Skocz do zawartości
Nestea

Bardzo Słabe Wyniki W 3dmarku 01se

Rekomendowane odpowiedzi

Zasilacz produkowany przez firmę Fortron ;-)

Nie no już głupi jestem. Modecom jest głośny. Fortron (z tego co wyczytałem) to dość stara konstrukcja.

A ja szukam CICHEGO dobrego zasilacza...Hmm

Edytowane przez Nestea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 110 nasz nówkę z gwarą modecom 80mm wiatrak- nie wiem czy jest głośny (myliłem się on ma 12 cm wiatrok )

za 60 masz porównywalnego fortrona tha-p, który gwary ma 3 miechy jest jakimś tam leżakiem niemieckim i różnie z nim bywa ( no były sygnały że nie wszystkie śmigają ) również z 80 mm wiatrakiem ( więc nie również )

jak chcesz koniecznie cichy zasilacz to kup byle jakiego fortrona od 300W z wiatrakiem 12 cm

u mnie 400W ciągnie 5 wiatraków, bartona na 2,2Ghz 1,67V 9500 pro @ 380/310 768 ram dysk WD 80 dwa napędy (dvd i cdr) na epocx 8rdae(i) i raczejmu się nudzi ot choćby taki

acha mój ma oznaczenie 400pnf (60 mdn) i mabodajże 18 A na linii 12 V ale uwaga bo większość ma tych A 15 :]

tak ja ten w linku powyżej- mój ma na tabliczce napis że 18

ale pojęcia nie mam czy to tylko tabliczką się one różnia czy też tymi 3 A na 12 V

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie Luk3 z tymi fortronami to jest tak, ze 350 ma mocniejsza linie 12v od 400 a wiec jest lepsza do nowych konfigow. przypuszczam ze twoja plyta glowna bierze z 5v. a jesli nie to tylko pokazuje dobra jakosc fortronow ;) lecz jednak bym nie ryzykowal i do nowego komputera wzial bym 350. :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to coś mi sie pokićkało skoro modecom też ma duży wiatrok to powinien być cichy - nie miałem wiec nie powiem czy jest,

generalnie zasada jest taka w tym segmencie stać cie kup nówkę,

nie sta cie? kup dobrego fortrona ( 350 tha-p ) dalej cie nie stać ?

kup nawet 250-300 W fortrona i tak będzie lepszy niż byle jaki no name

a jak szukasz dodatkowo ciszy to jakimś rozwiązaniem pośrednim jest to co ja kupiłem 12 cm 400 W 18 A na linii 12 V za ok 60 zł ( ale tylko jak nie masz kasy na nówkę - jak ja kupowałem to takich tanich dobrych zasilaczy nie było i dałem 80 za fortrona )

@rafifeo nie gdybaj :]

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YogiCK napisał pare postów wyżej że właściwie jak nie masz WC to modecoma spod normalnych wiatraków nie usłyszysz - więc ja bym to zrozumiał, że jest względnie cichy :]

to że w aukcji piszą, że fortron thap 80mm jest cichy to nic nie znaczy :wink: poza tym że oni tak piszą :mrgreen:

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi