Skocz do zawartości
Panek

Jaki HDD jest najlepszy?

Jaki HDD jest najlepszy?  

1. 1. Jaki HDD jest najlepszy?

• Western Digital
      25
    • Maxtor
      20
    • Samsung
      0
    • Seagate
      34
    • IBM
      6

Rekomendowane odpowiedzi

W ankiecie bierzemy pod uwage:

1. Predkosc (pewno wygra WD za 8MB bufor)

2. Stabilnosc / czas bezawaryjnej pracy

3. Temp (czy trzeba aktywnie chlodzic)

4. Glosnosc

Pod uwage bierzemy tylko dyski Ata100/133 i 7200obr. o wielkosci 40-80 GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam DW 80GB JB 8 mb caschu i jestem zadowolony.

1. barakV z 8 MB caschu to ze wzgledu na bardzo cichy dysk

2. Wd z 8MB caschu szybki i wydajny

3. MAxtor z 8 MB caschu za nowosc i szybkosc

Cos te wyniki podobne sa hehehe:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam 2 dyski Seagate 8GB i 60GB, oba do tej pory nie były ani razu w serwisie, a mam już je od dłuższego czasu no i jakieś głośne też nie są. Może ktoś się tam ze mną nie zgodzi ale go polecam, jakbym miał kupować jakiś nowy dysk (zamieniać tą 8 na coś większego) z pewnością sięgałbym po Seagate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam barakude tez, cichutka maxymalnie, zero dzwiekow, i szybka tez bo zajmuje sie nieliniowym montazem wideo, obrobka i musi szybki dysk byc i barakudka rulez daje rade, no i jak dotad zero problemow :D Dlatego polecam ten dysk :) A ja sie jeszcze zmiescilem na 2-letniqa gwarancje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja stawiam na QUANTUM'a - super dyski, a ze Q zostal przejety przez Maxtora to stawiam na Maxtora :)

tylko szkoda ze daja taka krociutka gwarancje :( bo musze kupic nowy dysk i chyba sie skusze na tego nowego Szajsunga :o (60GB na talerz) z 3 letnia gwarancja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stawiałem na Maxtora z uwagi na to ,ze posiadam ten dysk juz dluzszy czas i nie mam znim zadnych problemow.

Co do barracudy znowu stracilem zaufanie po tym jak padly 2 mojemu kumplowi (moze to z jego winy, niewiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dyskow...hmm...

Barracuda - moze i cicha ale za wolna ! 8)

WD z 8MB - fajny dyzio, w miare cichy, za drogi ! 8)

Maxtor MAX+8, MAX+9 - niezle dyski, tanie, dosc ciche... - jak mam postawiony serwer FTP na Maxtorku to jak duzo osob ciagnie to lubi tak co 3-4 sekundy tak brzydko przypierdzieć :P - w Barracudzie tego nie slychac ale gorzej wtedy komp chodzi

IBM - wg. mnie najszybsze dyski, bez problemow [moze kiedys byly ale teraz juz ich nie ma], za głośne są... serwera nie stawialem na IBM'ie ale wkrotce planuje zmiane mojej Barracudy na IBM'a 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja jeszcze powiem ze mam barracude i WD caviar (13,6GB). On ma juz ponad dwa latka i tez zero problemikow, i cichy tez jest!! Wiec powiem jeszcze raz: Moj ranking nastepujacy:

1.Seagate

2.WD Caviar

3.Maxtor

4...

5...

6...

...

9...

10...

...

daaaaaaaaleko z tylu daje: Samsung

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stawiam na Seagate (mam teraz w kompie 3 sztuki :) ) wczesniej mialem kilka seagate nigdy nie mialem z nimi problemow, mialem jeszcze WD Caviar kilka sztuk tez fajne dyski tez nie mialem z nimi problemow.

a kto pamieta conner'y ehehh... to byl zajebisty HD wolny niesamowicie :) no ale nie moge powiedziec ze sprawial problemy techniczne :) chyba byl wyprodukowany we wloszech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stawiam na Seagate (mam teraz w kompie 3 sztuki :) ) wczesniej mialem kilka seagate nigdy nie mialem z nimi problemow, mialem jeszcze WD Caviar kilka sztuk tez fajne dyski tez nie mialem z nimi problemow.

a kto pamieta conner'y ehehh... to byl zajebisty HD wolny niesamowicie :) no ale nie moge powiedziec ze sprawial problemy techniczne :) chyba byl wyprodukowany we wloszech.

wlasnie apre dni temu rozebralem jednego connera, fajnie taki dysior wyglada w srodku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...