Skocz do zawartości
kuruś

Matura 2007 i 2008 (od 48 strony)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się nauczyłem na pamięć moją prace Dołączona grafika bo jakoś nie wyobrażam sobie żebym umiał lać wodę na definicjach , analiza wierszow i obrazów to nie problem jak sie zna definicje i wie gdzie co było ;) :P :lol: Praktycznie do nauki zostało mi jeszcze zakończenie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze sobie posta by Was wkur... ;]

Ja już skończyłem matury 16 maja, angielskim ustnym. A za godzinę wyjeżdżam na działkę ze znajomymi. Wiecie maturzyści... kiełbaski, burgery, piwo ; ]]]]]

Życzę szczęścia na ustnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile kaw poszlo tej nocy juz sam nie wiem, nawet nie moglem sie zdrzemnac 2h k... :mur:

Glowa mnie boli tak jak kiedys po 3 nieprzespanych nocach na Lanie.

Ja nie wiem jak ja to powiem <_<

solidaryzuje sie,podobnie spałem tylko 3 godz dzisiaj.IMO nie dam rady dzisiaj odreagowac matury z moja kobita ;/

poca a ja też bende miał bibe :P ale bez burgerów mało smakowe tuczące!:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ja juz mam koniec wczoraj ustny z pola, praca napisana w sobote, myślałem sobie naucze sie wmaire pcozątku i końca i bedzie ok

przychodzi mój czas na wejscie, pocżatek rpacy inny, dodałem na szybko pare rzeczy, rozwinięcie w połowie pokrywało sie z tym co miałem w domu, zakończenie inne, mozna powiedziec, ze pozmyslane na miejscu

i 90% dostałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 4h ustny angol a po jutrze polski. Nie mam zbyt duzych aspiracji, gdy wpadnie 7 i 7 bede bardzo zadowolony. Mam nadzieje ze komisja bedzie wporzo i wylosuje jakis ludzki zestaw. Wkoncu sprawdze co mi dalo kilkanascie lat nauki tego jezyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodzenia dla wszystkich zdających. Ja mam jutro ustny polski o 14, a wchodzę 3 od końca, czyli gdzieś po 16. A i... muszę wkońcu napisać tą pracę, ale wcześniej jeszcze skoczę do fryzjera, bo zarosłem jak dzika winorośl ;). Jakoś to będzie, jeszcze raz powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe cala prace zapomnialem, powiedzialem tylko to co w konspekcie mialem i troche polalem wody. W sumie opowiadalem jakies 7-8min i 10min mnie pytaly. Zacinalem sie masakrycznie wydukalem az 8pkt. - z polaka nie jestem orzel. No i teraz WAKACJE!!! W pt do kumpla na impreze klasowa - wszyscy beda - vodka, piwo bedzie sie lało strumieniami :D

Powodzenia reszcie zdajacym!!!! I nie dziekowac!!

ps.

przez czas ustnych nie golilem sie wcale, zeby mi pecha nie przynioslo. A teraz zarosniety jak dzik jestem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że co poniektórzy dopiero teraz kończa egzamy, ja juzod tygodnia swietuje, no i przesrane-impra za imprą, 2-3 razy w tygodniu, trzbea sie do życia studenckiego przygotowywać XD :P

Ktoś wie czy świadectwo maturalne z 29czerwca trzeba łosobiście odebrac ? ;>

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po polskim [; . Było nieco zamieszania i zaskoczenia co mi nie pomogło zbytnio. Koleś który miał być przede mną nie przyszedł i kolejka się przesunęła :| . Troche przez to spaprałem prezentację, jednak odpowiedziałem 8/8 pytań :) Wyniki o 19 lub 19:30 - każdemu inaczej podawali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem tez sie pytac bo mnie nie bedzie (praca za granica). czyli nie bede musial wracac :D 400zl w kieszeni

no ja to samo, może kasy troche wiecej [; Ale jeszcze terminy składania papierów na uczelnie.. chyba że notariusz.. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie pytania dostales? ;>

Dokładnie nie pamietam, jednak były związane z tym czego nie powiedziałem w prezentacji, bądz był rowinięciem tego co powiedziałem. Babki chciały mnie udupić na znajomości lektur, jednak się wykręciłem jakoś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hinco, zainteresowałbyś się :) na stronie AGH masz coś takiego: http://www.ukr.agh.edu.pl/docs/upowaznienie.pdf . reszty się domyślisz. Skoro zaoszczędziłem Ci te 600zł to wyslij mi z 200 na konto :)

Taaa tylko czy to upoważnienie jest akceptowane na innych uczelniach...? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem pisać pracę, mam temat "Język Internetu. Przedstaw charakterystyczne jego cechy na przykładzie wypowiedzi z wybranych list dyskusyjnych". I właśnie zacząłem się poważnie obawiać ustnego polaka, czy to co podam komisji się spodoba, czy wręcz przeciwnie. Ciekaw jestem również pytań jakie dostanę, bo niby temat trudny się nie wydaje, ale komisja na pewno coś znajdzie, znając życie. Obawiam się, że będzie ciężko :|. Chyba, że mi się tylko wydaje.

BTW wypisałem na brystolu akronimy, mam prezentację z emotami i wypowiedziami, powiem o akcji bykom stop i jakoś to ładnie podsumuję. Wszystko pięknie, ładnie, ale żeby to wykonać przy tym stresie, brrr makabra będzie.

EDIT

A jak WY mówiliście? Dosłownie wykuliście tekst i nawijaliście, czy tak od siebie, czasem improwizując? A?

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hinco, zainteresowałbyś się :) na stronie AGH masz coś takiego: http://www.ukr.agh.edu.pl/docs/upowaznienie.pdf . reszty się domyślisz. Skoro zaoszczędziłem Ci te 600zł to wyslij mi z 200 na konto :)

Dżizas, to to ja wiem, wpłaciłem Ci kase, teraz czekam za zwrot z procentami ;P

To jest CHYBA tylko na AGH, z reszta tam pisze że na AGH w tym świstku, a czy akceptują to inne uczelnie? Chyba nie, przynajmniej tak wynika z tematu o studiach..

A prace z polaka naumiałem sie w 3h, nie na pamieć! nie umiem tak ;] Wiedziałem poprostu co powiedzieć i o co komon ale nie uczyłem sie jak to powiedzieć, za każdym razem jak powtarzalem szło inaczej i jakś sie nie zaciąłem na egzaminie, szkoda że tylko 16 pts ;p

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak WY mówiliście? Dosłownie wykuliście tekst i nawijaliście, czy tak od siebie, czasem improwizując? A?

O każdym zagadnieniu wyznaczyłem sobie umownie takie podpunkty które muszę zawrzeć w pracy i na freestylu nawijałem na egzaminie pomijając 70% z nich :)

Mój wynik 14/20 co jest 3cim wynikiem u tej komisji - posadziły 2 osoby, 6 czy 7 miało po 6/20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

80%z angola ustnego na poziomie podstawowym. A pomyslec ze bylem straszony przez mojego nauczyciela ze nie zdam. Mysle ze po czesci jest to zasluga przemilej komisji. Zreszta gdybym mial 7 bylby rownie zadowolony i dalej jestem zdania ze ten egzamin i tak nie ma sensu. Pojutrze polski...i wkoncu powrot do normalnego trybu imprezowania, ktory obowiazywal przed majem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nauczyłem się na pamięć, tyle że nie recytowałem tego tylko zawsze troche zmieniałem. Jak umiesz improwizować to nie ma problemu, ja nie umiem więc wolałem chociaż przejżeć prace. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dżizas, to to ja wiem, wpłaciłem Ci kase, teraz czekam za zwrot z procentami ;P

To jest CHYBA tylko na AGH, z reszta tam pisze że na AGH w tym świstku, a czy akceptują to inne uczelnie? Chyba nie, przynajmniej tak wynika z tematu o studiach..

A prace z polaka naumiałem sie w 3h, nie na pamieć! nie umiem tak ;] Wiedziałem poprostu co powiedzieć i o co komon ale nie uczyłem sie jak to powiedzieć, za każdym razem jak powtarzalem szło inaczej i jakś sie nie zaciąłem na egzaminie, szkoda że tylko 16 pts ;p

Faktycznie, nie doczytałem, wybacz. Inne uczelnie to ich kwestia. W gliwicach czegoś takiego nie wymagają, na PWr też raczej nie.

EDIT:

Wie ktoś w końcu cokolwiek o tych wcześniejszych wynikach z matury? Niby pod koniec maja, ale ani w szkole nic nie wiedza o tym, ani na stronie OKE jaworzna także nie ma o tym słowa. Ma ktoś jakieśkolwiek informacje?

Edytowane przez danrok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi