Skocz do zawartości
Alt

A4tech X-750bf Vs X-718b?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć , x750bf nadaje się dla leworęcnych? wszędzie jest napiane , że dla praworęcznych , ale jak jest w praktyce ? często używam myszki lewą ręką czy x750 bf się nada? z góry dzięki

Generalnie jest symetryczna. Trzymając ją lewą ręką jakiegoś szczególnego dyskomfortu nie ma ale pamiętaj:

- pod kciukiem nie będziesz miał gumy

- po prawej stronie będziesz miał te dwa przyciski i możesz je przypadkowo wciskać ( w sumie można je tak zdefiniować aby nie przeszkadzało )

.... nie wiem jak wygląda używanie tej myszy na dłuższą metę lewą ręką - może być OK lub nie ... to można stwierdzić dopiero po dłuższym czasie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam X-718 i jestem leworęczny. Pierwsze dni z mychą i w CS:S miałem zbindowane boczny przycisk. Nie dało się z tym grać, co chwile naciskałem go, ale teraz juz znowu gram z tym bindem na tym klawiszu. Po prostu w moim przypadku drugi palec od lewej leży idealnie na klawiszu czwartym więc jak mocniej ścisnę myche to go nacisne, ale i tak się super gra, w niczym nie przeszkadza.

Ps: Wnerwia mnie, że na rynku nie ma wyboru np. myszek dla leworęcznych :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanko co lepiej brac x-718BF czy x-710BF

po testach wnioskuje, ze x-710 trzeba bardziej machac niz x-718 aby zmusic go do akceleracji - dobrze mysle?

roznica w cenie to 10 zl

Nie widziałem takiego pomiaru ( 710 vs. 718 ) - ale jeśli podczas gry zgubisz X-718 to jesteś mój private Jesus Christ - no chyba że masz podkładkę metr na metr i "od śliwuchy nie kontrolowane ruchy"

Kup 718 bo idę o zakład że daje na sekundę najwięcej impulsów ( 1800 dpi x max prędkość bez akceleracji wst. ) z wszystkich A4tech i jest najbardziej uniwersalna ( stosunkowo wysoka rozdz. i stosunkowo późna akceleracja wst. )

Co do sensora to nie zdziwił bym się gdyby był ten sam w 710 co w 718 tyle że w "mniejszym" modelu pominięto możliwość włączenia maksymalnej rozdz. - to jest prawdopodobne

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kyle

o wiele jest lepszy material na BF od zwyklej?

bo moj brachol ma wlasnie ta zwykla, a jak troche gralem na niej to lapa sie poci ;/

Moim zdaniem BF to wyjątkowo dobry model jeśli chodzi o powierzchnię. Na F materiał po prawej stronie jest gładki co po dłuższej grze może powodować słabą przyczepność , na BF do tego raczej nie dojdzie. BF jest na prawdę bardziej dopracowany ( choć nie kryję że na niego zmieniłem głównie z "powodów" wizualnych - 718F mnie drażnił swoim błyszczącym wyglądem ). W sumie mojego F teraz będę sprzedawać .... myślałem o okolicach 66% ceny - ale nie wiem po ile chodzą półroczne używki na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to fajnie :) szkoda, ze nie ma BF na wystawie u mnie w MM to bym go bardziej obadal (chodzi o material)

no i jeszcze jedno pytanko... teraz mam MX 310 i czy naprawde oplaca sie zmieniac mysz?

jak ostatnio pykalem na lan party, na tym x-718 to bardzo podobala mi sie wlasnie precyzja tej myszki... no i zajedwabisty kabelek :)

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ostatnio pykalem na lan party, na tym x-718 to bardzo podobala mi sie wlasnie precyzja tej myszki... no i zajedwabisty kabelek :)

No to chyba dobrze nie ? Jak ci się dobrze grało i precyzja była dobra to chyba o to chodzi. To była BF czy zwykła 718 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc,

Nie bede robił głupiego tematu o to jaką podkladke wybrać-zapytam tutaj:Mam X-750BF-swoja droga strasznie jestem zadowolony.Co będzie najlepsze do mojego laserowego myszona???

Do wydania max 35zł-bo jak to wygląda żeby podkładka była droższa od myszona :lol2:

http://www.allegro.pl/item166533301_steelp...d_e_gaming.html

wiadomo ze fajny szmaciak :wink:

http://www.allegro.pl/item167303183_podkla...a2a_tanio_.html

Tak mi sie wydaje że będzie lepszy

http://www.allegro.pl/item165782650_podkla...s_fv_od_ss.html

Duuuuża za rozsądna cene.Cos tam pozytywnego słyszałem o nich

http://www.allegro.pl/item169429252_podkla...icemat_2nd.html

Szklana??hmm...moze byc fajne.Wyglada na to ze mozna w miare tanio wylicytowac.

Co Wy na to?

moim faworytem jest Battlepad ze wzgledu na relacje cena/wielkosc i no ciekawy wygląd.

Subiektywnie oceniając:

1.Battlepad

2.Aqua2

3.Qck

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego Icemata nie dostaniesz za 35 zł, w życiu ;)

Na Twoim miejscu brałbym QcK.

Nadzieja matką głupich :wink:

Dlaczego QCK?Tzn co przemawia za nim a nie np za xraypad Aqua2 A2A czy Battlepad?

P.s O co chodzi w tym programie A4tech USB Mouse Quality??Macham myszka jak głupi i wychodzi tam 67% i co z tego??

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JejoX

yyyh.

QcK mini - malutki szmaciak - to chyba dla high sens patrząc na rozmiar

Battle pad... LOL, po cholerę Ci taka krowa jak kupiłeś X-750? Jeszcze na dodatek jest śliski i błyszczący - dla lasera będzie to katorgą.

auqua2 - to chyba dobra podkładka (wg. recenznji), rozmiar też całkiem-całkiem.

Icemat - hahaha, na tym to ta mysz w ogóle będzie ledwo chodzić.

Przy okazji... Myszy laserowe nie współpracują w 100% chyba z żadną powierzchnią (mówię tu o podkładkach a nie jakiś powierzchniach rekomendowanych przez Avago). Z własnego doświadczenia wiem, że X-750 potrafi się zachowywać dziwnie nawet na QcK ;/

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JejoX

yyyh.

QcK mini - malutki szmaciak - to chyba dla high sens patrząc na rozmiar

Battle pad... LOL, po cholerę Ci taka krowa jak kupiłeś X-750? Jeszcze na dodatek jest śliski i błyszczący - dla lasera będzie to katorgą.

auqua2 - to chyba dobra podkładka (wg. recenznji), rozmiar też całkiem-całkiem.

Icemat - hahaha, na tym to ta mysz w ogóle będzie ledwo chodzić.

Przy okazji... Myszy laserowe nie współpracują w 100% chyba z żadną powierzchnią (mówię tu o podkładkach a nie jakiś powierzchniach rekomendowanych przez Avago). Z własnego doświadczenia wiem, że X-750 potrafi się zachowywać dziwnie nawet na QcK ;/

Ja tam nie widze problemu.W tej chwili oczekuje na szmaciaka i pracuje na jakieś badziewnej podkładce co dostałem gratis z płytkami Verbatima i działa nienagannie.

no myszka juz gosci na mojej podkladce :) normalnie super :D

dostalem akurat ta z tymi fajnymi czarnymi slizgaczami (smiga jak glupia)

jestem bardzo zadowolony :)

Co bysmy sie razem po podniecali :lol2: to ja tez mam te czarne!!!Woow!!ale fajnie :lol2:

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie widze problemu.W tej chwili oczekuje na szmaciaka i pracuje na jakieś badziewnej podkładce co dostałem gratis z płytkami Verbatima i działa nienagannie.

Kocham to.

Ja wiem, że zaraz może znaleźć się 100 osób, które nigdy nie zajrzały do tematu o myszkach, wcześniej miały kulkową, albo jakiegoś a4techa i będą mówić jako to X-750 jest wspaniały i w ogóle EL0, jaka to super precyzja i w ogóle nie mają problemów, ale sorry mam trochę praktyki i powiem Ci, myszy laserowe mają problemy. Jeśli tego nie widzisz to fajnie, ale nie tylko ja zaobserwowałem dziwne zachowanie tego gryzonia...

Te czarne ślizgacze roxują - 100x lepsze od miceskatez, ale tak naprawdę ma to znaczenie chyba tylko na icemacie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi