Skocz do zawartości
kuruś

Matura 2007 i 2008 (od 48 strony)

Rekomendowane odpowiedzi

a jak daliscie odpowiedzi z ta opiekunka do dziecka? bo na sali gimnastycznej to masakra nic nie slychac echo kolosalne:

ja dalem:

przyjechala bo nie wiedziala co chce konkretnie robic w przyszlosci

bo kupili jej bilet

moze sie nauczyc jezyka od dzieci

plusy i minusy bycia opiekunka

a 5tego nie pamietam :)

Znalazlem w lesie psa jak chyba 90% piszacych xD atrakcja w klubie konkurs tanca :)

Edytowane przez wallec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak daliscie odpowiedzi z ta opiekunka do dziecka? bo na sali gimnastycznej to masakra nic nie slychac echo kolosalne:

ja dalem:

przyjechala bo nie wiedziala co chce konkretnie robic w przyszlosci

bo kupili jej bilet

moze sie nauczyc jezyka od dzieci

plusy i minusy bycia opiekunka

a 5tego nie pamietam :)

Znalazlem w lesie psa jak chyba 90% piszacych xD atrakcja w klubie konkurs tanca :)

Ja tak:

- nie miała kasy na studia;

- bo kupili jej bilet;

- w 3 nie wiem, jakie były inne opcje :D ;

- plusy i minusy;

- ostatniego też nie pamiętam;

Trza czekać na wyniki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie chyba wyszlo ze 31 pkt za zamknieta. nie bedzie zle, zaliczyc napewno zalicze chociaz wyniku nie bede mial takiego jak z probnej z zeszlego roku. straszne mialem naglosnienie, przytlumiony glos, ledwo cos mozna bylo uslyszec (nie no moze troche przesadzam) ale nie bylo wyraznie slychac. Poza tym wlasnie sie zastanawiam czy nie napisalem za dlugiego listu (za co odejmuja punkty podobno) ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z rozszerzonego 2pkt straciłem w zamkniętych :( na 32

na 32... ? ciekawy arkusz miałeś:P (chyba, że piszesz o tym 23 punktowym)

ja sie zastnawiam czy uznaja mi unsatisfaction i we are run out of eggs.

dissatisfaction brzmi lepiej, no... ale unsatisfaction znaczy dokladnie to samo... ;] (i z tego co widzę w necie, krąży też z "with")

no a w drugim... hm, nie widze powodu by uzycie czasu present perfect bylo jedyna opcja...

poza tym -5,5pkt w arkuszu ze zrozumieniem tekstu i sluchaniem (grrr!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja z próbnej miałem 54% z rozszerzenia. Teraz sobie policzyłem i miałem 22/32 z zamkniętych, rozprawkę napisałem ładną, podobała mi się, przeważnie dostaję za rozprawki średnie jakieś 14 pkt, więc >70% będzie. Idę na politechnikę, więc nie przywiązuje wagi do języka aż tak :) Nie powiem, żeby było trudne, ja dużo pozmieniałem przed samym wyjściem, na czym straciłem 4 pkt w zamkniętych, miałbym wtedy 26.

BTW. Kolega pisał rozprawkę też. W temacie było napisane, żeby przedstawić wady i zalety tego zjawiska, jeśli kolega napisał o +- z punktu widzenia wyjeżdżającego to to będzie na temat? Sam nie wiem co o tym myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 32... ? ciekawy arkusz miałeś:P (chyba, że piszesz o tym 23 punktowym)

Chyba jednak nie bo matura jest na 50 pkt z czego 18 zabiera wypowiedź pisemna...

Wako --->Nie zaliczą Ci unstatisfaction, sam tak zrobiłem i to jest źle. To znaczy co innego niż z przedrostkiem dis. Podobnie z tym present perfect...nie możesz tu uzyc innego czasu(Co innego w zyciu)

Edytowane przez srekal34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szału nie ma niestety, jedno mam źle z części zamkniętej.. ;/

A reszte nie iwem jak ocenią, każda info jest, ale jakieś błędy pewnie są, np napisałem "eates" zamiast "eats" i takie tam..

Dobrze mi poszło.. tylko na uj mi to!? :huh:

Majca żeby tak poszła.. :rolleyes:

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam z rozsz 23/32 z zamknietych tak wiec nie jest zle - tuz po wyjsciu wydawalo mi sie ze bedzie wiele gorzej.

A pisalem opowidanie, troche przekroczylem limit bo mam 275 slow i nie wiem ile pkt za to strace, a tak po za ubogim slownictwem chyba ok :)

Licze na około 70% ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 4 błędy w zamknięty więc nawet nieźle :) Jeszcze majca :] A studia idę na takie, żeby jak najmniej się uczyć ;) Zresztą czy ktoś uczy się na studiach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22/32... :( Myślalem, że bedzie troche lepiej. Nie wiem jakim cudem ale skopałem pierwsze "słuchanie" -> tylko 2/5 :[

6 i 8 - komplet punktów, a w reszcie to puntkowe braki... no i jeszcze gramatyka 2/5 :lol:

+ rozprawka = podobnie jak chłopaki ~ 70%

Roczna przerwa prawde mówiac z angolem była (bo tylko w szkole, a u nas to taki angol jak żaden), ale najbardziej mnie ten listening no.4 boli :/

PS. o rozszerzeniu pisze jakby kto nie wiedział ;)

Edytowane przez Świder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi