`fdl` Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Do takiego zestawu odradzam fortrony, dlatego że fortrony dobre są na 5v. Poleciłbym z ekonomicznych Chiefteca. [edit] link do past (FAQ) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172765 Edytowane 23 Września 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nestea Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 No to powiem tak. Szukam b. cichego zasilacza w cenie do 110zł max. Co możecie polecić do mojego zestawu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 fortrony 400 maja mocna 5v. a fortrony 350 maja mocna 12v ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 No to powiem tak. Szukam b. cichego zasilacza w cenie do 110zł max. Co możecie polecić do mojego zestawu ??zasilacz z 1 najtańszego zestawu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 a czy ten fortron 350 nie wystarczy? :) mi sie wydaje ze tak, bo ma dosc mocna linie 12v :) chyba ze nie to mnie popraw / poprawcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nestea Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Zasilacz produkowany przez firmę Fortron ;-) Nie no już głupi jestem. Modecom jest głośny. Fortron (z tego co wyczytałem) to dość stara konstrukcja. A ja szukam CICHEGO dobrego zasilacza...Hmm Edytowane 23 Września 2006 przez Nestea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Jezeli nie masz idealnie wyciszonego kompa i idealnego sluchu to MC-350 bardzo slabo slychac. A faktycznie jest mocny i dobrze trzyma napiecia. W Kielcach ja go kupilem za 105zl (nowke). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) za 110 nasz nówkę z gwarą modecom 80mm wiatrak- nie wiem czy jest głośny (myliłem się on ma 12 cm wiatrok ) za 60 masz porównywalnego fortrona tha-p, który gwary ma 3 miechy jest jakimś tam leżakiem niemieckim i różnie z nim bywa ( no były sygnały że nie wszystkie śmigają ) również z 80 mm wiatrakiem ( więc nie również ) jak chcesz koniecznie cichy zasilacz to kup byle jakiego fortrona od 300W z wiatrakiem 12 cm u mnie 400W ciągnie 5 wiatraków, bartona na 2,2Ghz 1,67V 9500 pro @ 380/310 768 ram dysk WD 80 dwa napędy (dvd i cdr) na epocx 8rdae(i) i raczejmu się nudzi ot choćby taki acha mój ma oznaczenie 400pnf (60 mdn) i mabodajże 18 A na linii 12 V ale uwaga bo większość ma tych A 15 :] tak ja ten w linku powyżej- mój ma na tabliczce napis że 18 ale pojęcia nie mam czy to tylko tabliczką się one różnia czy też tymi 3 A na 12 V Edytowane 23 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 no wlasnie Luk3 z tymi fortronami to jest tak, ze 350 ma mocniejsza linie 12v od 400 a wiec jest lepsza do nowych konfigow. przypuszczam ze twoja plyta glowna bierze z 5v. a jesli nie to tylko pokazuje dobra jakosc fortronow ;) lecz jednak bym nie ryzykowal i do nowego komputera wzial bym 350. :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nestea Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Luk3 czyli cisza i dość dobra wydajność to fortron, ale ten mode com też ma 12cm wiatrak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) to coś mi sie pokićkało skoro modecom też ma duży wiatrok to powinien być cichy - nie miałem wiec nie powiem czy jest, generalnie zasada jest taka w tym segmencie stać cie kup nówkę, nie sta cie? kup dobrego fortrona ( 350 tha-p ) dalej cie nie stać ? kup nawet 250-300 W fortrona i tak będzie lepszy niż byle jaki no name a jak szukasz dodatkowo ciszy to jakimś rozwiązaniem pośrednim jest to co ja kupiłem 12 cm 400 W 18 A na linii 12 V za ok 60 zł ( ale tylko jak nie masz kasy na nówkę - jak ja kupowałem to takich tanich dobrych zasilaczy nie było i dałem 80 za fortrona ) @rafifeo nie gdybaj :] Edytowane 23 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nestea Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 W poniedziałek pochodzę po sklepach i popytam. Widzę, że jest na tej zasadzie Fortron 350 (8cm) cichy, ciężko o nówke-większość leżaki, Modecom (12cm) głośny ale dobrej jakości nówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) YogiCK napisał pare postów wyżej że właściwie jak nie masz WC to modecoma spod normalnych wiatraków nie usłyszysz - więc ja bym to zrozumiał, że jest względnie cichy :] to że w aukcji piszą, że fortron thap 80mm jest cichy to nic nie znaczy :wink: poza tym że oni tak piszą :mrgreen: Edytowane 24 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Chcesz Nestea to ci dam na PW adres do tego sklepu w Kielcach gdzie za 105zl kupilem ten zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nestea Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Chcesz Nestea to ci dam na PW adres do tego sklepu w Kielcach gdzie za 105zl kupilem ten zasilacz. Już wysłałem PM ale nie odpisałeś. Oczywiście proszę o adres :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Juz wyslalem. Sorki ale nie sprawdzalem swojej skrzynki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...