Skocz do zawartości
[yarazz]

konsolowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno jest na PSX2 Unreal Tournament.Wystarczy że zrobimy pojedynek.Chętnie umówie sie z kimś z konsolki na Multiplayer w UT.Ja ShkeLetor|HQ http://www.hq.prv.pl/ zmierze sie chetnie z jakąś konsolowa lama w UT i pogrzebie jego zwłoki przed jego telewizorkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie sprawa jest prosta, konsola owszem jest to fajna zabawka, ale jest to tylko zabawka, nie mogę w niej grzebać, majstrować upiększać, podkręcać, a i to, że wszystko na niej chodzi to według mnie jest minus, bo nic tak nie rozwija jak próba rozwiązania kolejnego problemu na PC, trzeba wysilić organ zwany mózgiem a nie tylko mechanicznie zmieniać płytkę w czytniku, co do FPP to nieee nie można mówić o graniu w FPP na konsoli to jakaś pomyłka ruskich genetyków. To tyle :)

Heh a pamiętacie wojny Amiga vs PC to były czasy :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie sprawa jest prosta, konsola owszem jest to fajna zabawka, ale jest to tylko zabawka, nie mogę w niej grzebać, majstrować upiększać, podkręcać, a i to, że wszystko na niej chodzi to według mnie jest minus, bo nic tak nie rozwija jak próba rozwiązania kolejnego problemu na PC, trzeba wysilić organ zwany mózgiem a nie tylko mechanicznie zmieniać płytkę w czytniku, co do FPP to nieee nie można mówić o graniu w FPP na konsoli to jakaś pomyłka ruskich genetyków. To tyle :)

Heh a pamiętacie wojny Amiga vs PC to były czasy  :D 

Pozdrawiam

I tak Amiga wygrała!! :-P Amiga to było coś... Sam jeszcze w nią gram. Ktoś może chce kupić Amige 600 :-) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale FPP są na konsole i to naprawdę sporo. Na przykląd taki MOH. Dwie części Red Faction, Turok: Evolution, FPP na konsole jest naprawdę sporo.

Tak?

MOH - porownaj tla z konsoli a potem PC. W ktora wolisz wersje grac jesli chodzi o grafe?

Jeśli dla Ciebie liczy się tylko grafika, to pozostaje tylko współczuć. Owszem, jest lepsza, ale w tym wypadku ma to niewielkie znaczenie, bo wersja na PS2 ma lepszy klimat (przynajmniej dla mnie). Wersja na PC jest jakaś taka sterylna. Zresztą nie tylko ta gra. GTA 3 też na PC jest IMO pusta i i poza lepszą grafiką, nieciekawa.

Red Faction1/2 - Czesc 2 jest tak brzydka, ze jedynka na PC jest boska w porownaniu... Po 2ce, jedynki na pleja nie chce juz widziec :(

No fakt, wyższa rozdzielczość pomogła grafice. Ale za to RF2 na PC będzie uboższy od wersji z PS2 o tryb multiplayer, którego jak wiadomo nie będzie. A i tak można się cieszyć, że w ogóle wyszedł, bo jakoś ta lepsza grafika RF1 nie pomogła w sprzedaży gry na PC i gra zrobiła wielką klapę.

Turok - 'potworki' w tej grze to graficzny LOL

Możesz jaśniej? Co miałeś na myśli? A widziałeś wersję na Xboxa? Faktycznie wersja na PS2 nie wygląda najlepiej, ale na X'a już jest znakomita.

Reszty nie widzialem/gralem, i nie bede sie wypowiadal nie znając.

Jezeli chodzi o FPP na pleja/2 to 90% tych gier to wielkie graficzne LOLe.

Jak już wspomniałem, nie zawsze liczy się grafika. Gdyby było inaczej, to do tej pory grałbyś w cukierkowego Q3, bez żadnej fabuły.

Plejak sie calkowicie nie nadaje do FPP, i wcale nie przez pada, bo w RF2 gralem na myszce i klawie USB z mojego PC :) , tylko przez ochydne tekstury = za mala pamiec, no chyba ze tworcy np. takiego RF2 nie potrafia calkowicie robic na ps2 gier.. (chcialbym zeby wszystkie wygladaly jak T4 :D)

Nie nadaje się? To zależy. Ale piszesz, że PS2 nie nadaje się do FPP, a co z innymi konsolami? Też się nie nadają? To czemu Halo sprzedało się w ponad 5 mln egzemplarzy, czyli wielokrotnie więcej niż jakikolwiek FPP na PC?

X-pudlo, to inna para kaloszy. Tam sytuacja sie zmienia.

W jakim sensie? I to konsola i to konsola, więc nie rozumiem tego stwierdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej mnie wnerwia że takie lamy mają GTA3: Vice City, Tekken 4 i boskiego Silent Hill 2 (ale i tak wychodzi na pieca). A po drugie taka śmieszna konsolka nierówna się z PIII 1Ghz (nawet), i GeForce 2 Ultra :-) Więc niech te lamy zostawią konsole i pójdą w pole kopać ziemniaki, będzie przynajmniej jakiś porzytek. A my się zajmiemy "ciągłą wymianą ramu".

A mnie wnerwiają takie lamy, które nie potrafią nawet poprawnie napisać tytułu gry, a uważają się za niewiadomo kogo. To nie żadne GTA 3: Vice City, tylko GTA: Vice City (z poprzednią grą nie ma nic wspólnego). To prawda SH 2 jest na PC (ale na PS2 za parę tygodni będzie SH3, a potem SH4 ;). Ta "śmieszna konsolka" jak ją nazwałeś, paramterami zostawia podaną przez Ciebie konfigurację daleeeeko w tyle. (procesor graficzny ma moc mniej więcej GF3, a i przepustowość pamięci, większa niz obecne DDR'y, dużo daje, nop i przede wszystkim 128bitowa architektura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pc rulez . Ci goscie to prawdziwe lamy ale Mareczek to juz mnie rozwalil. GTA3 czy ty wiesz jak ta gra jest okrojona graficznie w stosunku do wersji Pc.

Buahhahahahhaha. Okrojony, to chyba sam jesteś ;) Okrojona graficznie, a to dobre. Większych głupot dawno nie słyszałem. Poza wyższą rozdzielczością nie róźni się właściwie niczym.

Konsole pod wzgledem mozliwosci podkerslam mozliwosci graficznych sa do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.

Jaaasne i co jeszcze? Tylko powiedz mi czemu mające 4 lata PS2 potrafi ruszyć 75 mln wielokątów, czyli tyle ile GF4? Owszem, rozdzielczość jest niska, bo na tyle mniej więcej pozwala zwykły telewizor. Ale podłącz Xboxa do telewizora HDTV, to zobaczysz rodziałkę (nie pamiętam dokładnie ile) 1900x1700, czy coś takiego.

Taki Jedi Knight 2 na Game Cube ma detale zmniejszone do medium niska rozdzialka wyglada to paskudnie anizotropa zadnego nie ma nic. Wersja na X-boxa jest juz lepsza ale w dalszym ciagu do wersji pc brakuje jej tak wiele ze szkoda gadac.

Nie będę się wypowiadać, bo nie widziałem tej gry.

A PS2 to by pewnie nawet nie pociagnelo tej gry. Kiepskie mozliwosci internetowe.

Hehehe. Co znaczy "kiepskie możliwości internetowe"? Czy może to, że na PS2 można bez większego problemu zagrać w sieci w kilkanaście gier z lagami dużo niższymi niż np. przy CS'ie?

A no i na Pc sa kiepskie gry? Duza czesc hitow z konsol jest konwertowana na Pc bez straty jakosci lub nawet zyskuja na tym

Wiesz co?. Jeszcze się nie spotkałem, z grą, która po konwersji z konsoli, zyskałaby na tym. Chcesz przykłady? Proszę bardzo. GTA 3 - chodzi beznadziejnie. SH2 - nieco lepsza grafika, gorszy klimat, Rallisport Challenge - dużo prostsza arcadówka niż na X'a. RF2 - brak trybu multiplayer, Splinter Cell - gorsze sterowanie. W każdej grze są takie czy inne wady, których nie ma w wersji konsolowej (najczęściej są to większe wymagania sprzetowe).

odwrotnie powoduje to drastyczny spadek jakosci gry bo konsola ma mniejsze mozliwosci.

Tego bym nie powiedział. Desert Storm różni się niewiele, Ghost Recon także.

A tak jak czytalem takie np neo plus to tam az roilo sie od ocen 5/10 i nizszych wiec na konsole pojawia sie wiecej gniotow.

A na PC to nie? Fakt, zarówno na konsole, jak i na pecety pojawiają się też pozycje kiepskie. Jednak pośród tych kilkuset gier, które rocznie pojawiają sie na konsole, zawsze da się wybrać wartościowe pozycje.

Konsolowcy nie moga przebolec faktu iz pecetowe gry sa ladniejsze

Hmm, możesz powiedzieć od kiedy? Bo jakoś umknęło mi to uwadze ;)Widziałeś Jak and Dexter? Widziałeś GT3?, widziałeś Halo?

i ze moga se pograc w gry konsolowe na emulkach

Jasne ;) Jak sami je sobie napiszą. Bo jak wiadomo na razie są emulatory konsol GBA i PSX (emulator Dreamcasta odpala gry, ale chodzą one baardzo kiepsko). A niestety, konsol jest troszkę wiecej ;)

i ze maja piraty za 10 zl :wink:

Jeśli już mówimy o rzeczach nielegalnych. To gry na konsole też można mieć za darmo z netu.

. A taki przyklad kiepskich mozliwosci Ps2 jest Max Payne ktory wlecze sie na tym w 20 fps :lol: buahahahaha.

O rany, masz jakieś super oczy, Potrafisz zmierzyć liczbę fps'ów, tylko patrząc na grę. Buahahahahaha. Gowli ścisłości, by zagrać na pececie w tą grę i nie narzekać na skokowe wyświetlanie grafiki musisz mieć sprzęt za przynajmniej 2-2.5tys.

Ps2 to shit - jego mozliwosci sa tak male nawet brak pixel i vertex shaderow. I mareczek mozesz sobie mowic co chcesz i tak ja mam racje i ty o tym wiesz :P

Taak, a świstak siedzi i zawija w te sreberka ;)). Weź pod uwagę, że PS2 ma już 4 lata, a dopiero teraz komputery doganiają ją mocą. Jeszcze rok temu nikt nie mówił, że pecety mają lepszą grafikę, bo tak nie było (wtedy królowały PII 500MHz i TNT 2). Dopiero teraz rozwój silnych kart graficznych, w cenie całej konoli, pchnął grafikę do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dla Ciebie liczy się tylko grafika, to pozostaje tylko współczuć. Owszem, jest lepsza, ale w tym wypadku ma to niewielkie znaczenie, bo wersja na PS2 ma lepszy klimat (przynajmniej dla mnie). Wersja na PC jest jakaś taka sterylna. Zresztą nie tylko ta gra. GTA 3 też na PC jest IMO pusta i i poza lepszą grafiką, nieciekawa.

Jesli dla Ciebie nie liczy sie grafika, i lubisz strzepki ogladac, ktore sa okraszone bladymi, pozbawionymi ostrosci teksturami, to pozostaje tylko wspolczuc :) (odnosnie RF2)

Dla mnie grafika to polowa gry. Gra nie ma jak wciagnac jezeli odstrasza wygladem :lol: Lubie piekno wszedzie, taki juz jestem ;) Pamietaj, ze nie wszyscy musza lubic dokladnie to co ty!

No fakt, wyższa rozdzielczość pomogła grafice. Ale za to RF2 na PC będzie uboższy od wersji z PS2 o tryb multiplayer, którego jak wiadomo nie będzie. A i tak można się cieszyć, że w ogóle wyszedł, bo jakoś ta lepsza grafika RF1 nie pomogła w sprzedaży gry na PC i gra zrobiła wielką klapę.

RF2 na PC bedzie niestety brzydki jak na ps2 (screeny PC widzialem), ale moze to sie jeszcze zmieni. Brak trybu Multi? I dobrze! jezeli mial tak wygladac jak na pleju, to ja dziekuje! postoje! Brak renderowanych broni na arenie, tylko jakies obrazki!!!!! :lol: Tak czy tak, jedynka miala klimat , 2ka go juz nie ma :(

Jak już wspomniałem, nie zawsze liczy się grafika. Gdyby było inaczej, to do tej pory grałbyś w cukierkowego Q3, bez żadnej fabuły.

Fabule to mam w jRPG i cRPG, w reszcie zwykle liczy sie spryt i czas reakcji, oraz satysfakcja z tego plynaca + grafa :D.

Reszte wypowiedzi przestawilem, zeby sie nie rozpiswac, a zebys zrozumial o co mi chodzilo

Możesz jaśniej? Co miałeś na myśli? A widziałeś wersję na Xboxa? Faktycznie wersja na PS2 nie wygląda najlepiej, ale na X'a już jest znakomita.

Nie nadaje się? To zależy. Ale piszesz, że PS2 nie nadaje się do FPP, a co z innymi konsolami? Też się nie nadają? To czemu Halo sprzedało się w ponad 5 mln egzemplarzy, czyli wielokrotnie więcej niż jakikolwiek FPP na PC?

X-pudlo to inna para kaloszy, gdyz FPP na niego sa o niebo ladniejsze niz na PS2. Jak sam mowiles: Halo, Turok... sa piekne na X'a. Dlatego napisalem ze PS2 sie nie nadaje, bo w tych grach grafa nie domaga a XBOX to co innego(!).

Zreszta czesc gier dalej nie ma obslugi klawy i mychy, a celowanie na padzie, nawet ze wspomaganiem jest do D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pc rulez . Ci goscie to prawdziwe lamy ale Mareczek to juz mnie rozwalil. GTA3 czy ty wiesz jak ta gra jest okrojona graficznie w stosunku do wersji Pc.

Buahhahahahhaha. Okrojony, to chyba sam jesteś ;) Okrojona graficznie, a to dobre. Większych głupot dawno nie słyszałem. Poza wyższą rozdzielczością nie róźni się właściwie niczym.

A ja sie wtrące odnosnie tego co wczesniej do mnie powiedziales...

Wczesniej mowiles ze:

"Zresztą nie tylko ta gra. GTA 3 też na PC jest IMO pusta i i poza lepszą grafiką, nieciekawa.

Ktos tu sobie zaprzecza proszę pana... :!:

P.S. PS2=75mln wielokątow, GeForce 3= ~60mln+, GeForce 4=~113-136mln w zaleznosci od wersji(dane z roznych stron, nie dam za nie glowy ;)).

Chcialbym zaznaczyc, ze mimo wiekszej teoretycznej wydajnosci sys.op. jest zbyt rozbudowany zeby dalo sie tyle wycisnac na raz. ale fakty faktami ;) :)

a tak poza tematem, skoro jestem przy glosie: PS2 rulez, PC rulez, X-Box rulez, Tekken4 rulez, DOA3 rulez :D ;), gram w to co lubie, wszystko jedno na czym. Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi