Koowi Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Średniowiecze kojarzy mi się z św. Aleksym , Pieśnią o Rola(n)dzie oraz Tristanem i Izoldą ;) Nie no taki mały dżołk :P Rano sobie poczytałem opracowania ;) Przede mną najgłupsze lekturki ... Świętoszek Nie-boska komedia ... Ciekawe czy przeczytam wszystko do piątku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Też mnie to właśnie zaczęło zastanawiać :) Grunt to się orientować i nie pisać żadnych konkretów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Dziś świadectwa... Zastanawiam się jak tu wytłumaczyć żywicielom że całą swoją wiedzę zachowałem dla siebie i podzielę się z nią dopiero na maturze, a nie w szkole ;]... hm ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Dziś świadectwa... Zastanawiam się jak tu wytłumaczyć żywicielom że całą swoją wiedzę zachowałem dla siebie i podzielę się z nią dopiero na maturze, a nie w szkole ;]... hm ;> Powiedz, że po prostu nie lubisz się dzielić z innymi ;) . Czy Twój tata dzieli się mamą? Nie! No więc dlaczego ty masz się dzielić swą ogromną wiedzą i wielkim intelektem z bandą matołów, którzy mają taką wiedzę z danego zakresu, że tylko ich na nauczyciela za 1000zł na rękę przyjęli [; Możesz także dodać, że jesteś skromny i nie lubisz się chwalić jaki jesteś mądry obcym ludziom ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Dziś świadectwa... Zastanawiam się jak tu wytłumaczyć żywicielom że całą swoją wiedzę zachowałem dla siebie i podzielę się z nią dopiero na maturze, a nie w szkole ;]... hm ;> Podobnie mam :P Pokaż świadectwo dopiero z wynikami z matury, wciśnij kit że świadectwa dopiero na końcu czerwca :P Gorzej jak Ci na maturzen ie pójdzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Hmmm, ja mam średnią 4,6 tylko, na moją klasę to mało, prawie połowa ma paski, a szkoła jedna z lepszych. Chyba tam nie pasuję :) Zresztą zobaczymy po wynikach z matury, bo to będzie jakieś tam porównanie :D Ocenami nie ma co się przejmować, tego świadectwa NIGDY nie wyciągniemy z teczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Wróciłem ufff :lol: od 12 zaczęła się "impreza" , pierw dyrektora przynudziła , aż połowa wyszła na fajke (brak kultury, ale co tam) , później podziękowania, jakieś przedstawienia no i powrót do klas po świadectwa. W sali to dopiero się zaczęło , masowe płacze itd itp masakra :lol: Nie no nie odbiegajmy od tematu :] Przed mną/nami ciężki tydzień powtórek do polskiego :lol: No chyba , że siedzi tu jakiś "geniusz", który już wszystko wie :) Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez Koowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Co ja mogę powiedzieć w tym temacie? Powodzenia chłopaki i dziewczyny!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Wróciłem ufff :lol: od 12 zaczęła się "impreza" , pierw dyrektora przynudziła , aż połowa wyszła na fajke (brak kultury, ale co tam) , później podziękowania, jakieś przedstawienia no i powrót do klas po świadectwa. W sali to dopiero się zaczęło , masowe płacze itd itp masakra :lol: Nie no nie odbiegajmy od tematu :] Przed mną/nami ciężki tydzień powtórek do polskiego :lol: No chyba , że siedzi tu jakiś "geniusz", który już wszystko wie :)ja jestem na romantyzmie ;] kocham tą epoke :D:D :lol: :lol: Co ja mogę powiedzieć w tym temacie? Powodzenia chłopaki i dziewczyny!!!nie dziekujemy;] i odpukac:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 a ja zrywam z wszelkimi przesadami ;) dzieki!! :P jutro ide do fryzjera :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Do szkoły na 12:00 poszliśmy. O 14:00 zakończenie roku. Bardzo ładna część artystyczna ( no kur.. szkoła Kieślowskiego, co nie? ;] ) , potem świadectwa w sekretariacie do odebrania. Wiadomo, cholernie smutna atmosfera w klasie. Tyle się z tymi ludźmi przeżyło. Moja klasa była bardzo zżyta. Trzy lata stanowczo za mało. Plany utrzymania znajomości szalone. Wątpię żebym z tymi ludźmi utrzymał większy kontakt. Są wyjątki oczywiście ;] Wróciłem dopiero po 18 do domu. Nogi mi odpadały. Znaczy się, panny miała większe problemy. Obcasy i te sprawy ; P Eh, jednak to prawda że LO to fajna sprawa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Łeb mnie już boli i zaraz ide spac.. pobalowaliśmy przy %%% ostro, nauczyciele tez, dobrze ze już z nimi nie bede sie spotykał :P A jakoś to że koniec szkoły przyszedł mnie nie przeraziło.. ;| Kolega wpadl na genialny pomysł po paru piwkach: jako ze ma słabe oceny, a dostalismy teczke z wynikami z testu gimnazjalnego i świadectwem z gim, to stwierdził że nikt sie nie skapnie jak pokaże oceny z gim, i tak zrobił i przeszło :o Teoretycznie od jutra nauka.. Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Wiadomo, cholernie smutna atmosfera w klasie. Tyle się z tymi ludźmi przeżyło. Moja klasa była bardzo zżyta. Trzy lata stanowczo za mało. Plany utrzymania znajomości szalone. Wątpię żebym z tymi ludźmi utrzymał większy kontakt. Są wyjątki oczywiście ;] Wróciłem dopiero po 18 do domu. Nogi mi odpadały. Znaczy się, panny miała większe problemy. Obcasy i te sprawy ; P Eh, jednak to prawda że LO to fajna sprawa ;] U mnie smutnej atmosfery nie było w klasie. Ja tam raczej z bardzo niewielką częścią klasy zamierzam mieć kontakt. Reszta mi lotto. Tak szczerze mówiąc to nie za bardzo lubiałem swoją klasę. Raczej nie mam czego wspominać, poza paroma wyjątkami ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Wiadomo, cholernie smutna atmosfera w klasie. Tyle się z tymi ludźmi przeżyło. Moja klasa była bardzo zżyta. Trzy lata stanowczo za mało. Plany utrzymania znajomości szalone. Wątpię żebym z tymi ludźmi utrzymał większy kontakt. Są wyjątki oczywiście ;] Znajomości się utrzymają. Mówie to z doświadczenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Oj tak wczoraj miałem ostatni wieczór w moim życiu z pełnym składem klasy teraz już nigdy wszyscy się nie spotkamy troszke kiepawo ale i tak i tak będzie co wspominać. Fuck czemu to liceum nie jest 4 letnie... A tak BTW to kiedy robimy nalot na Giertycha za to co nam i innym robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) Panowie wracając do matury :lol: Posiada ktoś jakieś przykładowe arkusze z chemii poziom podstawowy ? Nie chodzi mi o matury z 2005/06 bo je już rozwiązałem , a na necie świeci pustkami takimi arkuszami ... Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez Koowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr No Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 zobacz tu http://www.cka.com.pl/modules.php?name=New...icle&sid=69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zna ktoś adres jakieś stronki gdzie znajdę najczęściej stosowane zwroty w liście?? Chodzi mi o zwroty typu "It was a nice surprise to hear from you again after so many months", "Give my regards to you parents" itd. czyli typowe nabijanie sobie słów jak ktoś nie wie już o czym pisać :wink: Został tydzień, a z anglikiem u mnie cienko :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 jak zwykle sie obudzilem najwczesniej. Zaczalem dzisiaj powtarzac lekturki. Powiem tak nie znam prawie niczego. Powtarzacie jakies wiersze np tetmajera albo milosza ? czy tylko glowne lektury typu lalka potop przedwiosnie granica. Ktore lektury maja najwieksze prawdopodobienstwo ze beda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Od wczoraj siedzę i robie kartki z hasłami dotyczącymi lektur by sobie potem szybko przypomnieć o co w danej chodzi ;] Stawiam na Wesele. Wierszy w ogóle nie ruszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ja też wierszy w ogóle nie dotykam. Lektury niby powtórzyłem, nie ma tego dużo; ~20. Też stawiam na Wesele właśnie, chociaż nie czuje się z niego pewny:P W sobotę na dodatek już ustna z polskiego, nie wiem w co ręce wkładać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Wesele mowicie? to to z tymi hoholami calymi itd?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Tak właśnie to. Jest rok Wyspiańskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ja wesele zostawiam sobie na sam koniec przed maturą do solidnego powtórzenia, wszelkie te lektury odwołujące się do powstań itp.. w końcu rok wyspiańskiego.. Wierszy nie tykam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Polski? To nie dla mnie, lece na zywiol :] Z tych tekstow, co sa podane na maturze idzie ugrac ok. 50%, dlatego dalem sobie spokoj z powtorkami. Czas ostro rys do matmy Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ja sobie dziś jeszcze poczytam polski. Wesele dzień przed. Trzeba się zabrać za matme i fize ostro :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Pewnie nie będę oryginalny, ale czas się zabrać za fizykę i matme ostro :PP Do zobaczenia 18 Maja, chociaż nie, bo będę pewnie świętował. Do zobaczenia kiedyś tam! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Polski? To nie dla mnie, lece na zywiol :] Z tych tekstow, co sa podane na maturze idzie ugrac ok. 50%, dlatego dalem sobie spokoj z powtorkami. Czas ostro rys do matmy Ile miałeś % z próbnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Przeczytałem pozytywizm i tak się zastanawiam , że powtarzanie wszystkich lektur nie ma sensu , bo i tak większość szczegółów się pozapomina ... :lol: Pójdę na żywioł i powtórze dokładniej Wesele , Pana Tadeusza , Makbeta , Dziady no i oczywiście Przedwiośnie :] Będzie zabawnie jak trafi się Zbrodni i kara , Ferdydurke , albo jeszcze zabawniej jak trafi się analiza wiersza :lol: Nie zależy mi na dużym wyniku z polskiego , bo w pisaniu wypracowań jestem noga , licze na te 30% i będę happy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Dziś zacząłem powtarzać leORT: ORT: ORT: ktury. Zamierzam powtórzyć Dziady, Hamleta, Makbeta, Pana Tadeusza, Wesele, Przedwiośnie, Chłopów i Nad Niemnem. Bo IMHO każda z nich może się trafić. Zbrodnia i Kara jak dla mnie może być, podobne jak Granica i Ludzie Bezdomni ;). BTW polecam stronkę http://www.klp.pl - świetne streszczenia tam są. EDIT Jak chcecie to zauploaduje streszczenia lektur na rapida. Edytowane 1 Maja 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...