Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Witam, po dłuuuuugim czasie nie używania tej maszynki miałem chęć ją dzisiaj odpalić. Poskładałem wszystko do kupy, znalazłem fale w TV, włączam a tam ROM TEST i RAM TEST. W ROM'ie 2 prostokąty są zielone, a w RAM'ie 4 na x tam kwadratów czerwonych. O co tu chodzi, czy da sie to jakoś do życia obudzić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Witam, po dłuuuuugim czasie nie używania tej maszynki miałem chęć ją dzisiaj odpalić. Poskładałem wszystko do kupy, znalazłem fale w TV, włączam a tam ROM TEST i RAM TEST. W ROM'ie 2 prostokąty są zielone, a w RAM'ie 4 na x tam kwadratów czerwonych. O co tu chodzi, czy da sie to jakoś do życia obudzić??Problem z RAM-em. Tu ktoś miał podobny problem (po angielsku): http://archives.devshed.com/forums/hardwar...red-373030.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Przeczytałem to i wyszło z tego, że RAM jest uszkodzony/wyszedł ze slotu/grzeje sie. Nie ma to jak mój angielski ;) W weekend sie za to zabiorę i dam znać, kolejne wskazówki mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Tak dokładniej to tam pisze że to właśnie uszkodzone kostki ramu powinny się bardzo grazć (podobno po tym można rozpoznać ich wadliwość) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Przeczytałem to i wyszło z tego, że RAM jest uszkodzony/wyszedł ze slotu/grzeje sie. Nie ma to jak mój angielski ;) W weekend sie za to zabiorę i dam znać, kolejne wskazówki mile widziane.I sie zabrałem w weekend :lol: Rozkręciłem go ale jedyne co zauważyłem to... Blaszka która jest przykręcona i nie bardzo da sie ją odkręcić :blink: Jak wyżej pisałem w ROM TEST oba prostokąty są zielone, w RAM TEST 4 są zielone a 36 jest czerwonych. Nie czuje żeby sie grzał <_< Może ktoś coś wie, miał podobny problem, proszę o jaką kolwiek pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Smierc kliniczna sprzetu. Przykro mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...