Skocz do zawartości
Zet

Ati X200m A Wow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zamierzam kupic notebooka, po dlugich poszukiwaniach, porownaniach etc. wybor padl na HP Compaq nx6125. Jako ze oprocz pracy lubie pograc w World of Warcraft mialbym goraca prosbe alby wypowiedzial sie ktos kto posiada w laptopie karte graficzna Ati x200m badz x300 lub cokolwiek podobnego wydajnosciowo i gra w WoW'a oraz moglby mi mniej wiecej przyblizyc jak to dziala na tego rodzaju karcie. Sprawdzalem to na stacjonarnym komputerze z podobnymi parametrami i sama gra chodzila niezle natomiast zdziwilo mnie to ze bardzo duza roznica wyszla w 3dmarku 2k1 (okolo 2x wiecej pkt na komputerze stacjonarnym o prawie identycznych parametrach jak notebook). Z gory dzieki za opinie i pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zet napisał(a):

Witam.

Zamierzam kupic notebooka, po dlugich poszukiwaniach, porownaniach etc. wybor padl na HP Compaq nx6125. Jako ze oprocz pracy lubie pograc w World of Warcraft mialbym goraca prosbe alby wypowiedzial sie ktos kto posiada w laptopie karte graficzna Ati x200m badz x300 lub cokolwiek podobnego wydajnosciowo i gra w WoW'a oraz moglby mi mniej wiecej przyblizyc jak to dziala na tego rodzaju karcie. Sprawdzalem to na stacjonarnym komputerze z podobnymi parametrami i sama gra chodzila niezle natomiast zdziwilo mnie to ze bardzo duza roznica wyszla w 3dmarku 2k1 (okolo 2x wiecej pkt na komputerze stacjonarnym o prawie identycznych parametrach jak notebook). Z gory dzieki za opinie i pomoc.

hmm no cóż x200M to najlepsza karta graficzna w tanich laptopach, jest napewno lepsza od wszystkich tych inteli GMA.

Nie mam Warcafta, bo bez obrazy ale uważam że to głupia gra.

Ale poszukaj na necie demka i podaj linka to ściągnę i Ci powiem jak to u mnie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, stwierdzasz ze to glupia gra a nawet nie wiesz chyba o czym piszesz, World of Warcraft nie posiada czegos takiego jak demko, to gra online za ktora sie placi wiec raczej nie ma jak przetestowac tego u Ciebie w sposob ktory zaproponowales. W kazdym razie dzieki za zainteresowanie. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zet napisał(a):

Hehe, stwierdzasz ze to glupia gra a nawet nie wiesz chyba o czym piszesz, World of Warcraft nie posiada czegos takiego jak demko, to gra online za ktora sie placi wiec raczej nie ma jak przetestowac tego u Ciebie w sposob ktory zaproponowales. W kazdym razie dzieki za zainteresowanie. Pozdrawiam.

sory, dla mnie warcraft i world of warcraft znaczyło to samo :P

jak chcesz to mogę Ci zapodać jakieś wyniki z 3DMarków

Doadam że GTA San Andreas chodzi w rozdzielczości 1024x768 przy wszystkim na minimum (ale grafika i tak ładna), NFS Most Wanted 800x600 też wszystko na minimum, swat4 800x600 ustawienia medium, CS:S z 12 botami 1024x768 przy ustawieniach domyślnych.=>oczywiście pisząc chodzi mam na myśli to że chodzi bez przycinki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ esh0

Dzieki, szukalem w google aczkolwiek taka odpowiedz nie zadawala mnie w 100%, wiem ze to moze kulawy topic ale chcialem zeby wypowiedzial sie ktos kto gra w ta gre i ma taka grafike a to z tego wzgledu iz wiem ze na low detalach bedzie chodzic, bardziej chcialbym sie dowiedziec na co mozna sobie pozwolic jesli chodzi o taka grafike.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Warcraft III - chodzi u mnie w max detalach bez rzadnego zająknięcia - lubię sobie czasami w to pograć także stwierdziłem to empirycznie, także myślę że z WoW powinno być podobnie.

Mój lapek to HP nx 7400 T1350, 512 ddr2, GMA950 - także wnioskuje że na Ati x200 a tym bardziej na x 300 ta gierka będzie spokojnie chodziła skoro GMA 950 sobie z nią radzi :)

Edytowane przez marcin 30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaznaczam po raz kolejny - World of Warcraft, nie Warcraft jakikolwiek. To sa dwie zupelnie rozne gry :) WoW ma duzo wieksze wymagania jesli chodzi o karte graficzna, zeby pograc w wysokiej rozdzielczosci trzeba miec bardzo dobra grafike a i tak jak sie zbierze kiludziesieciu ludzi to przycina...

Edytowane przez Zet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zet napisał(a):

Hehe, stwierdzasz ze to glupia gra a nawet nie wiesz chyba o czym piszesz, World of Warcraft nie posiada czegos takiego jak demko, to gra online za ktora sie placi wiec raczej nie ma jak przetestowac tego u Ciebie w sposob ktory zaproponowales.

Wiele MMORPG ma bezplatny trial, czyli demo. Poza tym przychylam sie do opinii, ze gra jest glupia - nowe przedmioty po to by zabic nowe potwory, ktore zostawia nowe przedmioty, by zabic silniejsze potwory, ktore zostawia nowe przedmioty, byz zabic silniejsze potowry.... Ale co kto lubi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blizzard wprowadzil ostatnio cos takiego jak bezplatny trial ale przypuszczam ze jest to bardzo zakrecone i nie bede zmuszal kogos zeby sie bawil w takie rzeczy tylko poto zeby sprawdzic jak gra dziala. A tak btw nie wniosles nic ciekawego do tej dyskusji swoim stwierdzeniem i ja rowniez moglbym powiedziec ze wiele rzeczy ktore robisz jest glupie ale tego nie robie bo po co ? Ale co kto lubi :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam toshibe z x200 i celkiem 1.6. WOW chodzi ok, ale nalezy zaopatrzyc sie w duuza ilosc ramu. min. 1gb. Ponizej lubi mocno swapowac, tzn. da sie grac, ale w takim ironforge w sobotni wieczor na grim batol jest tragedia... 10kl/s :). Po rozbudowie do 1gb juz jest w miare ok.

Edytowane przez devdd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi