Skocz do zawartości
2cool

Karta Graficzna I Zwiechy Gier

Rekomendowane odpowiedzi

witam, karta graficzna to gf3ti,

od jakiegoś czasu wiekszośc gier które uruchomie, zawieszaja się kilka/kilkanascie sekund po uruchomieniu (np. hl2, live for speed, dodaje, ze dawniej wszystko bylo ok), raczej nie jest to wina sterowników, bo próbowałem wielu wersji,

na karcie graficznej, na tych `kwadracikach` a dokladniej na jednym z nich, pojawila sie biala plamka, jakby osad

wygląda to mniej więcej tak (niestety niemam jak zrobic zdjęcia, obrazek grafy znalazlem na jakiejs www, plamkę dorysowalem w paincie ;p)

http://img53.imageshack.us/img53/610/tiback2oo1.jpg

czy ta plamka moze miec cos wspólnego z tymi zwiechami, czy moze to wina czegoś zupełnie innego

komp to cel D 2.8, 1gb ram, gf3ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka zwiecha ze jedynie res pomaga, obraz sie zatrzymuje poprostu, lecz jesli mam wlaczana muze (foobar) to ona dalej gra, ale po kilku chwilach tez sie zatrzymuje, ciezko to opisac <_<

zasilka modecom mc 350

co do zdjęcia to niestety niebedzie, bo niemam czym zrobic, :cry:

bialy kolor, czym bardziej do srodka tej plamki, tym bialy kolor intensywniejszy, no i nie jest to takie idealne kółko ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niewiem, skąd pasta (czy cos w tym stylu) miałaby sie tam pojawic, ostatnio w kompie nie grzebalem wiec przypadkowe usmarowanie tego pastą nie wchodzi w grę

zetrzec sprobuje ale jutro, przed włączeniem kompa bo teraz to jest cieple, a nawet bardzo

kilka dni temu tykałem to lekko palcem, i nic nie schodzilo, moze trzeba mocniej ;p

tymczasem czekam na inne wypowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napiecia po pracy w windzie

vcore ~1.270V

3.30V ~3.20V

5.00V ~4.920V

12.00V ~12.500V (o_O)

temp procka okolo 45stopni

tym odczytom napięc to niewiadomo czy wierzyć, wiadomo ze bios moze kłamac, ale jedyne co ja moge powiedziec to to ze chyba nie sa zbyt dobre (o ile są prawdziwe)

mam jeszcze w szafce codeshita kupionego w zeszlym roku, moze jutro podłącze i zobacze czy gry dalej beda sie wieszać

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

format juz byl, i nadal to samo, czyli zwiechy pod windą, a bady mam na bank - podczas formatu nawet wyskakuje co jakis czas - proba odtworzenia jednostki alokacji (czy cos w tym stylu)

logi z hijack i tego drugiego dam, (o ile format nie rozwial wątpliwosci co do wirusa) ale raczej nie dzisiaj, bo musze pare 'spraw zalatwic'

pzdr, i dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej rozwiał. Właściwie to już chyba sam znalazłeś rozwiązanie problemu. Dysk. Podłącz innego twardziela i potestuj, to będziesz miał pewność. Ew. podociskaj taśmy od dysków albo podłącz jakąś inną, może ta co teraz masz jest uszkodzona. Ale wątpię... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi