Skocz do zawartości
fisher_nh

Wydajność Porcesorów.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie prosiłbym o podanie przyblizonej wydajności tych dwóch procesorów , głownie jeśli chodzi o przetwarzanie plików video kompresje w roznych formatach itp.

Który lepiej wybrać pod względem wydajności.

Niestety nie mogłem znaleźć odpowiednich linków do testów.

Nie interesuje mnie wydajność w testach syntetycznych .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem , ale chodzi mi właśnie o tą wydajnośc bo mam kolege w pracy ,który twerdzi ,że lepszy jest pentium . Ja nie mogąc znaleźć odpowiednich testów , dlatego pytanie skierowałem tutaj.

Tutaj jest dział "Co Kupić". Ale ja się nie będę czepiał ;]. Ta 550 świetnie radzi sobie w kompresji itd., a za to Athlon jest lepszy w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze powiecie coś o poborze mocy ?? Patrzac na zegar pentiuma 550 który wynosi 3,4 GHz ,a zegar a64 3500 ( 2,2 GHz) Można stwierdzić ,że architektura procesorów intela jest o d... rozbić. Znalazlem taki tescik http://pclab.pl/art14173-6.html Wynika z niego ,że w kompresji athlon jest lepszy . A jeśli chodzi o cene ,bo tak powinniśmy porównywać ,to powinniśmy zrobić porównanie pentium 4 550 (3,4 GHz) i athlona 64 3800+ (2,4 GHz).

Można narazie napisać ,że jakby zrobić test kiedy oba układy byłyby taktowane taką samą częstotliwością to pentium dostanie sromotne baty chyba w kazdym teście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi