Skocz do zawartości
Alt

A4tech X-750bf Vs X-718b?

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego najwięksi krytykanci A4-Tech wypowiadają sie o myszach tej firmy nie użytkując myszek z serii X-7xx?

Ściera się? Jakiś żart. Mam ponad rok X-710 i zarówno logo, jak i srebrne wstawki w ogóle sie nie starły...

Mysz jest super, aczkolwiek wkurza mnie to pocenie się rąk i chyba zakupię X-718BF/X-750BF...

A4-Tech wydał myszki za pieniądze o połowę mniejsze od Logitecha, a wcale nie sa gorsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra chce x-718, powiedzcie co to jest za przycisk 3x fire ? do czego on sluzy ?

i jakie fajna tania podkladke kupic ?

Przycisk 3xF to jakby trzykrotne naciśnięcie lewego przycisku myszy. Ja mam steel QCK mini - dałem 17 PLN + kilka PLN za przesyłkę - solidna , porządna podkładka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo nieprzydatny na dłuższą metę.

A w co grać będziesz na tej myszy?

Co do podkładki to radzę się zastanowić - mój QcK się postrzępił i jest teraz nierówny na brzegach. Przeszkadza to w komfortowym graniu, kiedy kabel ciągle "skacze".

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego najwięksi krytykanci A4-Tech wypowiadają sie o myszach tej firmy nie użytkując myszek z serii X-7xx?

Heh gdybys byl w posiadaniu myszy za 170zł i nagle zobaczyl w sklepie mysz 3x tansza, ale o tych samych mozliwosciach to nie zdenerwowalbys sie? :wink:

Pytanie do użytkowników X-718BF. Czy po dłuższym okresie użytkowania widać jakieś znaczące ślady użytkowania (ścierająca się farba itp.)?

Uzywana od poczatku wrzesnia i wyglada jak nowa.

Nawet jak masz mokre rece to nie musisz sie bac o nadruk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo nieprzydatny na dłuższą metę.

A w co grać będziesz na tej myszy?

Co do podkładki to radzę się zastanowić - mój QcK się postrzępił i jest teraz nierówny na brzegach. Przeszkadza to w komfortowym graniu, kiedy kabel ciągle "skacze".

Ty to co innego. Tobie włosek na podkładce psuje dzień. Bez urazy. Ale kazdy ma inne odczucia. Z całym szacunkiem Paweł, myślę, że jemu to nie będzie przeszkadzało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam trochę dłużej i gram na lowsensie więc zamiatam tym kablem trochę. Wyniki są jakie są. I żeby ta podkładka w ogóle się trzymała to trzeba ją prasować, bo szybko się ściera i jest beznadziejna. Ehh nawet moje prasowanie nie przywróci tego, co oferowała na początku.

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ( mimo zdzędzenia pwlj :D ) wezme QcK bo jest tania i bralem udzial w konkursie na esports.pl o niej :D

powiedzcie jeszcze, bo na 1szej stronie trego nie bylo, wersja 718B a 718 czym sie roznia ? kolorem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ona nie ma 2000DPI, tylko 1840. Sensor ma fabrycznie 1600, ale a4tech najprawdopodobniej poprzez odpowiednie wyprofilowanie szoczewki uzyskał 1840 obniżając przy tym sprawność ogólną myszy (akceleracja wsteczna). Taki myk zastował też razer w Viperze - z sensora 800DPI wyciągnął 1000.

DPI daje Ci to, że w wyższych rozdzielczościach i wyższym sensie oraz FOV-ie kursor nadal przesuwa się z dokładnością co do 1pix.

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że ciekawą alternatywą na X718 i X750 jest X710. Gubi się dopiero po przekroczeniu szybkości 2.23 m/s !! Do tego momentu kontroluje się idealnie.

To najlepszy wynik wśród wszelkich dostępnych obecnie na rynku myszy. Bije ją tylko MX500 po podkręceniu na 1000Hz.

Cenowo jest chyba tańsza od wyższych modeli, a zachowuje się od nich lepiej.

1000DPI jest chyba wystarczające dla większości graczy... A szczególnie doskonała wydaje się dla lowsensowców dzięki właśnie bardzo wysokiej szybkości do której sensor się nie gubi.

Gdyby tylko była lepiej wykonana... i miała inny kształt...

Link do testu http://www.esreality.com/?a=longpost&i...679&page=20

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie?

Co to miałby być za żart? Chyba nie zażartowałem zdjęciem?

Tylko obalam mit o rzekomej wytrzymałości tego pada.

Mi te kłaczki przeszkadzają. Nie wiem, może niektórzy lubią jak im kabel podskakuje - ja nie. Co prawda można bawić się w wieszanie kabla i kupowanie cord holderów - ja nie mam zamiaru.

To tyle.

Używasz pewnie z 10cm tego pada, na myszy z lekkim kabelkiem, to się nie dziw, że tobie to nie przeszkadza/nie masz tak zjechanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że ciekawą alternatywą na X718 i X750 jest X710. Gubi się dopiero po przekroczeniu szybkości 2.23 m/s !! Do tego momentu kontroluje się idealnie.

To najlepszy wynik wśród wszelkich dostępnych obecnie na rynku myszy. Bije ją tylko MX500 po podkręceniu na 1000Hz.

Cenowo jest chyba tańsza od wyższych modeli, a zachowuje się od nich lepiej.

1000DPI jest chyba wystarczające dla większości graczy... A szczególnie doskonała wydaje się dla lowsensowców dzięki właśnie bardzo wysokiej szybkości do której sensor się nie gubi.

Gdyby tylko była lepiej wykonana... i miała inny kształt...

Link do testu http://www.esreality.com/?a=longpost&i...679&page=20

Jak lepiej ? Wiesz kto w praktyce przekracza 2m/s podczas gry ? 1000x więcej daje 2x większa rozdzielczość i np. 2m/s niż 2x mniejsza i 2,23m/s. Co z tego że 710 ma na i tak nieosiągalnej prędkości kontrolę ???? To jak byś miał kable zasilające do kompa do 500V a i tak zawsze nie przekroczyłbyś przykładowo 250 !!!

ps. ja na moim 718 robiłem z ciekawości max szybkie szarpnięcia ( niejeden logitech lub Razer by się gubił :lol: ) a nie było akceleracji wst. i co mi z tego że 710 potrafi na tym polu więcej skoro tego nigdy ( nawet w teście co dopiero w użyciu ) nie docenię - więcej da mi większa rozdzielczość prawda ??

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi