2cool Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 witam, karta graficzna to gf3ti, od jakiegoś czasu wiekszośc gier które uruchomie, zawieszaja się kilka/kilkanascie sekund po uruchomieniu (np. hl2, live for speed, dodaje, ze dawniej wszystko bylo ok), raczej nie jest to wina sterowników, bo próbowałem wielu wersji, na karcie graficznej, na tych `kwadracikach` a dokladniej na jednym z nich, pojawila sie biala plamka, jakby osad wygląda to mniej więcej tak (niestety niemam jak zrobic zdjęcia, obrazek grafy znalazlem na jakiejs www, plamkę dorysowalem w paincie ;p) http://img53.imageshack.us/img53/610/tiback2oo1.jpg czy ta plamka moze miec cos wspólnego z tymi zwiechami, czy moze to wina czegoś zupełnie innego komp to cel D 2.8, 1gb ram, gf3ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Heh lepiej by było jak byś dał zdjęcie. A reszta kompa (zasilacz) ? Tzn zawiesza na to że jest zamrożony czy jak :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2cool Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 taka zwiecha ze jedynie res pomaga, obraz sie zatrzymuje poprostu, lecz jesli mam wlaczana muze (foobar) to ona dalej gra, ale po kilku chwilach tez sie zatrzymuje, ciezko to opisac <_< zasilka modecom mc 350 co do zdjęcia to niestety niebedzie, bo niemam czym zrobic, :cry: bialy kolor, czym bardziej do srodka tej plamki, tym bialy kolor intensywniejszy, no i nie jest to takie idealne kółko ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Biała plamka to może być pasta termoprzewodząca , farba itp - spróbuj to zestrzeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2cool Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 no niewiem, skąd pasta (czy cos w tym stylu) miałaby sie tam pojawic, ostatnio w kompie nie grzebalem wiec przypadkowe usmarowanie tego pastą nie wchodzi w grę zetrzec sprobuje ale jutro, przed włączeniem kompa bo teraz to jest cieple, a nawet bardzo kilka dni temu tykałem to lekko palcem, i nic nie schodzilo, moze trzeba mocniej ;p tymczasem czekam na inne wypowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Jak napięcia na zasilaczu podczas stresu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2cool Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 napiecia po pracy w windzie vcore ~1.270V 3.30V ~3.20V 5.00V ~4.920V 12.00V ~12.500V (o_O) temp procka okolo 45stopni tym odczytom napięc to niewiadomo czy wierzyć, wiadomo ze bios moze kłamac, ale jedyne co ja moge powiedziec to to ze chyba nie sa zbyt dobre (o ile są prawdziwe) mam jeszcze w szafce codeshita kupionego w zeszlym roku, moze jutro podłącze i zobacze czy gry dalej beda sie wieszać ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Postaraj się posprawdzać je miernikiem w czasie gry lub 3dmarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2cool Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 no wiem ze dobrze by bylo sprawdzic miernikiem, ale najpierw trzeba go mieć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 no ja nabylem u Żyda za 12zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2cool Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 no super, teraz nawet windows mi sie wiesza :mur: ... kilka min po włączeniu komputera... czy moze to byc spowodowane bad sektorami na dysku ? bo raczej mam `troche` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Owszem może być. Czy podkręcałeś RAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2cool Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 za ~10 razem udalo mi sie odpalic kompa bez zwisu systemu na starcie -.- od dawna wszystkio pracuje na deflautowych ustawieniach wygląda na to ze dysk do wymiany, bo gwarancja sie skonczyla T_T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 A może jakiś wirus. Spróbuj formata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 A tam od razu format... :lol2: @2Cool zarzuć logiem z HijackThis :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Ange1 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 A tam od razu format... :lol2: @2Cool zarzuć logiem z HijackThis :wink:Oraz SilentRunners jeśli łaska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2cool Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 format juz byl, i nadal to samo, czyli zwiechy pod windą, a bady mam na bank - podczas formatu nawet wyskakuje co jakis czas - proba odtworzenia jednostki alokacji (czy cos w tym stylu) logi z hijack i tego drugiego dam, (o ile format nie rozwial wątpliwosci co do wirusa) ale raczej nie dzisiaj, bo musze pare 'spraw zalatwic' pzdr, i dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Raczej rozwiał. Właściwie to już chyba sam znalazłeś rozwiązanie problemu. Dysk. Podłącz innego twardziela i potestuj, to będziesz miał pewność. Ew. podociskaj taśmy od dysków albo podłącz jakąś inną, może ta co teraz masz jest uszkodzona. Ale wątpię... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...