Skocz do zawartości
kuruś

Matura 2007 i 2008 (od 48 strony)

Rekomendowane odpowiedzi

Już zapodaję: http://liceum36.pl/forum/arkusze_maturalne...ze_07/mat_1.pdf to właśnie to chyba opublikowało CKE czy tam OKE kiedyś, żeby zobacyzć jaki poziom matury będzie w tym roku.

jest tez taki arkusz dla poziomu podstawowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zapodaję: http://liceum36.pl/forum/arkusze_maturalne...ze_07/mat_1.pdf to właśnie to chyba opublikowało CKE czy tam OKE kiedyś, żeby zobacyzć jaki poziom matury będzie w tym roku.

Faktycznie ten arkusz jest dużo łatwiejszy od tego z wyborczej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wam idzie matma ?

Bo mało czasu już, robie te zadania ze zbiorów "kiełbasy" ale w cholere problemow jest ;/

Hehe, no kiełbasa jest trudnym zbiorem, ale bardzo dobrze przygotowuje. Po zrobieniu pierwszej części do listopada miałem na próbnej 84% z rozszerzenia. Teraz z kiełbasy robię tylko wyrywkowe zadania, jak jakiś kolega poprosi, or sth. W kiełbasie czasem można sie natknąć na zadania konkursowe. Polecam też forum matematyczne - każdy znajdzie, dużo zadań można tam znaleźć dobrze rozwiązanych i wyjaśnionych z tego co słyszałem. Liczcie twardo liczcie :) Mnie boli fizyka, uczycie się coś?!

EDIT:

marcin.mb: Wiesz, nie mam pojęcia właśnie, nie robiłem podstawy, bo zdaję rozszerzenie.

Edytowane przez danrok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całą kiełbase zrobiłeś ? :)

Jeśli tak to już gratuluje, bo naprawde, wiele jest zadań ciężkich tam. ;]

Pierwszą zrobiłem całą, a drugą w większości - do analizy wykresu funkcji, pochodne, ciągłość i takie tam. Później steoreometrii trochę robiłem, prawdopodobieństwo bardzo trudne więc większość ominąłem i robiłem z innych zbiorów. W ogóle, matematyka nie jest taka straszna jak fizyka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spylon - bez paniki ;)... też jeszcze nic nie ruszyłem z historii :blink: ...

muszę sobie przypomnieć głównie historię Polski w średniowieczu...(nie wiem czemu, ale jakoś mnie nigdy nie fascynowała <_< )...resztę ogólnie umiem...wiadomo - trzeba i tak wszystko przewałkować...

mam nadzieję, że poziom z matury próbnej się utrzyma...

skoncentrowałem się ostatnio głównie na wosie dziwnym trafem...może mi na dobre wyjdzie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w ogóle za średniowieczem nie przepadam, wolę najnowszą ;). BTW nauczcie się przywileji szlacheckich bo one dość często się pojawiają. Najgorsza będzie ta praca pisemna, jak będzie głupi temat to leżę i kwiczę :|.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w ogóle za średniowieczem nie przepadam, wolę najnowszą ;). BTW nauczcie się przywileji szlacheckich bo one dość często się pojawiają. Najgorsza będzie ta praca pisemna, jak będzie głupi temat to leżę i kwiczę :|.

Jeden z gorszych momentów gdzie na początku egazminu patrzysz na tematy wypracowań a tu ani jeden za cholere nie pasuje, lanie wody na niewiele sie przyda bo taka praca musi obfitowac w konkrety, mysle ze mogło by byc cos ze starozytnego rzymu lub grecji, nie obraziłbym sie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś spis wszystkich lektur na maturę podstawową? Googluje ale nic nie znalazłem, chciałem sobie przeczytać chociaż streszczenia tych lektur, których na oczy nie widziałem... jak to mówią lepiej późno niż wcale ;)

http://www.cogito.com.pl/index.php?r=185&a...p;id=5575&x

http://www.cogito.com.pl/index.php?r=185&a...p;id=5577&x

Polecam zaopatrzyc sie w te gazetki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

danrok - 80% z rozszerzonej... W sumie nie tak do końca musimy wszystko mieć obkute...na rozszerzonej masa punktów jest zdobywana logicznym myśleniem - konkrety to są na podstawowej ;]

Spylon - no przywileje zawsze są :]...

Co do rozprawki...mam cichą nadzieję, że jednym z tematów będzie PRL...

Dziś zaczynam powtórkę ze starożytności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś zaczynam powtarzać nielubiane przeze mnie średniowiecze. Później lektury z polskiego i jeszcze wypadałoby napisać wkońcu pracę na ustny :lol:. BTW temat o PRL'u byłby IMHO na miejscu w wypracowaniu, przynajmniej coś by się wyskrobało.

Do szkoły już nie chodzę od zeszłego czwartku, ogrodzenie robię, wylewki etc. W piątek zakończenie jakiś pajac o 12 wymyślił :mur:. I w ogóle średnią mam niską 4.2 tylko :(.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś zaczynam powtarzać nielubiane przeze mnie średniowiecze. Później lektury z polskiego i jeszcze wypadałoby napisać wkońcu pracę na ustny :lol:. BTW temat o PRL'u byłby IMHO na miejscu w wypracowaniu, przynajmniej coś by się wyskrobało.

Do szkoły już nie chodzę od zeszłego czwartku, ogrodzenie robię, wylewki etc. W piątek zakończenie jakiś pajac o 12 wymyślił :mur:. I w ogóle średnią mam niską 4.2 tylko :(.

4.2 : 2 ;]

Nie ma co się spinać z ocenami szkolnymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

danrok - w sumie to pasowałoby powtórzyć przynajmniej ten wynik...chciałoby się ~90 mieć... i tak w moim przypadku wszystko zależne będzie jeszcze od angola (i myśląc o UJ wosu i polskiego :| )

po wosie jest 9 dni do historii...akurat sobie to zostawię na historię najnowszą ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest niska średnia jak na LO? :blink: w jakim świecie ty żyjesz :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam zakończenie na 12 :[ Normalnie porażka ... Dzisiaj poczytam sobie 3 epoki z polskiego ;) Moje średnia to 3.5 , przez 3 lata w ogóle się nie starałem z ocenami , bo wiedziałem , że na uczelniach oceny [ciach!]o znaczą (no może są jakieś wyjątki to poprawcie mnie jeśli się mylę).

P.S Jaką/ie lektury stawiacie na maturce ?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe a ja o 9 :]

Średnia ?... 4,8...jestem żywym przykładem tego że nic nie robiąc w LO można pasek na dyplomie mieć :D... nie przemęczałem się przez te 3 lata zdecydowanie ;)

Na rozszerzonej będzie coś z Biblii (prorocze sny ;p )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Średnia 3.7, namęczyłem się troche, ale nie warto było :P

Średnia dośc dobra, bo poziom cholera wysoki, w końcu nalepsza klasa z fizą w okolicy, i dlatego fizyke umieją 4-5 osób ale jak umieją to koszą na maturze wszystkich, a reszta nie wie ocb ;]

Zdać mature i wyjechać, zarobicna zaoczne i samochód porzadny a potem sie zobaczy ; ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest niska średnia jak na LO? :blink: w jakim świecie ty żyjesz :?:

Niska ;). BTW ja to w ogóle leń jestem, mógłbym mieć dużo więcej. Trzeba dobrze maturę napisać, może się gdzieś na dzienne dostanę, choć będzie cholernie trudno. Najwyżej do roboty, albo gdzieś wyjechać, zarobić coś, zrobić zaoczne i później pomyśleć do dalej. W ogóle mogłem zmienić rozszerzoną histę na podstawę, porwałem się z motyką na słońce. Wystarczy głupi temat ze średniowiecza, leżę i kwiczę :|.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie panikujcie znowu tak. Skoro Ty Spylon leżysz i kwiczysz, to zapewniam Cię, że połowa zdających także. Nie ma co się na razie martwić, tylko uczyć ile wlezie i powiedzieć sobie "zrobiłem wszystko co mogłem". Nie zamierzam się jakoś szczególnie przejmować tym wszystkim, to tylko pogorszy sprawę.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi