GreenGo Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Witam. Za jakieś 2 tyg będe zamawiał części do mojego nowego kompa :) Do czego ma słóżyć ? Głównie programowanie i grafika lecz kupuje go ze względu na Gothic 3 ;) Oto co sobie złożyłem: CPU :: Intel Core 2 Duo E6300 OEM + Scythe Infinity :: 600zł + 160zł MOBO :: Asus P5B Deluxe :: 680zł GPU :: Glaxy GF 7900GS Zalman :: 750zł RAM :: 2x1GB GoodRam 800MHz :: 999zł HDD :: Seagate Barracuda 160GB 7200.9 (zapis prost.) :: 250zł PSU :: Enermax Liberty 400W :: 300zł BOX :: Chieftec LBX :: 260zł Suma :: 3999zł Byłbym wdzięczny za ocene/porady/propozycje :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Wg. mnie zestaw bardzo dobry, ale z ramem zapomnij narazie za tę kasę, ceny mocno podskoczyły (jeżeli ram jest wogóle dostępny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 zestaw bardzo fajny, ale dolozylbym troche do 250gb, nawet jesli mialby byc to samsung:) i cos slyszalem ze enermaxy sie psuja ostatnio... wiec moze topower z serii EZ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Z tego co ostatnio czytałem to nikt na tym forum nie miał problemu z Enermaxem. Boza tym od dość dawna mam na niego "ochote" więc musiało by się coś naprawde strasznego stać abym z niego zrezygnował ;) Co do dyku to tez nie zmienie bo w planach mam zamiar dokupić kolejny 160GB i dac w RAID 0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Hmm na twoim miejscu bym nie brał 2 gb ramu teraz ... narazie 1 gb wystarczy a w styczniu byś sobie drugi dokupił bo wtedy powinny już zacząć tanieć. Co do reszty to zastanowił bym sie na x1900XT bo są teraz za około 1000 zł, a kopare mają wielką. Aha no i dysk samsunga Sata 2 chyba że czegoś nie wiem o tej barakudzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Z tego co wiem to ram zacznie tanieć w lutym a nie chce mi się czekać 5 miechów :] x1900XT to dobra karta lecz mi do gothica3 wystarczy ten GF który jest 400 zł tańszy i zarazem jest świetną kartą (dla mnie) na przeczekanie do DX10 - gothic pójdzie na max, jest wydajna i niedroga :) ( jedyną alternatywą dla tej kary może być x1950pro lecz ukaże się w połowie paśdziernika). Co do dysku to samsung sata 2 ma IMO tylko 1 świetny dysk. Chodzi mi o model SP2504C :) lecz ja chce mieć RAID 0 a 500GB to za dużo jak dla mnie, poza tym seagate ma zapis prostopadły i 5 lat gwary. I mam takie jeszcze dodatkowe pytanie. Jak uważacie. Czy ceny podzespołów będą dalej rosły ? Czy lepiej abym kompa składał jak najszybciej czy może w połowie października (dłóżej nie czkam) ceny lekko spadną ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Niezły zestaw. Ram 2GB by się przydał, ale cena nie jest zbyt przystępna na razie. Może kup 1 GB i lepszy dysk, a potem jak ceny pójdą w dół to dokupisz kość 1 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Prog czytałes mój post wyżej ? ;) nie chce czekać 5 miechów na dokupienie ramu. I co masz na myśli mówiąc lepszy dysk ? Większą pojemność ? - jeśli tak to tez patrz post wyżej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Ja tez w tym terminie będę składał kompa nawet podobnego na razie mam tylko ram i dylemat co do płyty czy ta P5W64 WS Pro, 975X z dziwko nawet tańsza jest od Asus P5B Deluxe a czy lepsza to dylemat jest ja teraz czekam na jakieś testy i porównania tez powinieneś się zastanowić :) ps płyta już jest dostępne w sklepach cena 650 zł + - mowa o Asus P5W64 WS Pro, podkreślmy 975X sam mam dylemat teraz co brać hm? niby nowsza juz na 975X ale co mi to da :) i ty tez powinienes eraz sie zastanowic ) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Jesli chodzi o te GoodRamy to ich juz nigdzie niema w sklepach, bo sam ich szukalem. Wiec bedziesz musial wybrac inne lub kupic od kogos (Niemiec ma na sell) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) wykopie temat i podepnę się żeby nie robić śmietnika ;) składam dla kolegi zestaw w podobnej cenie, będzie kupowany w połowie miesiąca, mieszka we wrocku i zależy mu żeby sprzęt był z 1 sklepu, zastosowanie standardowe, czyli gry (sportowe i drużynowe shootery/internety/filmy, komputer na 2-3 lata Komp ma mieć możliwie dużą wydajność bo nie będzie kręcony Złożyłem go w proline: E6400 box - 860zł (nie będzie kręcenia więc wystarczy box) 965P-DS3 - 555zł 1GB Geil 800 Ultra 4 - 545zł (drugi GB po nowym roku) 250GB Seagate sATA II 16MB - 295zł Buda CM 532 sil/black Centurion - 220zł X-Fi Extreme Gamer box - 335 (ze względu na gry) galaxy 7900gs 256mb albo 512mb - 785zł lub 929zł (zastanawiam się czy lepiej nie kupić teraz 76gs 128/128 za 455xł a po nowym roku wymienić) Fortron Blue Storm AX500-A, 460W od zenfista za 259zł (nie wiedziałem czego się po nim spodziewać jednak recenzje na zagranicznych portalach są obiecujące) a może coś innego?? HuntKey/Topower/Enermax - byle z zenfista bo będzie mógł się po niego przejść ;) cena zestawu: ~4000 zł co Wy na to?? Edytowane 28 Października 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...