hinco Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Odnośnie słow, wczoraj na polaku było rozpraw, i baba nam powiedziała że jak jest mniej niż dwie strony to liczą słowa, jak jest mniej niż 250 to wogóle sie nie ocenia, albo z jakiegoś punktu dostajesz zero. Tak samo liczą 'jak ktoś pisze kulfoniaście". Górnej granicy z tego wyszło że nie ma. To jest polski ;) A ang nam mówią że 250 +-10%. I trzeba sie w tym przedziale zmieścić inaczej jakichś punktów nie dostaje sie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Zdałem angielski rozszerzony... Ide jak burza. Jeszcze wos r... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) Chemia rozszerzona 18% :lol: Przeszedłem samego siebie hehehe... Dałem poprostu [gluteus maximus] :-| <_< :? Edytowane 29 Listopada 2006 przez Koowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Więc po kolei: - polski podst - 49% poprostu cienizna straszna, tekst mnie dobił i te pytania do niego, to jakaś makabra, a z polskim nie mam problemów, lubię nasz język ;) - angol podst - 63% no cóż z angola nigdy nie błyszczałem, ale gra się w gierki trochę itp, dodatkowo się nie uczę nigdzie, tyle co w szkole, ale radzę sobie bez problemów, słówek muszę się jeszcze wielu nauczyć i do ustnej przygotować odpowiednio, żebym się nie zaciął - hista rozszerz - » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 26% poprostu makabra, aż wstyd się przyznać poprostu, jestem 1 z 8 osób w mojej klasie, która nie zdała histy (piter6576 kumpel z klasy zdał) horror poprostu, a z histy zawsze miałem 4, ale to była próbna, więc nie ma się co łamać, trzeba się ogarnąć i wziąć do roboty, system punktowania był do d... np zadanie za 6 pkt, źle się wpisze 1 rzecz i 0 punktów, na podstawie byłoby 5, jakiś idiota wymyślił ten sposób punktowania chyba Czeka mnie jeszcze mnóstwo pracy, życzę wszystkim powodzenia na "prawdziwej" maturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 hista rozszerzona... szczerze mówiąc wkurzyły mnie tylko 2 rzeczy... 1...mapki, które trzeba było odpowiednio nazwać... można to zrobić właściwie a klucz nie przewiduje odpowiedzi i punkty lecą :| 2....plakaty, a w sumie ten drugi, z okresu 2WŚ...za Chiny Ludowe rozkminić tego nie mogłem... Straciłem punkty na rzeczach, które byłem pewien że zrobiłem dobrze :|...spokojnie mogłem te 6-8% więcej wyłapać...czyli jakieś ~85% ogólnie happy wstyd to jest angol rozszerzony w moim wykonaniu » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 44% :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) Angol podstawa 92% Kurfa, z ang mature najlepiej zdałem a jestem zawiedzony :| jak to jest :| Ktoś ma przelicznik punktów rozszerzony <=> podstawowy ? Chcialbym wycisnać 98-100% w maju, bo z tego co widze to bez przygotowania jestem w stanie to zrobić, za słuchanke przez pierdzący boombox mam mniej 4%.. :x Jak to jest ze z polaka mam 28,6 a ang 92? :P Chyba jade do UK w wakacje z tatusiem ;) Edit: przelicznik http://www.gazetaprawna.pl/index.php?actio....2.17.1.0.1.htm Nie ma sensu zdawać rozszerzonego jak nie jest niezbędny! :o Edytowane 29 Listopada 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Zalezy od uczelni.. Przykład Uniwersytetu Gdańskiego: Jeżeli na egzaminie maturalnym kandydat zdawał przedmiot na poziomie podstawowym (SL) do obliczania punktacji wpisuje się zero punktów za poziom rozszerzony (HL). Natomiast w przypadku zdawania poziomu rozszerzonego uwzględnia się 100% za poziom podstawowy (SL). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Tak jest raczej wszędzie, bo na każdej uczelni i kierunku wymagany jest jakiś przedmiot na rozszerzeniu. Oczywiście nie musisz go pisać, ale podstawa jest zawsze trochę "dyskryminowana" i dostajesz np 0,6*liczba punktów. Generalnie z podstawą na lepszą uczelnie się nie dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 polski - 41% co za idiota wymyślił, żeby sprawdzać to według klucza... to jest biologia, fizyka albo inne coś? No sorry ale ja klonem nie będę, który ma interpretować wszystko tak jak każe góra... mi wystarczy już 2 bliźniaków... aż mi się przypomina sytuacja z "Ferdydurke" Groszkowskiego - Bo Słowacki wielkim poetą był! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 polski - 41% .... "Ferdydurke" Groszkowskiego - Bo Słowacki wielkim poetą był! .... jeśli to nie ironia, to sorry ale chyba nie zasługujesz na więcej... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 koparka: nie bądź taki wrażliwy ;) Co do matur jeszcze, to zauwazyłem, że po próbnych temat trochę stanął w miejscu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 polski - 41% co za idiota wymyślił, żeby sprawdzać to według klucza... to jest biologia, fizyka albo inne coś? No sorry ale ja klonem nie będę, który ma interpretować wszystko tak jak każe góra... mi wystarczy już 2 bliźniaków... aż mi się przypomina sytuacja z "Ferdydurke" Groszkowskiego - Bo Słowacki wielkim poetą był! popieram... klucz z polskiego to parodia nie wspomne o tym ze jakis debil/debilka nie sprawdzil/a mi wypracowania bo rzekomo 'za malo tekstu' .. (wypracowanie mialo 270 slow, tyle ze zajmowalo 1 i 3/4 strony) co to *****ma byc ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 nie wspomne o tym ze jakis debil/debilka nie sprawdzil/a mi wypracowania bo rzekomo 'za malo tekstu' .. (wypracowanie mialo 270 slow, tyle ze zajmowalo 1 i 3/4 strony) co to *****ma byc ? :mur: Też niestety nie mam sprawdzonej pracy pisemnej i również miałem ok 270 słów, ale jak się dowiedziałem dzisiaj spójniki typu "i, że, w, a" itd. nie są liczone jako słowo więc wyszło coś ok 220-230 (o dziwo na angielskim są liczone) :mur: Na przyszłość będę miał nauczkę żeby nie pisać prac "na styk" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Też niestety nie mam sprawdzonej pracy pisemnej i również miałem ok 270 słów, ale jak się dowiedziałem dzisiaj spójniki typu "i, że, w, a" itd. nie są liczone jako słowo więc wyszło coś ok 220-230 (o dziwo na angielskim są liczone) :mur: Na przyszłość będę miał nauczkę żeby nie pisać prac "na styk" no to skoro nie sa liczone ... to tez nie mialem 270 :P o dziwo mi polonistka mowila ze to sie liczy ... heh..burdel te matury :P nie wspomne ze wyniki dostalem wczoraj ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Też niestety nie mam sprawdzonej pracy pisemnej i również miałem ok 270 słów, ale jak się dowiedziałem dzisiaj spójniki typu "i, że, w, a" itd. nie są liczone jako słowo więc wyszło coś ok 220-230 (o dziwo na angielskim są liczone) :mur: Na przyszłość będę miał nauczkę żeby nie pisać prac "na styk" Że, i, a, w itd. są liczone jako wyraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) 32pkt z polaka :D z czego tylko 9/20 z pierwszej czesci, raczej tragicznie nie jest. Aha pisalem o Werterze, a wogole nie znam tej lektury :] Edytowane 1 Grudnia 2006 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 ehhh z fizyki 24% bosko wprost .... ale jeszcze jest troche czasu na nauczenie sie tego badziewia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Że, i, a, w itd. są liczone jako wyraz...What?? :blink: Możesz to jakoś potwierdzić, jakiś link or sth?? Bo musiał bym mieć jakiś dowód, co by wytłumaczyć mojej nauczycielce, że jest w błędzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) ja z bioli roz miałem 65%a z podst miałbym ~95 wiec rozrzut jest wiec nie opyle sie roz. robic jak nie trzeba wrrr:) Edytowane 1 Grudnia 2006 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 eee poca - możesz potwierdzić to jakoś ?... bo wczoraj polonistka nam mówiła że wszelkie i,a, nad, pod - nie są liczone... btw mi to akurat zwisa...tak czy siak ~ 600 słów napiszę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) Owsze, kiedyś nie były liczone. Ale chyba od 2 lat (?) liczone są ponieważ występują w słownikach jako normalne wyrazy. Nam mówiła profesorka że są liczone. Edytowane 1 Grudnia 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 polski podstawa 46% angielski podstawa 92% Po polskim spodziewalem sie troche wiecej :? Ale najwazniejsze ze zdalem :D Mnie sie zawsze wydawalo ze spojniki nie sa liczone, przynajmniej tak mielismy w szkole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 biologia 64%, angielski i polski zabraklo mi KUR*A 1pkt zeby zaliczyc!!! Co za KUR*A debil mi to sprawdzal!! co lepsze srednio mialem 4 na semestry z anglika i 3 z polaka... no parodia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Jaki poziom polskiego i anglika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Jaki poziom polskiego i anglika?Nie da sie przeciez nie zaliczyc rozszerzonego, wiec... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) podstawa o__O chodz nigdy slaby z anglika nie bylem... Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 jak można podstawy nie zaliczyć? ja nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 ja tez tego nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Nie ma co się na egzaminatorach wyżywać. Oni sprawdzają z kluczem, nic od siebie. Mi angol tez słabo poszedł, 53% rozszerzenie, ale obwiniam tylko siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Przez tą próbną maturę z chemii babka ma zamiar postawić połowie mojej klasy 1 na semestr o.O Między innymi mi , masakra :P Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Koowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...