Carson Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 omg, przeczytalem te odpowiedzi i sie przerazilem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Pisałem o dziadach, lajcik. Niepotrzebnie czytałem streszczenia przed maturą :) (w zasadzie niepotrzebna znajomość całości utworu, oprócz realiów w jakich toczy się akcja). Odp nie czytam nie chcę sobie psuć wakacji :D Edytowane 4 Maja 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 No jak to było przemówienie z roku akademickiego 2005/2006 to trudne nie mogło być :) Pytania były naprawdę dziwne, co daliście w ostatnim, gdzie trzeba było wybrać te cechy które posiadał tekst? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 costam splodzilem ;) moze z 30% z tego bedzie bdw podst http://slimak.onet.pl/_m/matury/matura2007/polski_PP.pdf rozsz http://slimak.onet.pl/_m/matury/matura2007/polski_PR.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 No jak to było przemówienie z roku akademickiego 2005/2006 to trudne nie mogło być :) Pytania były naprawdę dziwne, co daliście w ostatnim, gdzie trzeba było wybrać te cechy które posiadał tekst? heh, wlasnie nie wierze ze udalo mi sie wybrac 3 poprawne odpowiedzi (a,c i g tak jak w odpowiedziach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 No u mnie chyba nie jest źle :) Ale pierwsze zadanko było poje.... Liczę na moje wypracowanko z Dziadów ;) Chyba te 30% będzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 A w poniedziałek angol i 17 hista rozszerzona :|. No nic, idę coś "strzelić" z kolegami, bo mnie nosi poprostu już dzisiaj. No cóż ja liczyłem na Wielką Improwizację a mam wielką kupę poprostu. Nigdy nie można na nic liczyć, trzeba liczyć na siebie. Oby angol poszedł lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 ogolnie punktacja jest kompletnie do bani, chyba ktos pod wlpywem % ja ukladal. Po jednym punkciku za wymienienie 3 rzeczy, jedna sie nie zgodzi i pkt idzie sie....kochac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Widzę że większość pisała temat nr. 2 ja również. Co do pierwszej części to patrząc teraz na odp. to lipa straszna. Myślę ze wypowiedzią pisemną nadrobiłem. A co do tej punktacji to tak jak mówicie lipa jak... [ciach!] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 http://wiadomosci.onet.pl/1529845,11,item.html xD Chyba troche jednak przesadzili IMO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Chyba szkoda że zobaczyłem klucz.. 5pkt jest pewnych... a gdzie reszta? Nie iwem jak to ocenią.. wypracowanie pisałem o Dziadkach i myśle ze nie jest tragiczne ale ogólnie byłem zadowolony jak wychodziłem, zobaczyłem klucz-eh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Ale lol haha mi co chwile wibrowała. :P Tylko koleś mówił że jak komuś zadzwoni to on wylatuje ale nie wszyscy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 omg, ciekawe czy komisja wyszla z tego calo :lol2: nie no wspolczuje im (maturzystom)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Hmmm powiem tak do [gluteus maximus] z tą maturą :lol: Czytanie ze zrozumieniem z kosmosu ... Czytaliście tam na samym dole w odpowiedziach na onecie co ta babka napisała o tym artykule ? :lol: Maturzysta powinien dać sobie spokojnie rade z tym tekstem ... Na wypracowaniu wziąłem temat 2 , ale nie zwracalem uwagi na całość tylko na teksty co tam były. W nich praktycznie wszystko było zawarte i można było pozmyślać trochę. Jak myślicie dużo pkt stracę , że sie nie opierałem na całości ? :lol: A tera pytanie jak jest liczona ta amnestia ?? Mam 2 zdane przedmioty 1 nie to jak oni tą średnią liczą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 najlepszy komentarz podsumowujacy cale to uniewaznienie matury w jednej ze szkol: Powinni unieważnić w całej Polsce bo nie wiadomo kto dzwonił na ten telefon i z jakiego województwa. :lol2: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Przeważnie za odwołanie do całości utworu jest 5pkt, więc nie dużo :] Amnestia pozwala Ci przejść bez jednego przedmiotu zdanego, więc jak masz 2 zdane, 1 nie, to przechodzisz, jakbyś miał odwrotnie to kupa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Po sprawdzeniu z odpowiedziami powiem: nie jest zle :D A u nas jakby jakis telefonik zadzwonił to 205 osob by polecialo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 A jeśli to bylby nauczyciel na dodatek to byłbym lekko zły na ich miejscu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) test :| yyyy no troszke mi nie podszedl :|:|:|:| edit nie no bez jaj wkurzony jestem ;|:| punktacja w tym tescie byla poprostu debilna. Na wczesniejszych maturach chyba nei bylo tylu pytan gdzie trzeba bylo wskazac 3 cechy i to za 1pkt :| to samo tebelka....... 1pkt zaznaczenie 3 odpowiedzi w tescie 2pkt nie no lol jak dla mnie wielki lol Edytowane 4 Maja 2007 przez ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 9 pkt mam na bank za 1 czesc, ale 1 pytanie bylo zbyt rozjechane jezeli chodzi o odpowiedzi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semyazz Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 ogólnie czytanie bylo strasznie pojeb#$% ... ehmm ale ~10 pktów wyhacze ;P a co do tematu to 2 ofcoz ;] No i nawet duzo sie zgadza z tym co napisalem ;] No zapomnialem opisać śmierć matki Baryki ;P (bo w sumie co to kur#$% mialo do kreacji matki w dziele... To że jej zabrali obrączkę...) Z granicy tez 3/4 zgadza się z odpowiedziami więc powinno być good ;] 30% z palcem w d#$%$ bedzie ;P mam taką nadzieje ;D heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 :| ... tylko ja się głupi na rozszerzoną pokusiłem ? ;/ tak jak się spodziewałem, nie trzeba było się nic uczyć na tą maturę, wszystko w oparciu o tekst... tyle, że po zobaczeniu odpowiedzi... :|...byleby zdać... reszty matur się już nie boję :] zaczynam powtórkę z angola i coś tam z wosu... Spylon - będzie dobrze na historii...musi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 to ile tych matur piszesz ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semyazz Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Emm ja sie niestety jeszcze boje trochę maturek... Angola rozszerzonego zdaje, mimo iż w końcu wyszło iż wystarczyłaby mi podstawka... No cóż ale moje niedoinformowanie odnośnie paru uczelni to spowodowało... więc trzeba się nauczyć... a niestety orłem z angola nie jestem ;/ ... No i zostaje jeszcze mata i fiza ;P Ja chce z tego przynajmniej po 85%+ ;P ehmm.... zobaczymy czy się uda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Nie mówcie mi że patrzcie na wyniki z Onetu, przecież widać, że to jakiś nauczyciel sobie rozwiązał, a klucz może wyglądać kompletnie inaczej, ja pisałem „Dziady” cz. III i chyba napisałem jakiegoś freestyle, bo udało mi się wcisnąć Edelmana - „Zdążyć przed panem Bogiem” i Juliusza Słowackiego z „Grobem Agamemnona”, a nie wspomniałem nic o życiu Adasia Mickiewicza. Teraz jedynie Fiza i Matma z których muszę mieć 75 %. Edytowane 4 Maja 2007 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Thomas: ten sam klucz można ściągnąć ze strony CKE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) CarsonPoland - polski, angielski, wos i i historia :] z historii mus >80% rozszerzonej... Edyta: dobra, dobra...słabym dziś, nie załapałem o co biega ;p Edytowane 4 Maja 2007 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 wydawalo mi sie ze matura to jest jedna, wszystkie egzaminy jako calosc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Jeśli tak jest na CKE, to brakuje mi porządnego klucza do wypracowań, taki z kryteriami oceniania, który dostaną egzaminatorzy, ale podejrzewam, że oni jeszcze czegoś takiego nie stworzyli :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Przeiceż to nie jest klucz... bo dopuszcza tylko jedne możliwe odpowiedzi... A tak btw to całkiem fajna ta matura była, około 60% będzie ;) Pisałem temat 2. W czytaniu ze zrozumieniem straciłem 4 punkty... BTW to rozszerzony był w tym roku też łatwy... tak patrze na temat i obrazy prowincji by Shulz i flaubert to każdy w miare rozumny człowiek był w stanie to zaliczyć. No to już stresu że będzie mi potrzebna amnestia nie ma ;) Edytowane 4 Maja 2007 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...