Skocz do zawartości
burro

Karta Na Agp - Ciegle Sie Wacham

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytałem troche tego (od rana czytam forum i rozne sewrisy), ale ciegle sie wacham.

Najbardziej skłaniam przy 7600gs, ale przed kupnem postanowaiłem zalozyc temat (jade do sklepu za jakas 2h)

Chcem kupić karte na AGP, co by mi starczyla na jak najdlużej :]]

Cena... jak najmniej :], ale tak kolo 500zl chcem, bo wiecej sie imho nie opłaca.

Wybór ograniczyłem do:

Winfast Geforce 6800XT 128MB DDR (256bit), TV&DVI za 502 zł

GIGABYTE GF 7600GS 256MB DDR2 za 486

W sumie ja sie skłaniam za 7600, ale za 6800 przemawia to ze sa szanse ze sie zmoduje, a wtedy 7600 zostaje w tyle. Sam juz nie wiem. Może coś innego ?

Kupuje tu: http://www.reset.com.pl/index.php?pid=3&kat_id=5

Jak bedzie chodził CSS z athlonem XP 166x11 na tych kartach. Sa sznase za stabilny wysoki (w granicach 100) fps w 1024 medium

Z góry dzieki za odpowiedzi.

Mozna usunąc, bo juz wychodze za 30min, a decycji juz nie zmienie - kupuje 7600

Edytowane przez burro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze nieśmiało dodam i ja od siebie - że pisze się chcę nie chcem

i jak już się wachasz i chcemsz mieć lepsze to może się dogadaj że jak ci nie przpasuje 6800 to go odniesiesz tego samego dnia, w normalnym sklepie nie powinno być problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT

a ja szczerze powiem - nie rozumiem cie :D

sprzedajesz tego bartona z mobaczem i bez strat kupujesz nowy sprzęt na 754 albo 939 i masz otwartą drogę do ogromnej palety kart na pcie - w sumie wyjedzie pewnie w tej samej cenie albo taniej :o

na agp nie uświadczysz 76 gs galaxy z zalmanem na ddr3 128 mb za 450 ani galaxy 73gt ddr3 128 mb za 300 tudzież x1300 xt szafirka 256Mb ddr 3 za 400 zł

E of OT

skoro juz się zdecydowałeś życzę ci żeby sprzęt długo i dobrze służył B)

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczysz, że zrobiłeś źle jak będziesz chciał sprzedać kartę AGP, a ceny będą imho szybko spadać. Gdybyś nawet tego procka wymienił na Athlona 64 3000+ i kartę PCIe to byś stwierdził, że masz niezłego kompa do rozbudowy. Ja bym tak zrobił na Twoim miejscu, ale to już jest Twój komp i ja nie będę za Ciebie wybierał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca mogę się z wami zgodzić, koszt wymiany całego kompa, nawet na sempka3000+ i s939 jest niewspółmierny do kosztu wymiany samej grafiki, a wzrost wydajności nie byłby wcale ogromny, nawet cena 7600GS AGP niewiele odbiega od analogicznych modeli na PCI-E i założę się, że ich wartość nie będzie wcale szybciej spadać, wręcz przeciwnie, brak kart na AGP sprawi że i ceny używek będą wyższe. Zresztą uważam że jak już zmieniać całego kompa to na coś naprawdę wydajniejszego np. core2duo i s775, no chyba że jest się przyszpilonym i nie ma innego wyjścia, ale burro chyba nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja ci powiem ze mogles sobie zostawic kase troche dozbierac i wymienic plyte i proca. tez mialem athlona 1,7 i uzbieralem kase wymienilem na to co w sigu i jestem bardzo zadowolony. Odczulem duzy przyrost mocy i teraz mam o iles tam wieksze mozliwosci robudowy kompa bo i moge sobie procek lepszy kupic i ram i karte na pci-e i tobie tez radze tak zrobic nie pozalujesz :) jesli juz kupiles ta karte to moze uda sie ja zwrocic do sklepu z niewielkimi stratami .

Przemysl to dobrze ci wszyscy radza.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi