woj84 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Pytanie do użytkowników X-718BF. Czy po dłuższym okresie użytkowania widać jakieś znaczące ślady użytkowania (ścierająca się farba itp.)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 No to czekamy, ale ja bym się po laserze nie spodziewał dokładności...Niestety ( " :cry: " ) - wujek też kupił dobry i sprawdzony 718F więc nieznanej 750 nie pomierzę tym razem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Pytanie do użytkowników X-718BF. Czy po dłuższym okresie użytkowania widać jakieś znaczące ślady użytkowania (ścierająca się farba itp.)?Moja ciągle wygląda jak nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dlaczego najwięksi krytykanci A4-Tech wypowiadają sie o myszach tej firmy nie użytkując myszek z serii X-7xx? Ściera się? Jakiś żart. Mam ponad rok X-710 i zarówno logo, jak i srebrne wstawki w ogóle sie nie starły... Mysz jest super, aczkolwiek wkurza mnie to pocenie się rąk i chyba zakupię X-718BF/X-750BF... A4-Tech wydał myszki za pieniądze o połowę mniejsze od Logitecha, a wcale nie sa gorsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 dobra chce x-718, powiedzcie co to jest za przycisk 3x fire ? do czego on sluzy ? i jakie fajna tania podkladke kupic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 dobra chce x-718, powiedzcie co to jest za przycisk 3x fire ? do czego on sluzy ? i jakie fajna tania podkladke kupic ? Przycisk 3xF to jakby trzykrotne naciśnięcie lewego przycisku myszy. Ja mam steel QCK mini - dałem 17 PLN + kilka PLN za przesyłkę - solidna , porządna podkładka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Jedno kliknięcie tem przyciskiem 3xfire = 3 kliknięcia lewym przyciskiem myszy, głównie przydatne jest w CSie ale w Windzie też oczywiście działa. Podkładka- QCK (mini) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 3 razy strzela, np w CSie, albo CoD.... Dobra, tania - powiedzmy, że Steelpad QcK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 ja pie.... :DDDD zgodni jestescie ;d tak podejzewalem funkcje tego przycisku, ale chyba go nie potrzebuje, psuje estetyke, jak wy doradzacie ? ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Ja tego w ogóle nie używam. Edytowane 26 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Imo nieprzydatny na dłuższą metę. A w co grać będziesz na tej myszy? Co do podkładki to radzę się zastanowić - mój QcK się postrzępił i jest teraz nierówny na brzegach. Przeszkadza to w komfortowym graniu, kiedy kabel ciągle "skacze". Edytowane 26 Grudnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Dlaczego najwięksi krytykanci A4-Tech wypowiadają sie o myszach tej firmy nie użytkując myszek z serii X-7xx? Heh gdybys byl w posiadaniu myszy za 170zł i nagle zobaczyl w sklepie mysz 3x tansza, ale o tych samych mozliwosciach to nie zdenerwowalbys sie? :wink: Pytanie do użytkowników X-718BF. Czy po dłuższym okresie użytkowania widać jakieś znaczące ślady użytkowania (ścierająca się farba itp.)?Uzywana od poczatku wrzesnia i wyglada jak nowa. Nawet jak masz mokre rece to nie musisz sie bac o nadruk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Imo nieprzydatny na dłuższą metę. A w co grać będziesz na tej myszy? Co do podkładki to radzę się zastanowić - mój QcK się postrzępił i jest teraz nierówny na brzegach. Przeszkadza to w komfortowym graniu, kiedy kabel ciągle "skacze". Ty to co innego. Tobie włosek na podkładce psuje dzień. Bez urazy. Ale kazdy ma inne odczucia. Z całym szacunkiem Paweł, myślę, że jemu to nie będzie przeszkadzało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) To nie chodzi o włoski, ale o to że stoją pionowo w takich kłębkach i kabel naprawdę "skacze" (a przynajmniej podryguje) po tych nierównościach. Edytowane 26 Grudnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zależy. Ja mam od prawie pół roku i nadal stan idealny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Ja mam trochę dłużej i gram na lowsensie więc zamiatam tym kablem trochę. Wyniki są jakie są. I żeby ta podkładka w ogóle się trzymała to trzeba ją prasować, bo szybko się ściera i jest beznadziejna. Ehh nawet moje prasowanie nie przywróci tego, co oferowała na początku. Edytowane 26 Grudnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 A ja podsumuję :) Godna polecenia, mimo zrzędzenia pwlj'a :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Jezeli juz zawadzacie o temat qck, to lepiej brac xraypad aquapada3 z allegro (40zl), mamy za te pieniadze szmate lepszej jakosci niz qck (przynajmniej wg testow) o wymiarach 450x350 mm czyli cos blizszego qck+, a tanszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Co Ty z nia pwlj robisz, ze Ci sie tak niszczy? Moj QCK mini sluzy mi dzielnie od lutego i nie widac po nim sladow zuzycia, mimo intensywnej eksploatacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 dobra ( mimo zdzędzenia pwlj :D ) wezme QcK bo jest tania i bralem udzial w konkursie na esports.pl o niej :D powiedzcie jeszcze, bo na 1szej stronie trego nie bylo, wersja 718B a 718 czym sie roznia ? kolorem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Myślałem ostatnio o czymś większym i trafiłem właśnie na ten test http://users.kymp.net/feuer/mousepads/mousepads05.html Ale stąd nijak nie wynika, że aquapad3 jest lepsze od QcK [; Edytowane 26 Grudnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 e a powiedzcie mi, mam od poczatku mysze A4tech 325 ( tania optyczna ~20 zł teraz są ) jakie bedą odczucia na nowej ? co to daje takie 2000dpi ? tłumaczcie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Ona nie ma 2000DPI, tylko 1840. Sensor ma fabrycznie 1600, ale a4tech najprawdopodobniej poprzez odpowiednie wyprofilowanie szoczewki uzyskał 1840 obniżając przy tym sprawność ogólną myszy (akceleracja wsteczna). Taki myk zastował też razer w Viperze - z sensora 800DPI wyciągnął 1000. DPI daje Ci to, że w wyższych rozdzielczościach i wyższym sensie oraz FOV-ie kursor nadal przesuwa się z dokładnością co do 1pix. Edytowane 26 Grudnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 <głaszcze> ;) Fajnie, że masz wiedzę, ale pytanie było o róznicę :D Esej zostawmy na później. Różnica jest duża, czuje się (1840 DPI, jak pwlj wspomniał), Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Myślę, że ciekawą alternatywą na X718 i X750 jest X710. Gubi się dopiero po przekroczeniu szybkości 2.23 m/s !! Do tego momentu kontroluje się idealnie. To najlepszy wynik wśród wszelkich dostępnych obecnie na rynku myszy. Bije ją tylko MX500 po podkręceniu na 1000Hz. Cenowo jest chyba tańsza od wyższych modeli, a zachowuje się od nich lepiej. 1000DPI jest chyba wystarczające dla większości graczy... A szczególnie doskonała wydaje się dla lowsensowców dzięki właśnie bardzo wysokiej szybkości do której sensor się nie gubi. Gdyby tylko była lepiej wykonana... i miała inny kształt... Link do testu http://www.esreality.com/?a=longpost&i...679&page=20 Edytowane 27 Grudnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) A teraz macie waszego super-najzajebi****** QcK! :D :D To jest górna krawędź. Wybaczcie tragiczne zdjęcie, ale mój aparat to szmelc. Edytowane 27 Grudnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Aaaaaa!! Uciekać. Jakie to nierówne! Aaaaaaa. Nie kupować. Nie kupować. Koniec. Żartujesz sobie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Nie? Co to miałby być za żart? Chyba nie zażartowałem zdjęciem? Tylko obalam mit o rzekomej wytrzymałości tego pada. Mi te kłaczki przeszkadzają. Nie wiem, może niektórzy lubią jak im kabel podskakuje - ja nie. Co prawda można bawić się w wieszanie kabla i kupowanie cord holderów - ja nie mam zamiaru. To tyle. Używasz pewnie z 10cm tego pada, na myszy z lekkim kabelkiem, to się nie dziw, że tobie to nie przeszkadza/nie masz tak zjechanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Myślę, że ciekawą alternatywą na X718 i X750 jest X710. Gubi się dopiero po przekroczeniu szybkości 2.23 m/s !! Do tego momentu kontroluje się idealnie. To najlepszy wynik wśród wszelkich dostępnych obecnie na rynku myszy. Bije ją tylko MX500 po podkręceniu na 1000Hz. Cenowo jest chyba tańsza od wyższych modeli, a zachowuje się od nich lepiej. 1000DPI jest chyba wystarczające dla większości graczy... A szczególnie doskonała wydaje się dla lowsensowców dzięki właśnie bardzo wysokiej szybkości do której sensor się nie gubi. Gdyby tylko była lepiej wykonana... i miała inny kształt... Link do testu http://www.esreality.com/?a=longpost&i...679&page=20 Jak lepiej ? Wiesz kto w praktyce przekracza 2m/s podczas gry ? 1000x więcej daje 2x większa rozdzielczość i np. 2m/s niż 2x mniejsza i 2,23m/s. Co z tego że 710 ma na i tak nieosiągalnej prędkości kontrolę ???? To jak byś miał kable zasilające do kompa do 500V a i tak zawsze nie przekroczyłbyś przykładowo 250 !!! ps. ja na moim 718 robiłem z ciekawości max szybkie szarpnięcia ( niejeden logitech lub Razer by się gubił :lol: ) a nie było akceleracji wst. i co mi z tego że 710 potrafi na tym polu więcej skoro tego nigdy ( nawet w teście co dopiero w użyciu ) nie docenię - więcej da mi większa rozdzielczość prawda ?? Edytowane 27 Grudnia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Niektórzy przekraczają... A po co komuś większa rozdzielczość jak mu niepotrzebna? Taki sam argument - skoro nigdy jej nie użyje. Edytowane 27 Grudnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...