tego lynka. Widać ze na prawdę na P5W64 procek dostaje kopa- ok. 1 min. w Spi to trochę jest. Także chyba jednak będę się skłaniał w stronę P5W64, chociaż ma mniejsze fsb. Edytowane 25 Września 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 FSB mozna poprawic poprzez 10min zabawy z lutownica... wydajnosci raczej nie :D Chyba jutro skikne do Niemca po mobo, po obejrzeniu powyzszych screenow i linkow przekonalem sie do asus w 100% ;) . A tak to byl dylemat - vanilla, dlx #1 i #2 (p5b oraz wdh) , powerup, w64.... Intel z nowym logo ( ;) ) czeka, d9gmh czekaja, fc takze sie jakies znajdzie - bedzie fun ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...