hinco Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 No ja dałem z Małopolskiego ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 kurde jutro matura z bioli a ci na gazeta pl zamiast dac arkusz z roz bioli dali rosyjski ale psikus B-) http://matura.gazeta.pl/matura/0,79497.html jak ktos ma linki do innych arkuszy niech zapoda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 ale ze mnie ciec :mur: pomylilem na mapie afganistan z irakiem, woj. lubuskie z lubelskim, masakra nie wiem co to bedzie z moim arkuszem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 pomylilem na mapie afganistan z irakiemNiezła wpadka;] Ale pewnie to było zadanko typu zaznacz na mapie podane kraje (A, B, C), a takie są chyba za jeden punkt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 A ja jestem bardzo zadowolony z gejografii. Zaskoczyli mnie tylko tymi organizacjami oraz atakami terrorystycznymi :D . Myślę, że 80-90% pęknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Jak na angolu ustnym za cholere nie bede wiedział jakiegoś waznego słówka to co sie ze mną stanie? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 czlonek szanownej komisji rzuci sie na Ciebie z pazurami :lol2: masell pamietasz moze ile Ci wyszla wysokosc wzgledna szczytu jakiejs tam gory? cos kolo 100m? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 102.4 - 1.5 = 100.9 ;) Jakoś tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 czlonek szanownej komisji rzuci sie na Ciebie z pazurami :lol2: masell pamietasz moze ile Ci wyszla wysokosc wzgledna szczytu jakiejs tam gory? cos kolo 100m? Najbardziej się obawiam właśnie takiej sytuacji ;] Przykładowo. Obrazek przedstawia strefę fabryczną poza miastem. Same kominy na obrazku, a ja zapominam jak się komin po angielsku wabi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) to powiesz "kominus" ;) ps. tak sie wlasnie zastanawiam czy przegladac arkusz z odpowiedziami (jak juz sie pokaze) :lol: Edytowane 10 Maja 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Najbardziej się obawiam właśnie takiej sytuacji ;] Przykładowo. Obrazek przedstawia strefę fabryczną poza miastem. Same kominy na obrazku, a ja zapominam jak się komin po angielsku wabi ;] Ej, no ale to jest powazna sprawa :P Dawniej wiem że niektórzy po ang pytali o słówka, a jak nie wiedzieli co coś po ang znaczy (to chyba na starej maturze) to też pytali i otrzymywali odp po ang.. Przesrane bo ilosć pkt zależna jest od farta lub jego braku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Mozna tez ominac to slowko i po prostu opisac ten przedmiot łopatologicznie.. ;] Komin - it is a konstrukszion from whicz smołk koms ałt [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konios Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 no geografia raczej do trudnych nie nalezala :) chociaz organizacje troche mnie zagiely... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 wylosowanie latwego zestawu to juz polowa sukcesu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Mozna tez ominac to slowko i po prostu opisac ten przedmiot łopatologicznie.. ;] Komin - it is a konstrukszion from whicz smołk koms ałt [; Jak sie tylko da, ja chyba cały czas bede musiał tkaie obejścia robić;) No ale jak obejść np obejść żelazko? Nawet nie wiem jak jest prasować :P "thing that helps you in makin' clothes good-looking?" :P Jeżeli takie coś bedzie przechodzić to luuz [; Edytowane 10 Maja 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 To niech ktoś teraz zarzuci jakimś ładnym grzecznościowym zwrotem proszącym szanowną komisję o podpowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) sa juz odpowiedzi z gegry na CKE. cholera, sprawdzac czy nie sprawdzac :lol: leee, zdawalo mi sie, sa tylko arkusze z pytaniami narazie Edytowane 10 Maja 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) To niech ktoś teraz zarzuci jakimś ładnym grzecznościowym zwrotem proszącym szanowną komisję o podpowiedz ;) Help me or die, motherfucking asshole! :D (sięgając ręka do wew. kieszeni marynarki) Najwyżej bedziesz sie tlumaczyl, ze na ustny polski o amerykanskim kinie robiles i ci sie pomylilo :lol: Edytowane 10 Maja 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Help me or die, motherfucking asshole! :D (sięgając ręka do wew. kieszeni marynarki) A w odpowiedzi dostane do opisania obrazek... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 MaSell a jeszcze jedno pytanie, ciekawy jestem co napisales w jednym poj..anym zadaniu. Byla fotka z elektrownia wodna i polecenie "z ktorego kierunku geograficznego byla robiona fotka" no :lol: no co za plak ukladal do tego pytanie, na probnej mialem takie zadanie tyle ze polecenie bylo sformulowane po ludzku czyli "w ktora strone byl zwrocony fotograf robiacy to zdjecie" (czy jakos tak, oczywiscie na podstawie mapy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Mozna tez ominac to slowko i po prostu opisac ten przedmiot łopatologicznie.. ;] Komin - it is a konstrukszion from whicz smołk koms ałt [; Na podstawowym tak ale na rozszerzonym to nie przejdzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Help me or die, motherfucking asshole!Wg. mnie lepsza była by koncówka cocksucking motherfucker lub mother-fucking prick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Na podstawowym tak ale na rozszerzonym to nie przejdzie :wink:Nie ide na anglistyke wiec na uj mi rozszerzony :P ;) Wiec obejscia nawet perfidne mogą być ;> Sprawdze to ok 15 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) MaSell a jeszcze jedno pytanie, ciekawy jestem co napisales w jednym poj..anym zadaniu. Byla fotka z elektrownia wodna i polecenie "z ktorego kierunku geograficznego byla robiona fotka" no :lol: no co za plak ukladal do tego pytanie, na probnej mialem takie zadanie tyle ze polecenie bylo sformulowane po ludzku czyli "w ktora strone byl zwrocony fotograf robiacy to zdjecie" (czy jakos tak, oczywiscie na podstawie mapy). Też nad tym się zastanawiałem, jednak po logicznym ( :lol: ) przeanalizowaniu zadania doszedłem do niebywałych wniosków ;) . Zdjęcie było robione z kierunku północno - wschodniego, w stronę południowo - zachodnią, a po drodze napotkało ową elektrownie czy co to tam było. @guziq Do modyfikacje według własnego uznania, chętnie przeczytam sprawozdanie z zastosowania któregoś z wyżej wymienionych terminów ;) Edytowane 10 Maja 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Jak nie wiecie jak sie cos nazywa po angielsku to mowcie ogolnikami albo opiszcie to, używając innych slow, tez mi problem. Cos takiego jest nawet lepiej widziane przez komisje - im więcej się mowi tym lepiej. Najgorsze co mozna zrobic to wydawac z siebie dzwieki typu yyyyy... eeeee... nooo... - juz lepiej powiedziec cos z masą bledą gramatycznych, niz nie mowic nic. Poza tym nauczcie sie (to głownie do tych co zdają rozsz.) paru efektownych uniwersalnych zwrotow, ktore mozna dopasowac do kazdego zestawu, np. "szczególny nacisk chciałbym położyć na..."; "na potwierdzenie moich słow/tego punktu widzenia mogę przytoczyć..."; "mówiąc o (...) nie sposób nie wspomnieć..."; "zdaniem wielu wybitnych autorytetow z dziedziny..."itd. Edytowane 10 Maja 2007 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 no nie wiem, troche to moze smiesznie brzmiec :lol: wyskakujesz z takim ladnym i skomplikowanym zdaniem a zaraz po tym piekna wiazanka: on robic prasuje zelazko swoja koszula on pozniej ladnie wygladac :lol: (opisujac obrazek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 No raczej jak ktos zdaje rozsz. to nie mowi "on robic prasuje zelasko" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 to tylko komisja wie, pewnie nie jeden "agent" sie trafi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Jak wygląda losowanie zestawu? Bo czytam na necie i w niektórych szkołach uczniowie sami wybierają sobie numerek... Edytowane 10 Maja 2007 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Ja losowałem z jakiegos kapelusza ( :lol: ) czy czegos w tym rodzaju po wejsciu do sali. Edytowane 10 Maja 2007 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...