Skocz do zawartości
00Piotrek00

Laptop Do Grania...za 4000zł

Rekomendowane odpowiedzi

max 4tys zł

core solo, min 512, 60GB, dobra grafika, może któraś z tych:

ATI Mobility Radeon 9600

Nvidia Geforce FX Go 5700

ATI Mobility Radeon 9700

ATI Mobility Radeon X600

Nvidia Geforce Go 6600

jakie sklepy oferują wybór podzespołów? w gotowych ciężko coś znaleźć

polećcie jakiś sprzęt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W PL raczej trudno o możliwość konfiguracji laptopa (może to być tylko wymiana ramu lub dysku).

W tej cenie, to nie znajdziesz laptopa do grania. Jedynie jaka grafika może być to coś typu X600, X700 (będzie trudno) i GF Go7400.

Modelu Ci nie podam, bo trudno znaleźć coś firmowego, trwałego i wydajnego w tej cenie.

Poza tym 512mb, to chyba zdecydowanie za mało ramu. Chociaż... z drugiej strony nie wiem czy nie rozmawiamy o grach typu Saper ;)

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozmawiamy o grach typu warcraft 3, chodzi o to aby chodził płynnie na max detal i res.

acera nie chcę, może hp, f-s?

jak na raize to znalazłem tylko 1 stronę z miarę przyzwoitym interfejsem i łatwym eliminowaniem ;)

http://ce.computers.toshiba-europe.com/cgi...ERIES_ID=114377

wszystko przejrzyście...szkoda, że tylko 1 firma

jak się sprawują cwelerony M ?

na razie mam na oku Toshiba Satellite L100-173

semprony grzeją się? jakie są możliwości spowalniania?

Edytowane przez 00Piotrek00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warcraft 3 to płynnie w max detalach na dowolnym GMA 9xx albo Ati X200M będzie śmigał. A Semprony troszkę się grzeją, ale można im taktowanie o połowę zaniżyć, co zdecydowanie poprawia sprawę. Zresztą od roku korzystam z Semprona i jestem bardzo zadowolony :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://notebooki.pl/notebook/pokaz-od-skapiec/1818/

czy

http://www.agito.pl/index.php?pid=33636&bid=40

?

na ile jest gorszy proc intela?

grafa nvidii też jest chyba sporo lepsza...ale 2x więcej ram, no i 2stówy mniej kosztuje fs.

enyajdija?

a może sempron?

http://notebooki.pl/notebook/pokaz-od-skapiec/1793/

cena jest kusząca tylko czy to jest wersja mobile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przewage bedzie miec tutaj TurionX2 - rdzenie + 64bit czyli masz zabezpieczenie na przyszlosc. O dlugosc pracy na baterii nie pytaj bo nie wiem. A co do kart graficznych to wcale nie jestem pewien czy ten GF bedzie lepszy od X300, ewentualnie porownywalnie, ale bez jakis kolosalnych roznic. Tak czy inaczej, wolalbym Asusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli karty grafiki [ale chyba 6100 jest zintegrowana-może być gorsza..? ]nie różnią się za bardzo to 1GB ramu i niższa cena.

proc intela jest dość szybki, korzystałemm z podobnego zestawu i byłem mile zaskoczony

w tej chwili więcej przemawia na korzyść fujitsu, choć asus jakoś bardziej przekonuje mnie jako marka :rolleyes: :unsure:

może ktoś się wypowie na temat awaryjności fs i asusa?

to byłby mój pierwszy lap, może nie zwróciłem uwagi na inne istotne sprawy?

czy grafika gma950 jest rzeczywiście tak żałosna? czy x300 jest sporo lepsze?

zakup lapa to bardziej skomplikowana rzecz niż sądziłem..............

ktoś korzysta z x300 / go 6100? opinie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Benkju można poczytac trochę w tym temacie, który sam zakładałem będąc ciekwym opinii innych użytkowników o tych laptopach.

Kolega prawdopodobnie dziś wpłacił zaliczkę na tego laptopa i chyba ma przyjść na początku przyszłego tyg. Szkoda tylko, że już nie będe mógł go obejrzeć osobisćie, bo będe trochę z dala od domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zagranicznych portalach wyczytalem , ze jest na poziomie Asusa . Jako jedni z nielicznych daja gwarancje dla firm na 2 lata a ich lapki produkuje firma ktora ma fabryki nie tylko w Chinach ;) Tyle tylko ze Asus ma marke wyrobiona i lepszych dezajnerow :] Dodam ze sam kupuje w najblizszym czasie BenQ R55EG albo S73EG . Mozesz wyguglowac recki userow tych lapkow i sa bardzo dobre , do najwiekszych wad mozna zaliczyc tylko gorace chlodzenie (ale za to ciche) i niezawsze dobre rozmieszczenie portow . Napewno maja lepsze matryce niz HP i wskaznik wydajnosc/cena lepszy niz Asus . EDIT narcyz twoj topik to sie rozbil bardzije o dywagacje o Acerze niz o BenQ ;) Tak naprawde nikt na tym forum nie ma BenQ (albo sie nie chwali) i wypowiedzi kucyka moza sobie darowac bo sa conajmniej smieszne .

Edytowane przez viod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, chyba jestem przekonany ;)

ten Geforce FX Go7400 ma swoją pamięć czy korzysta tylko z systemowej?

jak z wydajnością stoi?

ale chyba lepiej lenovo ibma ? cena prawie taka sama [do benqa musiałbym wziąć xp ]

http://tbk.pl/product_info.php?products_id=168648

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba jednak przepłacę za tego ibma przynajmniej będę miał przekonanie o większej niezawodności...pewnie się dzisiaj wybiorę do sklepu zobaczę sprzęt

wlasnie zobaczylem to:

http://www.corvus.com.pl/sklep/pokaz_produkt.php?idprod=6449

za tą cenę chyba spoko sprzęt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie czy jest problem z dostaniem płytki x systemem - w końcu kupuję lapa z xp, dostanę obraz czy płytę?

czy mam jakieś prawo do posiadania płyty instalacyjnej?

w tej chwili jestem zdecydowany na tego asusa....ale za tydzień nowa dostawa, ciekawe czy znowu zmienię zdanie... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi