Gość Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) http://www.cke.edu.pl/index.php?option=con...&Itemid=190 Osoba, która zamierza przystąpić do egzaminu maturalnego składa przewodniczącemu szkolnego zespołu egzaminacyjnego deklarację przystąpienia do egzaminu (po raz pierwszy, po raz kolejny): wstępną - w terminie do 30 września, ostateczną - w terminie do 7 lutego. czyli po prostu najzwyczajniej idziesz do swojej dawnej szkoły po formularz i w terminie oddajesz... terminy co roku są podobne. osoby które deklarują chęć ponownego przystąpienia, obowiązuje termin ostateczny, termin wstępny jest dla klas maturalnych. Edytowane 26 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 A ja się pochwalę, że zdałem technika ; ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 zakładać temat o maturze 2009 czy ktoś zeedytuje pierwszego posta? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X800 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Jak tam, pisał ktoś z Was dzisiaj próbną matematyke 2010 ;)? Łatwa w miare, czekamy na arkusze, bo mają byc koło 16 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 http://cdn.gazeta.pl/bi.gazeta.pl/im/9/6143/m6143329.pdf szczrze mówiąc to średnio mi poszłom :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Wrzucajcie swoje wrażenia z matur ;) ja zaczynam od poniedziałku i trochę się stresuję....matmą przede wszystkim -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X800 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ja jestem w 3 technikum, dla nas to nie była nawet próbna matura, tylko "diagnostyczna". Zero przygotowania, paru rzeczy po prostu nie pamiętałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Mógłby ktoś zeedytować temat i dopisać "2009 od 72 strony" ? Jakie macie tematy na polski? ma ktoś może: " Dokonaj analizy słownictwa wybranego czasopisma specjalistycznego."? Jak tak to jakie czasopismo? Bo waham się między PC world komputer a chipem, ewentualnie jakby ktoś zna jakieś lepsze (do prezentacji) o tematyce "komputerowej" to byłbym wdzięczny :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 jutro piszemy przedmiot wybrany czy język bo nie wiem czy brać sprzęty na geografie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 język :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 (edytowane) termit_tm ty 90? :blink: się zaskoczyłem ;) czy może do technikum chodzisz? :P A ja piszę tylko przedmiot dodatkowy bo szkoła uznała, że tamta operonu nam starczy, w sumie to się cieszę :). Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 technikum Kaaban a co za problem oddać po wpisaniu peselu :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Heh dzis pisałem podst gegre i muszę powiedzieć, ze do łatwej nie nalezała. najzabawniejsze jest to, ze nie bylo oblicznia zadnych godzin skal itp xD takze juz sam nie wiem jak sie do tego badziewia przygotowac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 dzisiaj rozszerzona matma, i musze przyznać ze nie bylo zle... moze jeszcze ni 90% ale zadan 8/10 :P w porównaniu z tym co robila nam matematyczka to łatwo i przyjemnie. Tylko stereometria - jako nieprzerabiana, cos tam sie sypnąłem na prawdopodobienstwie... no i nie wiem jak mi ocenia ciąg geometryczny sin a,sin b, 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 dzisiaj rozszerzona matma, i musze przyznać ze nie bylo zle... moze jeszcze ni 90% ale zadan 8/10 :P w porównaniu z tym co robila nam matematyczka to łatwo i przyjemnie. Tylko stereometria - jako nieprzerabiana, cos tam sie sypnąłem na prawdopodobienstwie... no i nie wiem jak mi ocenia ciąg geometryczny sin a,sin b, 1 Tak czekałem czy ktoś napisze, że pisał matmę rozszerzoną. :P Przeglądając internet tu i ówdzie znalazłem coś takiego: http://www.wrzuta.pl/pliki/uslbSlK45H/matura zwróć uwagę na datę dodania :mrgreen: Według komenatrzy, zgadza się, ale Ty potwierdź. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 w porównaniu z tym co robila nam matematyczka to łatwo i przyjemnie.Ile bym nie miał, mam takie samo odczucie... Pewnie jak zwykle coś źle policzyłem ale była w miarę ;P. W porównaniu z tym co jest na lekcjach to jest o wiele wiele łatwiejsze, choć od tej Op(t)eronu (:P) była trudniejsza. Tak czekałem czy ktoś napisze, że pisał matmę rozszerzoną. :P Przeglądając internet tu i ówdzie znalazłem coś takiego: http://www.wrzuta.pl/pliki/uslbSlK45H/matura zwróć uwagę na datę dodania :mrgreen: Według komenatrzy, zgadza się, ale Ty potwierdź. :P "Nie odnaleziono pliku" :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Może mi ktoś powiedzieć, od kiedy na maturze z polskiego nie liczy się ilość słów, tylko objętość pracy ? Piszę zwięźle, napisałem całość na około 290 słów, zajęło mi to 1 i 1/4 strony, a dzisiaj dostałem maturke i taki lekki zonk, mając 0 pkt za język, kompozycję, styl i zapis, bo praca za krótka o_O Od kiedy takie coś jak objętość pracy jest brana pod uwagę, a ilość słów jest nieważna ? Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Hmm... a to sprawdzał wasz nauczyciel?:D Bo nam babka rok temu podobnie na próbnej pojechała po czym stwierdziła, że na normalnej maturze by zaliczyła tą pracę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Sprawdzał nauczyciel z naszej szkoły, ale nie nauczycielka która mnie uczy. A generalnie od początku liceum jest mówione o tych 250 słowach, nikt nigdy nic nie mówił o tym, że praca musi zajmować 2 strony... Na próbnej by Operon, też napisałem na mniej niż 1,5 strony i jakoś nie było problemów z długością pracy (tylko że w tym wypadku sprawdzała to nauczycielka, która mnie uczy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 hmm, u mnie nie ma takich problemow. Nawet jak dodatkowo cos pisze, to objetosciowo nie zajmuje mi to wiele. Poza tym, przy poleceniu do wypracowan bylo napisane, ze nie mniej niz 2 strony (ok. 250 slow ). Czyli warunek spelniles, takze nie czaje nauczycielki. Bo jak wydaje sie ze jest malo [ patrzac na ilosc zajetego miejsca] to jej psim obowiazkiem jest przeliczenie slow i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Może mi ktoś powiedzieć, od kiedy na maturze z polskiego nie liczy się ilość słów, tylko objętość pracy ? Piszę zwięźle, napisałem całość na około 290 słów, zajęło mi to 1 i 1/4 strony, a dzisiaj dostałem maturke i taki lekki zonk, mając 0 pkt za język, kompozycję, styl i zapis, bo praca za krótka o_O Od kiedy takie coś jak objętość pracy jest brana pod uwagę, a ilość słów jest nieważna ? Nie zwracaj na to uwagi, nauczyciele w szkole są poinformowani gorzej od 90 procent uczniów, nic nie dostają za sprawdzenie próbnej matury to im się nie chce, (tutaj wstaw sobie niecenzuralne słowo w liczbie mnogiej :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) Dwa lata temu wybrałem temat wypowiedzi ustnej - Język Internetu. Jeśli ktoś ma właśnie ten temat, mogę przesłać bibliografię i całą resztę ;). Dostałem 90%. Edytowane 7 Lutego 2009 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) taka rada na przyszłość, to że pochodnych(podobno nawet w programie szkolnym!!?) i całek nie ma na maturze z matmy, to nie znaczy, że nie powinniście się ich uczyć już teraz lub zaraz po maturze :) Edytowane 8 Lutego 2009 przez mihalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Nie przesadzaj bo całki i pochodne miałem na studiach od nowa wyłożone. Zazwyczaj i tak w szkole się przerabia pochodne mimo, że ich na maturze nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Moze ktos polecic jakies materialy do matury rozszerzonej z fizyki? Najlepiej jakies w formie internetowej (ew. jak jakis pdf to prosze o kontakt przez pm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) A propos tematów na ustny polski - może ktoś miał temat o holocauście w lit. i filmie? Okazało się bowiem, że kilkanaście osób ma ten temat i jakieś oryginalne pozycje by się przydały <_< Co do fizyki - nie pomogę, nie zdaję. W razie "wu" korzystam z tego http://pl.wikibooks.org/wiki/Fizyka_dla_liceum Edytowane 1 Marca 2009 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Próbna matura z matematyki jaka ma być w 2010r.: http://www.zadania.info/76592.pdf Poziom naprawdę powala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Pisałem tą "maturę". Dla mnie nic nadzwyczajnego, jak ktoś ma 2/3 z matmy powinien dać spokojnie rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Próbna matura z matematyki jaka ma być w 2010r.: http://www.zadania.info/76592.pdf Poziom naprawdę powala. W jakim sensie powala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 W jakim sensie powala? Banalnością, jeśli nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...