Skocz do zawartości
krogoth111

Program Szyfrujący Pliki

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam programu Interscope BlackBox w wersji 3.1 gdyż do takiego mam licencję. Nie mogę znaleźć downloadu :( Znalazłem wersję 4.2 ale licencja z tą nie działa.

A może polecicie jakiś inny o takim samym działaniu? Chodzi mi o brak typowego menu tylko zakładkę ekcrypt/decrypt i tyle.

Chodzi o hasłowanie pojedyńczych plików.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm no właśnie jak :]

Nie mam takiej opcji :D

--

Aha i chodzi mi o zaszyfrowanie pliku całkowicie a nie tylko przed innymi uzytkownikami systemu. Tak ma być żebym ja też mógł otworzyć tylko poprzez hasło.

Edytowane przez Tal-Rash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze ale windows zabezpieczy plik przed innymi uzytkownikami a ja potrzebuję zabezpieczyć go całkowicie. Tak bym sam też nie mógł otworzyć go bez podania hasła.

Program Interscope BlackBox jest super do tego ale nigdzie nie mogę znaleźć do ściągnięcia wersji 3.1 do której mam licencję...

Wszędzie jest 4.0 albo 4.2 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze ale windows zabezpieczy plik przed innymi uzytkownikami a ja potrzebuję zabezpieczyć go całkowicie.

szyfrowanie plików w Windows XP/server 2003 wykorzystuje możliwość szyfrowania zawartości, jaką oferuje system plików NTFS i bez klucza odszyfrowanie jest bardzo trudne

czyli zabezpiecza całkowicie

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszę w tym temacie już trzeci raz że potrzebuję zaszyfrować tak by zawsze do otwarcia potrzebne było wpisanie klucza/hasła!!!!!!

w tej metodzie jest koniczne wpisanie hasła, przy logowaniu

możliwe jest również wprowadzenia konieczności wpisania hasła, po wyjściu z uśpienia, przed wyłączeniem wygaszacza ekranu itd...

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi