Skocz do zawartości
Macieqqq

Wyzsza Temperatura Cpu :(

Rekomendowane odpowiedzi

Po zlozeniu komputera (ok. miesiac temu) temp. mojego CPU wynosila 35*, po podkreceniu do wartosci widocznych w sygnaturce temp. skoczyla do ok. 42-43* (SPI 16M stable)...

Przez ostatni tydzien jechalem na ustawieniach stockowych (9x200; 1.4V), niedawno spojrzalem na temp., a tu 42-43* :mur: Procesor juz nie kreci sie tak jak na poczatku... :(

Pasta to OCZ Ultra 5+, wiec myslalem, ze sie jeszcze wygrzeje i spadnie z 1* a tu klapa :(

Co moze byc tego przyczyna?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurzu brak, przeciez to dopiero pierwszy miesiac mojej machiny <_< Poza tym nie wydaje mi sie, zeby kurz powodowal podwyzszenie temperatury... przynajmniej nie tak znaczne...

Oj mylisz się ;) Kurz znacznie może podwyższyć temp. cpu ;] Btw pasta dobrze nałożona a radiator dobrze dociśnięty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurzu brak, przeciez to dopiero pierwszy miesiac mojej machiny <_< Poza tym nie wydaje mi sie, zeby kurz powodowal podwyzszenie temperatury... przynajmniej nie tak znaczne...

nie wykręcaj sie sianem tylko odkręcaj blachy i dmuchaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa ma wentylacje?? Wiatrak cczasem nie zmienijsza obrotów?? Zdejmij radiator zbież paste najlepiej kartą kredytową jak zbiezesz zrób kupke(z pasty:D) na procku nie rozsmarowuj i położ radiator i zapnij. Zobaczymy powinno pomóc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi