fipa Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Wystarczy zmiana tytulu watku. Zrobione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Ostateczna do lutego <_< do lipca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 do lipca nei za późno ? :blink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 nei za późno ? :blink: :) Pewnie pomyliło się ze składaniem papierów na studia. Co do SGH to w końcu dowiedziałem się, że w tym roku próg to był 255/333 punkty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 jakie lole. do 20grudnia, przynajmniej w mojej szkole, można składać ostateczne deklaracje, do lutego jeszcze nie słyszałam, w sumie to trochę mało byś miał czasu, od lutego przygotowywać całą prezentację...:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 U mnie teoretycznie też tak było...a w praktyce różnie to bywa...nas polonistka pogoniła z planami prezentacji...samą prezentację pisałem 2 dni przed maturą... ustna to pikuś...choć gdybym wiedział wtedy, że mi będą brać ang/pol ustne jako główne kryterium na studia to bym taki wyluzowany nie był :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Heh w tym roku niestety ten topic mnie dotyczy już :/ Póki co planuję zdawać polski podstawowy, angol podstawowy, mate rozszerzoną i infę. Co do uczelni po maturze bede sie staral dostać wg. kolejnosci: AGH, UJ, UŚ. Wszedzie na informatykę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Ja na dzień dzisiejszy jestem pewien tylko tego, że będę zdawał polski podstawowy i matme podstawową. Nie jestem pewien angola (waham sie) i nie mam wybranego przedmiotu dodatkowego (choc tego nie musze robić). Za to z prezentacji na polski wybrałem temat "Obraz smoków w tekstach kultury. Dokonaj analizy porównawczej kilku wybranych przykładów." Myśle, że będzie dobrze, choć prawdziwa nauka do matury zacznie sie pewnie dopiero miesiac przed. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 No i w tym roku również ja. W czwartek dostaliśmy listę 153 tematów na maturę ustną z polskiego i muszę się zdecydować do końca września. Na dodatek te całe zmiany w programie nauczania matematyki dotyczą również nas :/ Ja będę zdawać: - pol - ang - mata (roz) -fizyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) Matura 2008 tez mnie dotyczy, jak narazie wybralem: polski podstawowy, angiel podstawowy albo rozszerzony (waham sie) majca podstawy albo rozszerzony (tez sie waham). Co do tematow z polskiego to z listy tematow jaka mam, nic ciekawego nie moge znalezc. Tak off-topowo: oprocz matury mam jeszcze w tym roku egzamin z przygotowania zawodowego (technik elektronik, krakowskie zsl :/), cos cienko to widze. Edytowane 9 Września 2007 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ares Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Heh w tym roku niestety ten topic mnie dotyczy już :/ Póki co planuję zdawać polski podstawowy, angol podstawowy, mate rozszerzoną i infę. Co do uczelni po maturze bede sie staral dostać wg. kolejnosci: AGH, UJ, UŚ. Wszedzie na informatykę... przemysl dobrze ta informatyke :) nie polecam w tym roku zdawalem, zdalem ok 50%, szkola cie do tego nie przygotowuje nawet w najmniejszym stopniu, kupa ksiazek dodatkowych i godziny przy kompie nie oplaca sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 jakie lole. do 20grudnia, przynajmniej w mojej szkole, można składać ostateczne deklaracje, do lutego jeszcze nie słyszałam, w sumie to trochę mało byś miał czasu, od lutego przygotowywać całą prezentację...:| Lol :) Napisanie prezentacji to tydzień roboty. Co do matury, to chyba najlepiej będzie jak wybiorę się do szkoły, sam spytam i od razu zapiszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 do lutego jeszcze nie słyszałam, w sumie to trochę mało byś miał czasu, od lutego przygotowywać całą prezentację...:| 2-3dni roboty po 4h, w zależnosci od tematu. Wiecej nie trzeba, jak naprawde sie to robi, a nie opierdziela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 dobra to ma ktos do "pozyczenia" jakies materialy do prezentacji na jakis ciekawszy, nielekturowy temat(nie czytalem lektur wiec nie chce sie tam pozniej wkopac gdzies) :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) Muszę się wprosić w grono Maturzystów 2008... polski - pdst. angielski - pdst. biologia - rozsz. chemia - rozsz. Mam zamiar wybrać się na farmacje, więc trzeba ułozyc jakiś plan działań :D jakby to się uczyć, zeby się nie przeuczyć a duzo nauaczyć :] A temat na mature ustna "Obraz bitewny 2 wojny światowej w literaturze i filmie" Edytowane 9 Września 2007 przez Dudek89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Juz masz wybrany temat na ustna? Ja narazie jestem na etapie przegladania ich..liczylam, ze bedzie temat o jezyku internautow, a nie ma go :( Zdaje Polak podstawowy Ang podstawowy Mat rozszerzona Fiza rozszerzona bedzie ciezko, wlasciciwie juz jest :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Za mocno się "jaracie" tą całą maturą. Jeszcze jest 8 miesięcy przez które może się wiele zmienić. Sam jest w klasie maturalnej i sądzę że im więcej spokoju, dystansu to tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Do końca września u mnie deklaracja musi wylądować i ostatni termin to luty żeby coś ostatecznie zmienić.... pol-podstawa ang-podstawa mat-rozszerzona fiz-roz. + sprobować jakiś zdobyc kierunek zw. z inf. na politechnikę Wroc. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Ja również dołączam do grona tegorocznych maturzystów polski - podstawa angielski - podstawa? matematyka - rozszerzony informatyka? - rozszerzony Ustny polski: nie widziałem jeszcze listy tematów ;p Edytowane 11 Września 2007 przez MRJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Widzę, że większość zdaje to co ja B) pol - podst ang - podst ( zdawałbym rozszerzony, ale nie mam po co, przynajmniej na jeden przedmiot nie będę sie uczył ) matma - roz fiz - roz Wybieram się ofc na polibudę Co do samej matury to do niej daleeeeko, nie przejmuje sie jeszcze, odpoczywam :) Edytowane 11 Września 2007 przez eQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 ...przynajmniej na jeden przedmiot nie będę sie uczył polecam rozszerzony polski...nic się nie trzeba uczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 polecam rozszerzony polski...nic się nie trzeba uczyć...Tylko po co się przemęczać, jak i tak to się na uczelnię nie przyda. Jakich książek będziecie używali do powtórki materiału z matematyki? Zbiorki Kiełbasy, czy macie jeszcze jakieś inne wartościowe tytuły? Pochwalcie się :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Widzę, że większość zdaje to co ja B) pol - podst ang - podst ( zdawałbym rozszerzony, ale nie mam po co, przynajmniej na jeden przedmiot nie będę sie uczył ) matma - roz fiz - roz Wybieram się ofc na polibudę Co do samej matury to do niej daleeeeko, nie przejmuje sie jeszcze, odpoczywam :) Do wwa? Na jaki kierunek planujesz iść? Jak narazie mam zamiar zdawać to co wyżej... ale mam duże (i w sumie uzasadnione ;) ) obawy co do fizy, jeszcze nie jestem pewny czy próbować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ares Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 widze ze coraz wiecej "informatykow" bedziemy miec tylko szkoda ze frekwencja na maturze z inf taka mala :) za 5lat spadniemy na psy... polowa mojej ex klasy to przyszli "informatycy" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 widze ze coraz wiecej "informatykow" bedziemy miec tylko szkoda ze frekwencja na maturze z inf taka mala :) za 5lat spadniemy na psy... polowa mojej ex klasy to przyszli "informatycy" :) Dlatego coraz bardziej myślę, że zamiast na infę to za rok po moim "gap jeże" wybiorę się na robotykę albo może coś z nanotechnologią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ares Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 ja ide na elektrotechnike trudniej ale za 5lat nie bedzie problemu z robota :) interesuje mnie informatyka ale przy tylu "zdolnych" studentach za 5lat bedzie polowa bezrobotnych po inf :/ taka prawda znam kupe ludzi ktorzy bez zadnego pojecia ida na inf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Deklaracje wstepna trzeba podac do konca wrzesnia a ostateczna do grudnia/lutego (tutaj chyba zalezy od szkoly bo u mnie jest do lutego) To ja bede inny i powiem ze zdaje polski angielski historie i wos (wszystko rozszerzone) Studia to albo pedagogika, prawo, dziennikarstwo, filologia angielska albo jak bede mial szczescie to psychologia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 ja tez chce na ine, na polibude w Poznaniu, aczkolwiek zastanawiam sie tez nad telekomunikacja..ale bardzie ciagnie mnie do infy..mam nadzieje, ze sobie poradze.. a ksiazki mam oczywiscie kielbasy, poza tym w szkole uzywamy podreczniki Pazdro, Oficyna Edukacyjna, a ja ucze sie z Matmy z Plusem Gdanskiego Wyd. Oswiatowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 ja tez chce na ine, na polibude w Poznaniu, aczkolwiek zastanawiam sie tez nad telekomunikacja..ale bardzie ciagnie mnie do infy..mam nadzieje, ze sobie poradze.. a ksiazki mam oczywiscie kielbasy, poza tym w szkole uzywamy podreczniki Pazdro, Oficyna Edukacyjna, a ja ucze sie z Matmy z Plusem Gdanskiego Wyd. Oswiatowego ktory wydzial informatyki na polibudzie w poznaniu? Bo jak Elektryczny, to raczej zdawaj matme podstawowa i bardzo dobrze ja zdaj, mniej stresu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 no to i na mnie przyszla pora w tym roku.. ja zdaje chemie roz, biole roz, polak i angol podst. juz zaczynam sie uczyc z bioli.. powtarzam sobie tematy bo mialem taka nauczycielke ze nic mi nie zostalo po lekcjach.. licze na jakies 90% z chemii.. musi sie udac na jakie studia pojde.. jeszcze nie wiem.. mam do wyboru 3 miasta - wawa,bialystok i olsztyn kierunek pewnie cos pod weta.. zastanawiam sie nad rolnictwem na sggw(prawdopodobnie bede rolnikiem i zostane na swoim) jesli mozecie polecic jakies niezle kierunki bylo by super.. specjalizuje sie w chemii biola jest na drugim miejscu ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...