Skocz do zawartości
Gyc

Laptop Do Pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam pomocy z wyborem laptopa do pracy.

Wymagań dużych nie ma choć konkretne.

1. Matryca 14cali (by ładnie świeciła i kolory dobre miała), by jakość elementów i ich spasowanie było na poziomie równym/większym od mojego obecnego nx6110.

2. Laptop nie będzie DO GIER!

3. Istotnym wymogiem jest by nadchodząca Vista działała komfortowo, beż żadnych zacięć i innych tego typu dolegliwościach...

Cichy, nie grzejący się.

Co do ceny, to wiadomo im niższa, i im lepszy stosunek wydajność/cena tym lepiej.

Czy coś w tym stylu się nada?

http://www.allegro.pl/item125676314_asus_a...7300_winxp.html

Pozdrawiam,

Gyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie tak, ale 512mb ramu, to dla Visty może być zbyt mało. Poza tym dysk ma 4200RPM, co w przypadku Visty byłoby też "wąskim gardłem", zresztą to już nie tylko w przypadku Visty.

I nie ma tu co się rozwodzić nad wymaganiami nowego systemu ;) Ramu można dołożyć, a dysk wymienić- zawsze to jakieś rozwiązanie jeśli Ci koszta nie przeszkadzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie tak, ale 512mb ramu, to dla Visty może być zbyt mało. Poza tym dysk ma 4200RPM, co w przypadku Visty byłoby też "wąskim gardłem", zresztą to już nie tylko w przypadku Visty.

I nie ma tu co się rozwodzić nad wymaganiami nowego systemu ;) Ramu można dołożyć, a dysk wymienić- zawsze to jakieś rozwiązanie jeśli Ci koszta nie przeszkadzają.

Co do dysku oczywiście masz rację, czytałem o dyskach hybrydowych do Visty ale to chyba przyszłość dopiero. Czy są ciche 7200 2,5"?

Ram to fakt 1GB, to minimum.

Czy powiedzmy w okolicach 4000zł można coś takiego dostać?

Jaka grafika musi być? Taki 7300 jest ok czy może coś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dysku oczywiście masz rację, czytałem o dyskach hybrydowych do Visty ale to chyba przyszłość dopiero. Czy są ciche 7200 2,5"?

Ram to fakt 1GB, to minimum.

Czy powiedzmy w okolicach 4000zł można coś takiego dostać?

Jaka grafika musi być? Taki 7300 jest ok czy może coś innego?

1)NIE

2)Może

3)Tak "Aristo Prestige 1600 " z Core Duo i X1600 :)

4)GF6200 lub X1300 coś w tych okolicach

PS:

A jak tak spytam po kiego ci Vista ? Offica ci przyspieszy albo MS projecta ?

A koszty sprzętu sporo niższe o jakieś 1500 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki myslook :-)

Proszę o komentarz i opinię. Który z wymienionych poniżej listy będzie najlepszy do wymienionych przeze mnie zadań. Priorytety to: wytrzymałość i dobre spasowanie elementów, cisza, wydajność.

1. dell 1

2. asus

3. dell 2

Podoba mi się dell 2 ze względu na matrycę o wyższej rozdzielczości.

Co myślicie?

Pozdrawiam,

Gyc.

Edytowane przez Gyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi