fisher_nh Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Jak w temacie prosiłbym o podanie przyblizonej wydajności tych dwóch procesorów , głownie jeśli chodzi o przetwarzanie plików video kompresje w roznych formatach itp. Który lepiej wybrać pod względem wydajności. Niestety nie mogłem znaleźć odpowiednich linków do testów. Nie interesuje mnie wydajność w testach syntetycznych . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 550 to juz jest na ta chwile staruszek :| IMHO lepiej brac A64 3500+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 550 to juz jest na ta chwile staruszek :| IMHO lepiej brac A64 3500+Ja wiem , ale chodzi mi właśnie o tą wydajnośc bo mam kolege w pracy ,który twerdzi ,że lepszy jest pentium . Ja nie mogąc znaleźć odpowiednich testów , dlatego pytanie skierowałem tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 550 staruszek ale z tego co wiem to niestety Pentiumy w kompresji i takie tam sprawy zjadają Athlony, ale IMO nie warto sie juz w to pakowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 hmm. wg mnie lepiej 3500+ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Ja wiem , ale chodzi mi właśnie o tą wydajnośc bo mam kolege w pracy ,który twerdzi ,że lepszy jest pentium . Ja nie mogąc znaleźć odpowiednich testów , dlatego pytanie skierowałem tutaj. Tutaj jest dział "Co Kupić". Ale ja się nie będę czepiał ;]. Ta 550 świetnie radzi sobie w kompresji itd., a za to Athlon jest lepszy w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Kolego fisherze ;) tak jak koledzy wyzej mowia pentium lepiej poradzi sobie w kompresjach itp ale w grach juz lepsszy bedzie 3500+ WIEC ja bym bral pentiuma, chyba ze komp takze bedzie do gier to wtedy A64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 No niestety ten Penciak dostaje lanie w grach i to dośc spore :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Moze powiecie coś o poborze mocy ?? Patrzac na zegar pentiuma 550 który wynosi 3,4 GHz ,a zegar a64 3500 ( 2,2 GHz) Można stwierdzić ,że architektura procesorów intela jest o d... rozbić. Znalazlem taki tescik http://pclab.pl/art14173-6.html Wynika z niego ,że w kompresji athlon jest lepszy . A jeśli chodzi o cene ,bo tak powinniśmy porównywać ,to powinniśmy zrobić porównanie pentium 4 550 (3,4 GHz) i athlona 64 3800+ (2,4 GHz). Można narazie napisać ,że jakby zrobić test kiedy oba układy byłyby taktowane taką samą częstotliwością to pentium dostanie sromotne baty chyba w kazdym teście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Pentium napewno mocniej sie grzeje a i papu sporo potrzebuje Edytowane 18 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Do kompresji to pentiawa ale do gier to już athlon, co do porównania zegar w zegar to nie ma sensu gdybać bo athlon napewno byłby lepszy ale nie osiągnie 3.4Ghz....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Do kompresji to pentiawa ale do gier to już athlon, co do porównania zegar w zegar to nie ma sensu gdybać bo athlon napewno byłby lepszy ale nie osiągnie 3.4Ghz....... Na 3,4ghz to by zjadł nie jednego P4 EE 3,7ghz B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 MOze warto pomyslec o P4 D 850 lub 915? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...