Skocz do zawartości
kuruś

Matura 2007 i 2008 (od 48 strony)

Rekomendowane odpowiedzi

Eee, dla mnie pozytywnie ;]

a co zdajesz? ehhh czemu ja musze akurat matme zdawac, szkoda ze mi sie geografia do niczego nie przyda w zyciu i jakos mnie ten przedmiot nie kreci, a maturke rozszerzona z gery latwo bym zdal, a tak to trzeba sie meczyc z matma podstawowa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja robie wos

latwe, ciekawe, tyle ze potem ciezko ze studiami ale cos sie wymysli

ja dzisiaj doszedlem do wniosku ze zamieniam fize podst i matme rozszerz na matme podst i fize rozszerz .

z fiza podst moze nie byc super , matma rozszerz to magia, nie ogarne matury

dlatego bedzie matma podst i fiza rozszerz (i tak nie zdam) i proba ostrej walki i miejsce na polibudzie

Edytowane przez chedder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widze ryba ze jutro na tym samym bedziesz cierpial co ja.. ;]

Yhs.. zachcialo mi sie ambitnie na panstwowe studia isc..

no widze ze idziesz w moje slady, nawet masz juz taki sam elo bloczek na procku jak ja :]

grrr, jestem na siebie normalnie zly, z pierwszych 6 zadan o ile dobrze policzylem powinienem miec 32pkt, a z 7 i 8 zadania moze z dycha wleci. Mogło byc lepiej :mur:

P.S wlasnie znalazlem cyrkiel i olowek wiec moge isc na mature z matmy :gitarzysta2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już wyobrażam sobie jak pisze o godzinie 11 maturę rozszerzoną z chemii :D I już czuje ten wynik jaki otrzymam i zdenerwowaną wychowawczynie :P

Powodzenia dla tych co teraz piszą maturke :P Pamiętajcie dziś piątek i trza się upić po maturce :P

Edytowane przez Koowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biologia? B-A-N-A-L-N-A.. bardziej to na inteligencje niz na wiedze...

po 1:30h wyszedlem sprawdzajac przed tym 2 razy prace... nie spodziewam sie mniej jak 80%...

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wpadłem na bazę z matmy rozszerzonej. Dla mnie nizła koska. Z 12 zadań 3 wogóle nie zrobiłem bo nie wiedziałem ocb :D 3 zadania mam całe a pozostałe po trochu :P może 30% się jakoś uciuła ale wątpie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sprawdziłem angielski z kluczem - około 91% ;)

Matme rozsz dziś pisałme i to była absolutna porażka :lol: jakieś 20% będę miał. Aczkolwiek widze nadzieje na przyszłość ;] Bo zadania były proste, zebym ja tylko pamiętał jak się je robiło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabawne, podobne refleksje miało pare osób ode mnie ;]

Szkoda że to już koniec. Próbne matura to wspaniała sprawa. Nie chodzisz na lekcje ( w moim przypadku ) , nie uczysz sie, wracasz po ~ 2h, zero stresu ;]

Żyć nie umierać!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ono było dość proste, wystarczyło podstawić za 4=x i y=-2 i wychodziło, że to logarytm o podstawie 1/2 z x=y

Odpowiedź to 1/16 i 16 :D ale np w zadaniu na ciągi źle odjełem sume i mi wyszło -1100, a w zadaniu ze rozwiazania maja tworzyć ciąg dałem tylko jedna możliwość i k=18 :/ zły jestem na siebie strasznie o to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem, w 2 klasie liceum. Widzisz, nie mogłeś bo nie miałeś wiedzy, do matury napewno je zrobicie. W sumie prawdopodobieństwa tylko jeszcze nie miałem w szkole, ale na korkach z maty przerobiłem je i zrobiłem zadania. Pozdrawiam

EDIT: Coś biolodzy cicho siedzą :)

Edytowane przez danrok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam sie porzadnie matmy uczyc.. ;]

Ano widzidsz drogi mechliku jak by to powiedział znany nam obu profesor "zadań jest moc, tylko trzeba przysiąść i policzyć" :P

Matma podstawowa nie była trudna, co nie oznacza, że mi dobrze poszło.... pewnie przez to, że niektórym dzwoniły telefony i nie mogłem się skupić ;)

BTW kumpel, który pisał fizyke powiedział, że była bardzo prosta :lol:

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem, w 2 klasie liceum. Widzisz, nie mogłeś bo nie miałeś wiedzy, do matury napewno je zrobicie. W sumie prawdopodobieństwa tylko jeszcze nie miałem w szkole, ale na korkach z maty przerobiłem je i zrobiłem zadania. Pozdrawiam

EDIT: Coś biolodzy cicho siedzą :)

bo biolodzy zatrowaja teraz tasiemca alkoholem, a matematycy licza hajsy na wieczor :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś chemie rozszerzoną pisał ?? :> Trochę więcej godzin przypomnienia 1 i 2 klasy i bez problemu można by było to napisać. Wychowawczyni wykreśliła nam z tego 4 zadania , ponieważ nie mieliśmy jeszcze tego na lekcjach hehe :P Z organiką przesadzili heh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koowi - kumpel z klasy pisał...wyszedł godzinę przed czasem...i jak znam życie niżej 95% nie będzie miał ;p

Historia rozszerzona - myślałem że będzie kosmos...nie było ;]...spaliłem zapewne zadania z mapkami (2 pkt) no i raczej z plakatem (ten z osłem)

ogólnie było na tyle sympatycznie, że się pokusiłem i wybrałem teoretycznie trudniejszy temat na wypracowanie (Rzeczpospolita szlachecka)...

mogłem wziąć ten drugi, ale chcę zobaczyć na ile można liczyć punktów wciskając kit i lejąc wodę o średnio wyumianym temacie ;p

wnioski po maturze:

1. klucz z polskiego jest idiotyczny

2. słaby jestem z angola

3. historia jest prosta, tylko troszkę trzeba pouczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi