Radzyn Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Mam dylemat co do chłodzenia procesorow do AM2 Przy nowym kompie chciałbym aby on działał mi długo czasem bez wyłaczania i mam pytanko czy wystarczy do tego Freezer który kosztuje 70 zeta czy dać więcej pieniążków na Infinity <_< Dodam że będe kupował karte graficzną z chłodzeniem Zalman Vf 700 tylko nie wiem czy to będzie wersja 7600GS czy 7900GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 chciałbym aby on działał mi długo czasem bez wyłaczaniaFreezer to dobre chłodzenie. Jeśli nie podkręcasz to nie ma sensu wydawać o wiele więcej. Jeśli podkręcasz a) jeden rdzeń to nadal Freezer starczy, natomiast jak chcesz szaleć z dwoma rdzeniami to ewentualnie wtedy Infinity. Co do działania bez wyłączania - do tego wystarcza box :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Freezer to dobre chłodzenie. Jeśli nie podkręcasz to nie ma sensu wydawać o wiele więcej. Jeśli podkręcasz a) jeden rdzeń to nadal Freezer starczy, natomiast jak chcesz szaleć z dwoma rdzeniami to ewentualnie wtedy Infinity. Co do działania bez wyłączania - do tego wystarcza box :rolleyes: A jest róźnica między freezerem a tym Boxowym?? pytałem się gdzieś o to tu na forum ale nadal zbytnio nie wiem. Nie jestem kumaty :P a tak chcę mieć pewnoć że jak gdzieś wychodze na długo a zostawiam kompa włączonego to nic mi nie padnie ;) Bo na Dureniu 1200+ co działam to musze wentylator przystawiać bo tak to już upał jest Nie bawie się w podkręcanie choć może być podkręcił tego 3200+ na coś więcej <_< I jeszcze mam pytanie bo nie chcę dodatkowego tematu tworzyć Jaka jest róźnica między Galaxy z chłodzeniem Zalmana a Gigabyte z chłodzeniem pasywnym silent pipe II które teraz potaniało nawet jak patrze na ESC. Kidyś w sklepie mi ktoś powiedział że Silent Pipe II są trwalsze Edytowane 18 Września 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) jak nie będzie jakiegoś większego OC to z BOX'em możesz zostać :], ale dźwięk wydobywający się z coolera będzie już zauważalny co do różnic między Zalmanem, a Silent Pipe II to rzeczywiście ten drugi jest trwalszy ;) bo nie ma części mechanicznych, które mogą się zużyć na koniec mogę dodać, że Zalman jest dużo wydajniejszy od Silent Pipe II, a ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro od boxa ps. radzę kupić kartę od Galaxy z zalmanem oraz ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro dla świętego spokoju Edytowane 18 Września 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Jak gdzieś wychodzisz a np. ściagasz tylko coś z netu itp. to Athlon zwalnia dzięki Cool'n'Quiet do 1GHz więc ciężko żeby coś się przegrzało itp. jeśli nie ma obciążenia procesora... Freezer lepszy niż box, cichszy dużo. Box bez regulatora obrotów jest okropny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Jak gdzieś wychodzisz a np. ściagasz tylko coś z netu itp. to Athlon zwalnia dzięki Cool'n'Quiet do 1GHz więc ciężko żeby coś się przegrzało itp. jeśli nie ma obciążenia procesora... Freezer lepszy niż box, cichszy dużo. Box bez regulatora obrotów jest okropny. No i dlatego wybiore Freezera bo jeszcze cichszy :) a w cenie między Boxem aż tak dużo się nie róźni a z Scynthe to przesadziłem. Dopiero jak kiedyś kupie dwurdzeniowe a może już czterordzeniowe to tak :-) Jeszcze małe takie pytanko czy Zalman na Karcie Graficznej również chłodzi inne podzespoły?? Edytowane 18 Września 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 karte owiewa ;] jesli kompa ma dzialac gdy nei ma cie w domu jest jeszcz jedna sprawa która wymaga uwzglednienia - zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) karte owiewa ;] jesli kompa ma dzialac gdy nei ma cie w domu jest jeszcz jedna sprawa która wymaga uwzglednienia - zasilacz Właśnie zasilacz z pasywnym chłodzeniem?? Mam na oku Modecoma 400 Wat za 110 zeta Sorry że Was tak męcze z tym chłodzeniem ale ostatnio coróż widze u kumpli to mają włączone kompy non-stop a szczególnie kumpel który nie wyłacza kompa od ponad roku :P choć ma obudowe wyjętą a słyszałem że Kompy włczone długo bez wyłaczania działają lepiej niż te które się wyłacza :) A ja lubie ściągać więc lepiej jakbym miał włączony komp na długo i aby komputer to wytrzymał tylko czasem się boje go zostawiać włączonego jak gdzieś na bardzo długo wychodze :( Edytowane 19 Września 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 a czy to jest dział co kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) a czy to jest dział co kupić ? eeee to jest dział o chłodzeniu taki temat chciałem dać w co kupić lecz mnie odesłano tu aby dać taki temat <_< a jak o chłodzeniu jest więc się pytam o dobre chłodzenie dla kompa pracującego przez 24 godziny na dobe :D Edytowane 19 Września 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...