Macieqqq Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Po zlozeniu komputera (ok. miesiac temu) temp. mojego CPU wynosila 35*, po podkreceniu do wartosci widocznych w sygnaturce temp. skoczyla do ok. 42-43* (SPI 16M stable)... Przez ostatni tydzien jechalem na ustawieniach stockowych (9x200; 1.4V), niedawno spojrzalem na temp., a tu 42-43* :mur: Procesor juz nie kreci sie tak jak na poczatku... :( Pasta to OCZ Ultra 5+, wiec myslalem, ze sie jeszcze wygrzeje i spadnie z 1* a tu klapa :( Co moze byc tego przyczyna? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Sprawdź ilośc kurzu na wentylku i radiatorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Kurzu brak, przeciez to dopiero pierwszy miesiac mojej machiny <_< Poza tym nie wydaje mi sie, zeby kurz powodowal podwyzszenie temperatury... przynajmniej nie tak znaczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Chłodzenie już po miesiącu jest troche zakurzone , kurz w extremalnych przypadkach może odwyższyć temp nawet o 20 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 jechalem na ustawieniach stockowych (9x200; 1.4V) nie jestem pewien czy mam rację, ale czy stock to czasem nie jest 1.35v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Kurzu brak, przeciez to dopiero pierwszy miesiac mojej machiny <_< Poza tym nie wydaje mi sie, zeby kurz powodowal podwyzszenie temperatury... przynajmniej nie tak znaczne... Oj mylisz się ;) Kurz znacznie może podwyższyć temp. cpu ;] Btw pasta dobrze nałożona a radiator dobrze dociśnięty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 nie jestem pewien czy mam rację, ale czy stock to czasem nie jest 1.35v?Dla Venceji 3.0 standardem jest raczej 1.4v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Kurzu brak, przeciez to dopiero pierwszy miesiac mojej machiny <_< Poza tym nie wydaje mi sie, zeby kurz powodowal podwyzszenie temperatury... przynajmniej nie tak znaczne...nie wykręcaj sie sianem tylko odkręcaj blachy i dmuchaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) nie wykręcaj sie sianem tylko odkręcaj blachy i dmuchaj ;)Jak juz pisalem, kurzu nie ma... Btw pasta dobrze nałożona a radiator dobrze dociśnięty ?Wszystko OK Edytowane 18 Września 2006 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 A czujnik mobo (mostka) pokazuje normalną temeraturę ?? Może zmniejszyłeś obroty wiatraka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Czujnik się zepsuł na płycie / na dworze zrobiło się cieplej ? :> ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Dalem na chwile 9x250 1.45V i teraz w idle... 40* :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Obudowa ma wentylacje?? Wiatrak cczasem nie zmienijsza obrotów?? Zdejmij radiator zbież paste najlepiej kartą kredytową jak zbiezesz zrób kupke(z pasty:D) na procku nie rozsmarowuj i położ radiator i zapnij. Zobaczymy powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...