DoctorPulse Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 jako że trwa okres matur ostatnio przy pifku znajomy zadał mi pytanie, czy jeśli chce poprawiać maturę w mieście gdzie teraz studiuje a nie w rodzinnym to co musi zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Kumpel kilka dni temu zdawał ustną z polskiego i mówił 7 minut. Wynik - 7pkt, czyli zdane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Jutro matma... najwieksze wyzwanie i spokój... Powodzenia wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 powodzenia również, też będę jutro walczył :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 gl & hf panowie :) ja juz niedlugo wychodze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Ja jestem po matmie ii....troszeczkę się zdziwiłem. Spodziewałem się, ze skoro do tej pory maturki nie były takie straszne to i matma będzie prosta, tymczasem lekkie zdziwko załapałem :) O ile niektóre zadania były nietrudne i nawet przyjemnie o tyle reszta była ..."ygh" przynajmniej dla mnie ;) Spodziewałem się lepszej karmy ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaroll Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Na podstawię matur z poprzednich lat liczyłem na ~90% z rozszerzonej. To się przeliczyłem... :/ Niektóre zadania faktycznie dosyć proste, ale były takie, w których trzeba było wpaść na pomysł. Z tym że raz się wpada na taki pomysł szybciej raz trzeba pokombinować. Np. to zadanie z dwoma okręgami ni ch**a mi nie wychodziło! Pozdro, idę się zajebać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Heh, to tak.....nienawidzę siebie.....myjąc gary przed chwilą zacząłem się na siebie wqrwiać okrutnie.....przypominałem sobie te przykłady z matury i liczyłem je w GŁOWIE...wiedząc co powinienem zrobić....no ta...tylko jak mi to pomoże, skoro arkusz jest już w paczce dla listonosza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Bez komentarza z tą matmą, u mnie z 60 osób 2 czy 3 wyszły przed czasem, z innych sal nikt nie wyszedł wcześniej, to najlepiej oddaje poziom trudności :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Dla mnie było dość proste. Tylko przy ciągu geometrycznym się trochę zamotałem. I mi ciach!ły wyszły. Poza tym na takich maturach nie wychodzi się przed czasem, bo trzeba wszystko sprawdzić i policzyć ze dwa albo trzy razy. Albo i też w brudnopisie innym sposobem coby sprawdzić. Zobaczymy jak opublikują wyniki, na razie jestem zadowolony z tego co napisałem. Jeszcze poczekam na rozwiązania to więcej będę wiedział . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiMa Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Na próbnych wychodziło się przed czasem, a teraz zabrakło mi czasu :o . Co do zadań niektóre były strasznie proste, drugie strasznie trudne. W poprzednich latach chyba tak nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 No chyba nie ;) Ogółem mam nadzieję, że w komisi będą 'ludzie normalni' i potraktują moje sposoby liczenia jako alternatywne, tym samym je uznając... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Ja z matmy rozszerzonej wyniki mam wszystkie takie same jak w przykladowych rozwiazania oprocz jednego (w tym z f. wykladniczna dalem (2 zamiast <2). Ale ciekawe jak beda oceniac :|. Czasami prezentowalem dosc oryginalne rozwiazania :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Jestem cholera debilem... miałbym równiutkie 100% ale: - zrobiłem zadanko z prawdopodobieństwa przy pomocy drzewka - juz w arkuszu, a potem nie wiem czemu wszystko przekresliłem i zacząłem pisać od nowa przy pomocy wzorów, przy czym sie zamotałem - zrobiłem obliczeniówke przy stycznej do okregu... wzór skrócenego mnożenia spier****łem.... żenada Poza tym matura... chyba miałem dziś dobry dzien, bo okresle ja raczej jako ambitną niz trudną. Zadanie ze skarbcem - majstersztyk, ale wyszedł. Zadanie z okregamii - mam wrazenie ze wpadłem na rozwiazanie jakiego nie przewidzieli autorzy, bo zmiesciłem sie w 4 linijkach zamiast półtorej strony. Na jakies 85-90% się oceniam... zalezy jak potraktuja ten obliczeniowy błąd, i czy rzucą mi czyms za prawdopodobieństwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 (edytowane) To akurat było na 4 linijki rozwiązanie. Podobnie jak z przekrojem. Zresztą tu jest ładnie wszystko rozwiązane: http://rapidshare.de/files/47147136/54693R.pdf.html Edytowane 13 Maja 2009 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Najgorzej drażni mnie fakt, że tyle czasu się przygotowywałem do matmy (w sumie to jedyny przedmiot, do którego coś robiłem :D), a zje*ałem. I pozostałe przedmioty poszły względnie dobrze..a tutaj ? ŻENADA :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Chłopaki, spokojnie :D Zawsze jest tak, że wszystkie matury przed Waszymi i po Waszych będą łatwiejsze ;) Prawo Murphiego pewnie jakieś ;) Czekajcie na wyniki, a nie trzęście portkami teraz już. Macie najdłuższe wakacje w życiu- chyba, że ktoś po studiach będzie miał dłuższe, czego nikomu nie życzę oczywiście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Hehe, to też niezły punkt wyjścia ;) Powiedzmy, że będę się tego trzymał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 dzisiejsza matura była powiem średnia, w tamtym roku położyłem matmę na maxa, w tym też się nie spodziewam rewelacji, nienawidzę różnego rodzaju dowodów itp wole jak jasno postawione jest to co trzeba szukać, a nie że muszę sobie wymyślać jedno ze 100 możliwych rozwiązań i zastanawiać się co autor miał na myśli, matura z przed 2óch lat była według mnie z tych ostatnich trzech najłatwiejsza. A ci co 1 raz zdawali maturę niech trzymają się tego co danrok powiedział tyle że bez przesady bo mi się nawet na 1 rok studiów to przeniosło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Oj tam, prawda jest taka, że matematyka w LO ma niewiele wspólnego z matematyką na studiach :) Także myślę, że zasada - byle się dostać, w tym przypadku bardzo dobrze się sprawdzi i nikt na tym nie straci. Edytowane 14 Maja 2009 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 generalnie na początku i tak masz powtórkę i "wyrównanie" poziomów a później to już całkowicie co innego, wszystko do przejścia ;] tyle że matura nie ukazuje ile na prawdę się wie, ponieważ u mnie na roku byli ludzie którzy mieli dużo większe wyniki ode mnie a odpadli bo w sesji nie zdali egzaminu z matmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 jak tam po fizyce? Dość hm łatwa była, w porównaniu z matmą :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Fizyka była łatwa, byle głupich błędów nie narobić. I trochę dużo teorii w tym roku było. Generalnie dzisiaj gadałem z moją matematyczką i powiedziała że nie licząc skarbca to to był banał... Zobaczymy jak przyjdą wyniki. Ale po matmie i fizyce jestem pozytywnie nastawiony do rzeczy. No i został Mi już tylko angielski ustny. Edytowane 14 Maja 2009 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Ale rok temu na fizyce też było dużo teorii. Zdziwiłem się trochę, bo zawsze były zadania tylko:) Fizyka ogólnie prosta na maturze; na studiach też. Na AiR na PWr@EKA poziom fizyki nie odbiegł od licealnego ;] Są oczywiście inne przedmioty fizyczne, tam już jest troszkę gorzej, ale też, jeśli ktoś się uczy trochę to sobie poradzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Fizyka była łatwa, byle głupich błędów nie narobić. I trochę dużo teorii w tym roku było. Generalnie dzisiaj gadałem z moją matematyczką i powiedziała że nie licząc skarbca to to był banał...Chyba jakby tak nie powiedziała, to nie byłaby matematyczką :lol: :lol: :lol: Mi też tylko ang ustny i waaaaaaaaaakcje :) Edytowane 14 Maja 2009 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Kaaban, myk jest w tym że podobny pogląd ma większość mojej klasy. Tyle że niektórzy za najtrudniejsze uważają skarbiec a inni ciąg geometryczny. Ja czekam na wynik. Ale jak już napisałem, wydaje Mi się że było proste i że dobrze napisałem. Z naciskiem na wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Oral z polskiego 17/20, nie ma tragedii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 9 z ang oralnego - s********* po całości :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Co dokladnie poszlo nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 na ustnych wszystko zależy od egzaminatora, ja w tamtym roku miałem takiego chama że szok, nic mu nie pasowało, miałem 16/20. Ustny w ogóle nie oddaje wiedzy jaką masz, jak dla mnie nie powinno go być w ogóle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...