danrok Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Poszukaj w WSO (Wewnatrzszkolny system oceniania), czy ocena z probnej może zaważyć na końcowej, jeśli nie, to może sobie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Widocznie mało waleczna klasa. U nas by to zaraz inaczej wygladalo ;] Edytowane 4 Grudnia 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 To samo u nas. Ledwo ktoś postraszył o tym, że wpisują oceny już ktoś inny wynalazł, że mogą tyle co nic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 U mnie wpisują tylko tym, którzy wyrazili zgodę...ot taka dodatkowa ocena... najpierw dyra powiedziała że będą oceny jak leci (ale nie brane za bardzo pod uwagę)...potem zrezygnowała...choć raz dobre posunięcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Nie da sie przeciez nie zaliczyc rozszerzonego, wiec... :huh: :blink: :blink: :blink: Jak to sie nie da? To co wszystko teraz zmienie na roz. po czym napisze na 0% i zdalem? :lol: Tak bylo kiedys teraz mozna nie zaliczyc roz. PS czy w tym roku obowiazuje amnestia ? :D Edytowane 4 Grudnia 2006 przez WestCoach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Nie ma co się na egzaminatorach wyżywać. [...]na kims trzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Polski rozszerzony- 60%, po przeliczeniu na podst. 66%. Zadowolony nie jestem, kiepsko to widze, najgorsze jest to że nie wiem czy zdawać w końcu podst. czy rozszerzoną. Na próbnej temat mi w miare podpasował, na własciwej moge leżeć i kwiczeć. Jesli chodzi o podstawe to w miare wiadomo czego sie spodziewać, cza sie zastanowić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 :blink: :blink: :blink: Jak to sie nie da? To co wszystko teraz zmienie na roz. po czym napisze na 0% i zdalem? :lol: Tak bylo kiedys teraz mozna nie zaliczyc roz. Oczywiście, ze sie nie da :? Mozesz zadeklarowac wszystko na rozszerzonym i napisac rozsz. arkusze na 0% - nie wplywa to na zdanie matury. Ba, mozesz nawet nie zdac podstawy w czesci obowiazkowej i zdac, jesli chcesz miec giertychową mature :P . Nic mi nie wiadomo, aby w tegorocznej maturze cos sie zmienilo w stosunku do zeszłorocznej, oprocz tej sławetnej i szlachetnej innowacji Pana Romana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zmieniło się - pisząc arkusz rozszerzony nie piszesz podstawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Teraz sie nie pisze podstawy w ogole jak sie zdaje rozsz?? Ten pomysł jakos tak dziwnie kontrastuje ze zmianami Giertycha:> Czyli teraz mozna albo zdac mature nie zdajac nawet jakiegos przedmiotu z czesci ob. na podst poziomie, a nie zdac przez poziom rozsz?? No nieźle, musze przyznac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Ano ... ;] damn...obejrzałem dziś (dopiero :| ) maturę z historii...straciłem 6 pkt na rzeczach, które byłem pewny że mam dobrze ;/...ładne 90% by było... ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Teraz sie nie pisze podstawy w ogole jak sie zdaje rozsz?? Ten pomysł jakos tak dziwnie kontrastuje ze zmianami Giertycha:> Czyli teraz mozna albo zdac mature nie zdajac nawet jakiegos przedmiotu z czesci ob. na podst poziomie, a nie zdac przez poziom rozsz?? No nieźle, musze przyznac :lol: Źle myślisz :) My deklarując teraz poziom rozszerzony musimy go napisać na minimum 30 procent by zdać maturę, bo te 30% to w przeliczeniu 40% z podstawowego. Jest o wiele gorzej niż w tamtym roku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 No i gdzie źle mysle? Własnie to napisałem przeciez :P . Ze mozesz nie zdac przez poziom rozsz., a ktos inny moze zdac oblewając nawet jakis przedmiot na podst. Nie przeczę, ze jest gorzej;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 No i gdzie źle mysle? Własnie to napisałem przeciez :P . Ze mozesz nie zdac przez poziom rozsz., a ktos inny moze zdac oblewając nawet jakis przedmiot na podst. Nie przeczę, ze jest gorzej;] No dobra... ale troche zamotales ;p Zeby nie bylo off topa 30% z matmy rozszerzonej.... slabiutko, pomijajac fakt ze 4 zadan nie moglismy zrobic bo i tak ich nie oceniali ;] Bo ich jeszcze nie mielismy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Mam pytanie do zdajacych biologie, w jakie studia celujecie? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Angol rozsz - 84 % Matma rozsz - 72 % Polak podst - 52 % :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Albo jestem ślepy albo w WSO nie ma nic wspomnianego o ocenie z matury próbnej tzn. nie ma nic wspomnianego w systemie oceniania ... :huh: Więc kiepsko będzie udowodnić babce , że nie może ocen wstawiać :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 To jest wewnterzna sprawa szkół.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 need asistance z matura:P wiem ze regulamin zabrania wam robienia tego za mnie ale nie wiem jak sie za to zabrac. no wlasnie mam temacik o motywie podziemia w literaturze. i najciekawsze jest to ze jak wpisze w googlu "motyw podziemia" to jedyne 2 wyniki to moje posty na tym forum ;) nie bardzo wiem jak sie za to wziac. narazie proboje ustalic gdzie ten motyw wystepuje:P jedyne co mi do glowy przychodzi to kordian gdzie oni spiskowali w tej krypcie. nie wiem wywolywanie duchow w dziadach II ? czy moze jeszcze dziady III jak oni siedza w tym wiezieniu i ten ksiadz ma widzienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jeśli temat jaki wybrałeś jest za trudny, lub nie możesz znaleźć nic na jego temat, polecam po prostu jego zmianę :) Polski ustny to chyba nie jest to, do czego wszyscy muszą się przyłożyć maksymalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) to jest jedyny "normalny" wolny :P przedstawienie motywu i srodkow jego przekazu jest stosunkowo proste ;) musze tylko namierzyc ksiazki z tym motywem Edytowane 7 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 to jest jedyny "normalny" wolny :P przedstawienie motywu i srodkow jego przekazu jest stosunkowo proste ;) musze tylko namierzyc ksiazki z tym motywem odpowiedz jest prosta, idziesz do polonisty jakiegos (niekoniecznie ktory ciebie uczy) i zasiegasz porady ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 U mnie babka od polaka rozmawiała z każdym osobiście o temacie i podawała nam jakie książki itp. mamy wykorzystać do swojego wybranego tematu. Arnie Literatury podmiotu jeszcze nie robiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 no nie dzwonili jeszcze ze szkoly ze musze [; bo sprawa wyglada tak ze LO skonczylem rok temu, teraz mature trzeba zalatwic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Na jakie kierunki studiów się wybieracie i do jakich miast? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 no nie dzwonili jeszcze ze szkoly ze musze [; bo sprawa wyglada tak ze LO skonczylem rok temu, teraz mature trzeba zalatwic ;) Ojczyzna Cię nie shaltowała jeszcze? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ojczyzna Cię nie shaltowała jeszcze? :) nawet jak ma A albo B to moze napisac podanie o odroczenie na rok sluzby bo chce mature napisac/poprawic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Hehe no to ci ciekawe, ale pewnie trzeba mieć jakiś papierek, świstek, że się faktycznie tą maturę poprawia, pisze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Mam takie n00bowskie pytanie: co to właściwie jest ta waga przy rekrutacjach na studia, to jest normalny przelicznik, przez który mnoży sie liczbę zdobytych punktów, or what? Dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 ale pewnie trzeba mieć jakiś papierek, świstek, że się faktycznie tą maturę poprawia, pisze...Przecież to nie zwalnia z wojska, liczy się nauka w szkole/uczelni/studium, a same chęci poprawiania niewiele dadzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...