DrKleiner Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) To masz extreme ;) Ja pisze PL, pojutrze ang, a potem fiza;). Ale najlepsze zaczynamy o godzinie 12 :/ zaczynamy dopiero :/ Edytowane 4 Grudnia 2007 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Jak masz mature z Operonu to Ci zdaze podeslac pytania bo ja zaczynam pisać o 8 :D. Jutro: Polski, Czwartek: Angol, Piątek: Majca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Też pisze ten syf ;) jutro na 9 polski, po jutrze na 9 ang rozszerzony, popojutrze matma rozszerzona :) Słyszałem tylko ze nienalezy sie tym przejmowac bo ta matura to takie niewiadomo co i jest w niej nasrane strasznie duzo błędów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 @luqash :) fajnie by było ;) bo też mam Operon jak co to możesz temat via SMS napisać z PL ;) z domu wyjdę jutro coś koło 10:30 ;) wiec pewnie na forum nie zdążysz wbić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 A nam nawet nie powiedzieli, ze jest szansa pisac w pt dwa przedmioty i piszemy jeden, ja wybralam matme rozszerzona... A jutro polak podstawa, mam ambicje zdac to na 40% :P Powodzenia wszystkim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 a u nas nie ma nic [; dobrze i zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Dobrze;) bo ja sie boje że fizy nie napisze na 30% :/ zobaczymy w piątek :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 A nam nawet nie powiedzieli, ze jest szansa pisac w pt dwa przedmioty i piszemy jeden, ja wybralam matme rozszerzona... A jutro polak podstawa, mam ambicje zdac to na 40% :P Powodzenia wszystkim :) to jest zależne od nauczycieli i dyrekcji, bo Operon wyłoży kasę za matury obowiązkowe a za te dodatkowe już nie. Z jednej strony to dobrze z drugiej po 3 godzinach matmy nie bede miał głowy do fizyki, za to oblewać/zalewać bedzie można podwójnie :) , byle nie za wiele bo w sobotę rano znów fakultety w szkole ;/ przykladowe zadania z matmy :lol2: : na półce leży 6 książek Operonu "matematyka dla maturzysty" "fizyka - zdasz maturę 2008 na 100%" "geografia - repetytorium" ... oblicz prawdopodobieństwo wylosowania kolejno po sobie dwóch książek z nauk ścisłych :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 http://www.metacafe.com/watch/956273/cheat...professionally/ Ostatnio praktykowałem drukowanie na folii, dużo mniej widoczna od zwykłego papieru, ale ten motyw mnie rozbroił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 :lol2: cola wreszcie by sie na cos przydala :P @mihalo fajne zadanie, ale ja np nie mialam jeszcze prawdopodobienstwa.. wiec wolalabym zadanie: na półce leży x książek Operonu "matematyka dla maturzysty" "fizyka - zdasz maturę 2008 na 100%" "geografia - repetytorium" Ile to jest ksiazek? :D za 5 miesiecy bedzie stypa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 (edytowane) Ja już PO próbnej (pisałem tą z Operonu). Tak na świeżo relacja: - Czytanie ze zrozumieniem nie było wcale łatwe (przynajmniej dla mnie) i 2 albo 3 odpowiedzi strzelałem. - Co do wypracowania to pisałem o Wokulskim (Do wyboru jeszcze było Wesele). W sumie nie trzeba było znać nawet treści książki bo wszystko było podane we fragmencie. Teraz tylko czekać na wyniki, ale powinno być zdane :D. A jutro angol rozszerzony. Coś czuje, że listening to będzie masakra :/. Edytowane 5 Grudnia 2007 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Co do czytania zgadzam się, tekst był "dziwny" Wybrałem Wesele, może dlatego, że mi się nie chciało czytać tego fragmentu z Lalki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Jestem już po. Czytanie takie sobie, być może dla niektórych trudne, ja jestem przyzwyczajony ponieważ dużo takich prac w liceum się pisało i z reguły były to trudniejsze teksty. Co do wypracowania to pisałem na temat Wokulskiego "Człowiek epoki przejściowej" czy jakoś tak to szło :-P Pełna partyzantka w moim wykonaniu, wycisnąłem wszystko co sie dało z podanego fragmentu + minimalne odniesienie do całości utworu. Licze, że te 21 pkt czyli 30% z całości będzie :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Wcale nie dziwny... Esej Jana Pawła II... całkiem przyjemny i prosty... A pisemnie to wybralem temat nr. 2... Lalka znaczy sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ja już też dawno po PL. Pisałem Lalke, a czytanie takie średnie na jeża. Jutro niemiecki a pojutrze matma a potem fizyka. Ma ktoś schemat odpowiedzi do polaka?? Ciekaw jestem czy wstrzeliłem się w klucz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Co wyście sie tak wszyscy na tą fizyke uparli... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Co wyście sie tak wszyscy na tą fizyke uparli... :wink: A ja dla odmiany geografie pisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 McDracullo, matma i fiza na rozszerzonym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 McDracullo, matma i fiza na rozszerzonym?Tak, ale tylko teraz. Decyzje podjąłem jakiś tydzień temu, że w maju matma będzie podstawowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 (edytowane) Esejik przyjemny ;) tylko pytania dziwnie sformułowane;) Temat o "Weselu" pisałem bo to jedna z nielicznych lektur które pamiętam i mi przypadły ;) Edytowane 5 Grudnia 2007 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ten tekst byl sredni... Pytania jeszcze gorsze :P A otwarte niby taki luzik, ale u mnie to opieralo sie na zwyklym streszczaniu i opisywaniu (wybralam temat o Wokulskim). Mam nadzieje, ze zdam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 nawet nawet ta probna byla.. ja pisalem temat z wesela a to dlatego ze pisalem podobna prace.. a lalki jeszcze nie przerabialismy w szkole ;/ skonczylem ponad godzine przed czasem.. walnelem sie na lawce i spalem bo mozna bylo wyjsc dopiero pol godziny przed koncem.. ogolnie lajtowa ;) ale w pt to sie zajebie.. chemia i biola rozszerzona.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 hubi u was możecie 2 pisać w jeden dzień? u nas tylko biole robią, a chemii nie :/ z nauczycielką się ugadaliśmy na styczeń, we własnym zakresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 a ma ktoś ta mature w piątek na 7 rano? ;) pytania z matmy by się przydały :P jak bede mial 20% to będzie sukces... ciężka sprawa z ta matura oj ciężka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 To ja tam fizy sie panicznie boje :/ jak dowala coś a pewnie tak to leże i kwiczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Polski nie był trudny (podstawa) wypracowanie z Wesela chyba banał dla tego kto przerabiał, spodziewałem się mniej "filozoficznego" tekstu i trochę lepszych pytań do niego... kto miał 11(chyba) z tymi fragmentami dwoma impresjonistycznymi czy jakoś tak? :rolleyes: jutro ang. podstawa no i piątek lipa na klate z matmy rozszerzonej omg.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 To ja tam fizy sie panicznie boje :/ jak dowala coś a pewnie tak to leże i kwiczęCel na fizę - mieć dwucyfrowy wynik :lol: Jutro niemiecki. Idę wkuć wstęp i zakończenie do listu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 sylwia 100% racji z tym tekstem. Ponoć większość tekstów Jana Pawła II na maturze jest trudna do opracowania... Ja tam do tej matury podchodzę na luzie - przecież to tylko dla nas... Do klucza nawet nie chcę zaglądać, bo wtedy może być stres :wink: W sumie to oba tematy nie były trudne... o chłopomanii w weselu mówiliśmy na dodatkowym polskim tydzień temu :D więc ten temat wybrałem - 2 strony z hakiem wyszły, ale czy na temat? Okaże się niebawem :D Jutro podstawa angola i piątek podstawa fizyki. We wtorek robiłem operonowską maturkę podstawową z fizyki, jak pytania będą podobnego typu to zbytnio nie ma się czegoś bać - trzeba mocno uważać na jednostki! Zwłaszcza na wykresach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 a ma ktoś ta mature w piątek na 7 rano? ;) pytania z matmy by się przydały :P jak bede mial 20% to będzie sukces... ciężka sprawa z ta matura oj ciężka... LOL ! Niby po co Ci pytania na mature próbną ? Przecież chyba po to ona jest żeby każdy mógł się sprawdzić ile umie bez uczenia się i każde próby ściągania, kujoństwa chyba są największym nieporozumieniem. Chcesz samego siebie oszukać ? Co do dzisiejszej matury z polskiego... tekst ogólnie przyjemny, pytania trochę zakręcone. Pisałem o Weselu ponieważ wystarczyła minimalna wiedza o lekturze a reszta była podana w tekście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 (edytowane) Ale macie fajnie. U nas maturki są przeliczane na oceny wg szkolnego systemu oceniania (czyt. >45% na 2 :-D i co ja mam powiedzieć?). U mnie w szkole też są maturki z Operonu. Jutro piszę angol podstawę, pojutrze matmę rozszerzoną. ;] Edytowane 5 Grudnia 2007 przez MRJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...