Skocz do zawartości
kuruś

Matura 2007 i 2008 (od 48 strony)

Rekomendowane odpowiedzi

Dowcip może i o studentach, ale dla osób, które nawet nie zaczęły się uczyć do matury sytuacja wygląda podobnie :wink:

Tak więc pamiętajcie... gdy już nauka zawodzi pozostaje tylko modlitwa :)

Hahahahhahaa i oby tak było ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

połamania długopisów ;).

Dobrze, że mi przypomniałeś - muszę się jutro jeszcze na zakupy wybrać po dwa czarne długopisy :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kaaban

Powodzenia wszystkim i jakby wam się noga podwinęła (tfu tfu) to doborowe towarzystwo w postaci Kaaban & KrOOliK89 & Lanc company (o ile zdamy) czeka na was w przyszłym roku :D Także nie ma co się martwić :*

Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lalka... ale sie ucieszylem :D Tylko to przerobilem i Wesele, reszte znalem szczatkowo. Chyba bedzie te 30% :) Temat blogow rowniez przyjemny :)

Edytowane przez Macieqqq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już 'po' :-) Wybrałem Lalke, bo interpretacja wierszy idzie mi jak bieganie na rękach ;-) Gratulacje należą się za wybór pierwszego tekstu - o blogach - nawet udało mi sie nie przysnąć.

Źle nie było, zobaczymy jak wyniki. Jutro angol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech.. czytanie ze zrozumieniem - tak sobie poszlo. Niewiele z pojęć z pytań a)b)c)d) znałem ;D.

Wypracowanie - również wybrałem lalkę i praktycznie streściłem fragment.

Oby były to 30% bo więcej się nie spodziewam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po :razz:, tekst o blogach nie był jakoś zły, temat wybrałem lalkę, myślę że 30% będzie :razz: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat brałem pierwszy... Oda do młodości i któz nam wróci... ksiazek nie czytuje wiec dugiego nie bralem.

Tekst o blogach niezly... az miło czytac :)

Ogolnie w porwnaniu z probna panstwowa bylo 40% łatwiej...

To mowie ja... ktory ksiazek do polskiego nie kupil i nie czytal lektur ;)

Wiec nie bedzie pogromu :)

EDIT: Co to znaczy "sążyste" ??

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tekst o blogach rzeczywiście przyjemny... ale pytania mi akurat nie podeszły (choć bardzo źle być nie powinno).

Co do wypracowania, pisałem o lalce. Błedu rzeczowego (raczej) nie zrobiłem, więc jest dobrze ;)

Edytowane przez davvid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie co to było te ''sążyste'' ?, ja napisałem że interesujące ;p a drugie pytanie czy tam trzecie to kto zaznaczył hiperbola?, ja najpierw zaznaczyłem hiperbola ale potem to skreśliłem i dałem wyliczanie, bo wydawało mi się że autor tekstu w tym 11 akapicie wylicza, że w latach 80 było to i to, potem to i to .... :razz:.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lalka, ABCD źle porobiłem

dałem

Gradacja - skojarzyło mi się z Orange Ekstraklasą, degradacja w dół, no to gradacja do góry :D

popularnonaukowy - a bo ja wiem, bo były zapozyczenia z obcego języka

Eufenizm - bo tak w losowaniu mi długopis pokazał :D

i sążyste dałem pikantne :P czyli też źle, ale reszta chyba ok.

@dzej - moja baba od polskiego niby wali za takie coś 0 za całe wypr. ale później i tak weryfikator każe sprawdzić prace normalnie.

Edytowane przez Dudek89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja napisalem ze opszernie ;P

Ocywiscie temat 1 bo lubie Tetmajera ;) lalka IMHO to najgorsza ksiazka jaka mogla zostac wydana w literaturze polskiej :P

Jutro ang rozszerzony. Probny poszedl mi w 30-40 minut i mialem 68% wiec nie bedzie tak zle raczej :) Oczywiscie jesli w listetningu nie dadza jakiegos nowo-zelandczyka albo szkota bo to bedzie masakra.

Pisal ktos dzisiaj rozszerzony polski?

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tekst o blogach całkiem przyjemny, fajnie sie czytało ale kurr pytania do niego to yh .. ale coś tam naskrobałem.. Wypracowanie również Lalka ale co z tego będzie to nie mam zielonego pojęcia ..

kto miał 3zad :D i przypomni treść jak i odpowiedz :] ?

btw ja zaznaczylem hiperbola xD nie wiedząc kompletnie co oznaczają te określenia tam.. wiec to losowanie w moich oczach było i padło właśnie na tą ;] ... pewnie źle

Edytowane przez Tymin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi