Skocz do zawartości
kuruś

Matura 2007 i 2008 (od 48 strony)

Rekomendowane odpowiedzi

Średniowiecze kojarzy mi się z św. Aleksym , Pieśnią o Rola(n)dzie oraz Tristanem i Izoldą ;) Nie no taki mały dżołk :P Rano sobie poczytałem opracowania ;) Przede mną najgłupsze lekturki ... Świętoszek Nie-boska komedia ... Ciekawe czy przeczytam wszystko do piątku ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś świadectwa...

Zastanawiam się jak tu wytłumaczyć żywicielom że całą swoją wiedzę zachowałem dla siebie i podzielę się z nią dopiero na maturze, a nie w szkole ;]... hm ;>

Powiedz, że po prostu nie lubisz się dzielić z innymi ;) . Czy Twój tata dzieli się mamą? Nie! No więc dlaczego ty masz się dzielić swą ogromną wiedzą i wielkim intelektem z bandą matołów, którzy mają taką wiedzę z danego zakresu, że tylko ich na nauczyciela za 1000zł na rękę przyjęli [;

Możesz także dodać, że jesteś skromny i nie lubisz się chwalić jaki jesteś mądry obcym ludziom ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś świadectwa...

Zastanawiam się jak tu wytłumaczyć żywicielom że całą swoją wiedzę zachowałem dla siebie i podzielę się z nią dopiero na maturze, a nie w szkole ;]... hm ;>

Podobnie mam :P

Pokaż świadectwo dopiero z wynikami z matury, wciśnij kit że świadectwa dopiero na końcu czerwca :P

Gorzej jak Ci na maturzen ie pójdzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, ja mam średnią 4,6 tylko, na moją klasę to mało, prawie połowa ma paski, a szkoła jedna z lepszych. Chyba tam nie pasuję :) Zresztą zobaczymy po wynikach z matury, bo to będzie jakieś tam porównanie :D

Ocenami nie ma co się przejmować, tego świadectwa NIGDY nie wyciągniemy z teczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem ufff :lol: od 12 zaczęła się "impreza" , pierw dyrektora przynudziła , aż połowa wyszła na fajke (brak kultury, ale co tam) , później podziękowania, jakieś przedstawienia no i powrót do klas po świadectwa. W sali to dopiero się zaczęło , masowe płacze itd itp masakra :lol: Nie no nie odbiegajmy od tematu :] Przed mną/nami ciężki tydzień powtórek do polskiego :lol: No chyba , że siedzi tu jakiś "geniusz", który już wszystko wie :)

Edytowane przez Koowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłem ufff :lol: od 12 zaczęła się "impreza" , pierw dyrektora przynudziła , aż połowa wyszła na fajke (brak kultury, ale co tam) , później podziękowania, jakieś przedstawienia no i powrót do klas po świadectwa. W sali to dopiero się zaczęło , masowe płacze itd itp masakra :lol: Nie no nie odbiegajmy od tematu :] Przed mną/nami ciężki tydzień powtórek do polskiego :lol: No chyba , że siedzi tu jakiś "geniusz", który już wszystko wie :)

ja jestem na romantyzmie ;] kocham tą epoke :D:D :lol: :lol:

Co ja mogę powiedzieć w tym temacie? Powodzenia chłopaki i dziewczyny!!!

nie dziekujemy;] i odpukac:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do szkoły na 12:00 poszliśmy. O 14:00 zakończenie roku. Bardzo ładna część artystyczna ( no kur.. szkoła Kieślowskiego, co nie? ;] ) , potem świadectwa w sekretariacie do odebrania.

Wiadomo, cholernie smutna atmosfera w klasie. Tyle się z tymi ludźmi przeżyło. Moja klasa była bardzo zżyta. Trzy lata stanowczo za mało. Plany utrzymania znajomości szalone. Wątpię żebym z tymi ludźmi utrzymał większy kontakt. Są wyjątki oczywiście ;]

Wróciłem dopiero po 18 do domu. Nogi mi odpadały. Znaczy się, panny miała większe problemy. Obcasy i te sprawy ; P

Eh, jednak to prawda że LO to fajna sprawa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łeb mnie już boli i zaraz ide spac..

pobalowaliśmy przy %%% ostro, nauczyciele tez, dobrze ze już z nimi nie bede sie spotykał :P

A jakoś to że koniec szkoły przyszedł mnie nie przeraziło.. ;|

Kolega wpadl na genialny pomysł po paru piwkach: jako ze ma słabe oceny, a dostalismy teczke z wynikami z testu gimnazjalnego i świadectwem z gim, to stwierdził że nikt sie nie skapnie jak pokaże oceny z gim, i tak zrobił i przeszło :o

Teoretycznie od jutra nauka..

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, cholernie smutna atmosfera w klasie. Tyle się z tymi ludźmi przeżyło. Moja klasa była bardzo zżyta. Trzy lata stanowczo za mało. Plany utrzymania znajomości szalone. Wątpię żebym z tymi ludźmi utrzymał większy kontakt. Są wyjątki oczywiście ;]

Wróciłem dopiero po 18 do domu. Nogi mi odpadały. Znaczy się, panny miała większe problemy. Obcasy i te sprawy ; P

Eh, jednak to prawda że LO to fajna sprawa ;]

U mnie smutnej atmosfery nie było w klasie. Ja tam raczej z bardzo niewielką częścią klasy zamierzam mieć kontakt. Reszta mi lotto. Tak szczerze mówiąc to nie za bardzo lubiałem swoją klasę. Raczej nie mam czego wspominać, poza paroma wyjątkami ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomości się utrzymają. Mówie to z doświadczenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tak wczoraj miałem ostatni wieczór w moim życiu z pełnym składem klasy teraz już nigdy wszyscy się nie spotkamy troszke kiepawo ale i tak i tak będzie co wspominać. Fuck czemu to liceum nie jest 4 letnie... A tak BTW to kiedy robimy nalot na Giertycha za to co nam i innym robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wracając do matury :lol: Posiada ktoś jakieś przykładowe arkusze z chemii poziom podstawowy ? Nie chodzi mi o matury z 2005/06 bo je już rozwiązałem , a na necie świeci pustkami takimi arkuszami ...

Edytowane przez Koowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś adres jakieś stronki gdzie znajdę najczęściej stosowane zwroty w liście?? Chodzi mi o zwroty typu "It was a nice surprise to hear from you again after so many months", "Give my regards to you parents" itd. czyli typowe nabijanie sobie słów jak ktoś nie wie już o czym pisać :wink: Został tydzień, a z anglikiem u mnie cienko :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zwykle sie obudzilem najwczesniej. Zaczalem dzisiaj powtarzac lekturki.

Powiem tak nie znam prawie niczego. Powtarzacie jakies wiersze np tetmajera albo milosza ? czy tylko glowne lektury typu lalka potop przedwiosnie granica.

Ktore lektury maja najwieksze prawdopodobienstwo ze beda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też wierszy w ogóle nie dotykam. Lektury niby powtórzyłem, nie ma tego dużo; ~20. Też stawiam na Wesele właśnie, chociaż nie czuje się z niego pewny:P W sobotę na dodatek już ustna z polskiego, nie wiem w co ręce wkładać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polski? To nie dla mnie, lece na zywiol :] Z tych tekstow, co sa podane na maturze idzie ugrac ok. 50%, dlatego dalem sobie spokoj z powtorkami. Czas ostro rys do matmy :damage_wall:

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem pozytywizm i tak się zastanawiam , że powtarzanie wszystkich lektur nie ma sensu , bo i tak większość szczegółów się pozapomina ... :lol: Pójdę na żywioł i powtórze dokładniej Wesele , Pana Tadeusza , Makbeta , Dziady no i oczywiście Przedwiośnie :] Będzie zabawnie jak trafi się Zbrodni i kara , Ferdydurke , albo jeszcze zabawniej jak trafi się analiza wiersza :lol:

Nie zależy mi na dużym wyniku z polskiego , bo w pisaniu wypracowań jestem noga , licze na te 30% i będę happy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś zacząłem powtarzać leORT: ORT: ORT: ktury. Zamierzam powtórzyć Dziady, Hamleta, Makbeta, Pana Tadeusza, Wesele, Przedwiośnie, Chłopów i Nad Niemnem. Bo IMHO każda z nich może się trafić.

Zbrodnia i Kara jak dla mnie może być, podobne jak Granica i Ludzie Bezdomni ;).

BTW polecam stronkę http://www.klp.pl - świetne streszczenia tam są.

EDIT

Jak chcecie to zauploaduje streszczenia lektur na rapida.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi