victor89 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ale macie fajnie. U nas maturki są przeliczane na oceny wg szkolnego systemu oceniania (czyt. >45% na 2 :-D i co ja mam powiedzieć?). U mnie w szkole też są maturki z Operonu. Jutro piszę angol podstawę, pojutrze matmę rozszerzoną. ;] U nas też Lalki u nas wiele osób nie czytalo, natomiast wesele przerabialismy akurat miesiąc temu. KAZDY wybrał temat wesela :) Ładnym pismem, niewielkimi literkami, 3,75 strony :) A tekst JPII bardzo przyjemnie mi się czytalo - ale mniej przyjemnie opracowywało odpowiadając na pytania - ok 2 nie wiedzialem (jedno z tym impresjonizmem). Z ciekawosci przeczytałem go jeszcze raz bo maturke skończyłem 50 minut przed czasem ;D Licze na ponad 31% :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 są te arkusze na necie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 http://www.probnamatura.pl/ beda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Jestem po niemcu. List - spodziewałem się większej ilości danych do przekazania (w każdym myślinku zazwyczaj są dwie infirmacje nie?) No i jak zwykle słuchanie ni w pięć ni w dziewięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 a ja po angolu podstawowym.. łatwiutka.. w godzine skonczylem i sobie siedzialem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 tylko że to są próbne próbnej ;) w dodatku Operona, więc nie ma się co tak tym sugerować . w ogóle to Wam wymyślają ...pisanie próbnych przed próbnymi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 tylko że to są próbne próbnej ;) w dodatku Operona, więc nie ma się co tak tym sugerować . w ogóle to Wam wymyślają ...pisanie próbnych przed próbnymi :lol2: bo jak próbne są w marcu to nie dziwne, a tak jest czas na zmienienie deklaracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Podstawowy angol - luzik, 6 zadanko z tym wstawianiem zdań trochę pokręcone. HiS ja pod koniec 2 klasy miałem próbną maturę :D układaną przez nauczycieli - taka zlepka zadań z arkuszy maturalnych, same otwarte. Szczerze mówiąc to wolałbym normalnie mieć lekcje zamiast tych matur... - 5 matematyk mi przepadło, a parę tematów już jesteśmy do tyłu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 no w zasadzie to polak i angol to stracony czas.. k**wa jutro chemia i biola ;/ musze powtorzyc troche... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Szczerze mówiąc to wolałbym normalnie mieć lekcje zamiast tych matur... - 5 matematyk mi przepadło, a parę tematów już jesteśmy do tyłu...A ja tylko dziś mam 4 matmy :D I tak codziennie :P Fiza mi przepadnie całe szczescie jedna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Przyjemnie sie pisało (ang podstawowy). Jedynie trudność mi sprawiło to zadanie ze wstawianiem brakujących zdań do tekstu, praktycznie każde w każdą luke pasowało :-P Orłem nie jestem, także sie nie przejmuje. Zaliczona na pewno będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Za zawaliłem całe zadanie z ogłoszeniem ze chce mieszkanie, pomyliło mi się słówko i lipa ;/ -5pkt ;/ (no może się zlitują i dadzą z 1pkt.) Co do matury w marcu, mówiła nauczycielka, że CKE już kombinuje, żeby ich nie robić, bo skoro OPERON wysłał to za friko to oni już nie bedą robić , coś w tym stylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Co do matury w marcu, mówiła nauczycielka, że CKE już kombinuje, żeby ich nie robić, bo skoro OPERON wysłał to za friko to oni już nie bedą robić , coś w tym stylu Bardzo, bardzo mało prawdopodobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 a ja skopalam listening :/ u nas juz raczej zadnej innej proby nie bedzie..ani9 tej w styczniu, ani w marcu, bo szkola ma nas w d**** boje sie jutrzejszej matmy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja dzisiaj angielski rozszerzony pisałem i ogólnie lipa. - listening: połowe odpowiedzi strzelałem bo nie do końca rozumiałem tekst, który mogłem wybrać ;D. - writing: rozprawka na temat wad i zalet posiadania dużego rodzeństwa. Mogłem wybrać opowiadanie bo było łatwiejsze do napisania :/. - reading - chyba jedyna rzecz, która mi w miarę poszła ;D. Jutro majca rozszerzona... i wreszcie weekend. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Pisze ktoś jutro fizę rozszerzoną rano? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 są te arkusze na necie???Ta już są http://www.probnamatura.pl/arkusze_odp.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) Dzisiejszy angielski rozszerzony byl masakryczny... Pierwsza czesc w 35 minut (mialem poltora godzinna przerwe :D ), druga czesc z tekstem czytanym 20 minut a z listenigu pewnie polowa zle ;p Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 po gadu chodza przecieki;p ja mam z bioli.. nic pewnego imo jak nie chcecie to nie zagladajcie sam specjalnie nie bede sie do tego uczyl.. bo to bez sensu » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « funkcje wątroby co magazynuje jakie witaminy i tak dalej. -budowa oka -2 zadania z genetyki -2 doświadczenia hipoteza i problem badawczy -mimikra -organizmy transgeniczne -na czym polega klonowanie -łuk odruchowy -tkanki roślinne -porównanie mięśnia sercowego i szkieletowego -rozpoznać elementy morfotyczne -funkcje hemoglobiny -operon laktozowy -przebieg chemosyntezy -jakie glony jakie światło absorbują -cykl życiowy tasiemca uzbrojonego -mejoza postgamiczna u kogo występuje -porównanie jedno i dwuliściennych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 eeetam, nie wierzcie przeciekom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 hubi a może by tak matma? albo fiza? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wigrus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja bym proponował geografia :P eeetam, nie wierzcie przeciekomja się dziś zdziwiłem, mówi mi koleżanka w szatni, że przecieki, że będzie wynajem mieszkania z ang. jak bum ta rara. Nic nie ściemniam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) nie ma majcy.. kolezanka mnie podpuszczala z matma.. nie wiem ja mam mieszane co do tych przeciekow.. to z bioli to takie troche za trudne na mature imo.. Edytowane 6 Grudnia 2007 przez hubi_89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 co do polskiego to w sumie może 30% będzie, po 1 nie czytałem żadnej lektury więc trzeba było wymyślać własną historię :) a anglik, pisałem rozszerzony 1 część banał, pisałem opowiadanie więc temat rzeka, ale słuchanie porażka, siedziałem daleko od radia i mało można było zrozumieć suma sumarum jak na fakt że nic nie przypominałem sobie to jest nawet nieźle ;] jutro geografia podstawowa, jak z niej stukne 40% to się nie uczę jej nawet ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wigrus Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Geo podstawowa prościzna, nawet nie spodziewałem się, że będzie takie łatwe... a biologia też podobno łatwa, kumpel z ławki napisał szybko biologie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 no i tak jak myślałem ze matma dla mnie to porażka (jak i całej klasy) się nie będę chwalił ile zrobiłem bo szkoda słów ;p i teraz dylemat co tu zdawać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavior Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Geografia podstawowa latwa dosyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ja juz jestem po majcy rozszerzonej. Zrobilem do konca 7 zadan na 11, a do pozostalych 4 zrobilem rysunki i napisalem rownania, zeby tylko jakies punkty wpadly. Ogolnie nie jest zle :). W ogole to pomysl na zrobienie 2 zadan przyszedl mi do glowy na ostatnie 20 minut, ale zdazylem :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Geo łatwe bylo... a długosc kolejki ??? Wyszlo mi chyba 540m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 No fiza takao niektórych rzeczy jeszcze nie miałem więc nie ruszyłem nawet, ale niepodoba mi się to jak brzydko rozwiąząłem te zadania, moga się nie doszukać tego co trzeba, wracam do nauki już wiem że nie ma zartów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...