kkooaallaa Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 witam stałem się "szczęśliwym" posiadaczem nowej bateri od firmy dell (moja bateria była jako ta grzejąca się). Nie dość ze przysłali ją chyba 2 tygodnie z opożnieniem to jeszcze bateria nagrzewa sie tak że czuje temperature pod ręką (stara bateria była zimniutka), ale najlepsze jest to ze pod 4 dnich bateri włożonej do lapa ( 3 razy śmigałem na niej w celach testu) poziom wear level ma 2% (jak przyszła to miała 0%), czy przypadkiem bateria nie zużyła sie za szybko?? można to jakoś reklamowac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 a jakiej firmy jest bateria? swoja droga to troche lipa z tego co piszesz. ja na swojej smigalem kilka razy tylko nigdy ponizej 20% i wear level jest 0. A co do goraca to tez nie jest jakas specjalnie goraca. napisz do nich mejla albo zadzwon najlepiej. aha moja bateria (chyba) to sanyo (moge sie mylic bo nie pisze z laptopa teraz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) no własnie ja zeszłem prawie do minimum baterie wtedy, nie wiedziałem ze nie wolno do minimum - i nigdze o tym nie pisało, zadzwonie do nich dzisiaj, a takei drugie pytanie co mi zrobia jak im starej bateri nie odeśle?? Edytowane 21 Września 2006 przez kkooaallaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 imo najpierw musisz odeslac stara zeby miec nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 No co ty ... najpierw przysylaja ci baterie a potem odsylasz na ich kosztu w tym opakowaniu co przyslali :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Przysyłaja opakowanie zwrotne, ale ja im chyba nie wysle tej starej bateri , co mi zrobia popstrasz listonoszem?? buhaah, dzwoniłem do przedstawiciela dell i on nie wiedział za bardzo co to jest wear level, i powiedział ze sie na to nie patrzy tylko na to ile bateria trzyma, i ze jak bedze mało trzyamc to wymienia albo cos ale tylko jak bedze miało trzymac - trace szacunek do firmy dell... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 To ze nie wyslesz to juz twoja sprawa ... zwykla kradzierz,jesli ci to nie przeszkadza i masz to w d... to badz zlodziejem,bo wszyscy kradna :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 To ze nie wyslesz to juz twoja sprawa ... zwykla kradzierz,jesli ci to nie przeszkadza i masz to w d... to badz zlodziejem,bo wszyscy kradna :lol:swiete slowa :P i pozatym jak nie wyslesz a twoj bateria jednak okaze sie ta co wybucha, wywali ci komputer w powietrze to pewnie jeszcze powiesz ze to ich wina bo miales niesprawna baterie. szkoda slow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkooaallaa Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 A czemu miałbym im oddac stara baterie która sie wogole nie grzała, a nowa ma juz 5% wear levela i ładnie grzeje - po prostu wypas, jutro zadzownie jeszcze raz do goscia z dell i pogadam juz na powaznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Opakowanie zwrotne jest IMO po to, ze MUSZA przyjac stara baterie (recykling, ochrona srodowiska itp.). A czy wyslesz, to juz twoja sprawa i nie jest to kradziez. ;) ps. Podobnie mialem z HDD w HP. Nie trzeba bylo odeslac, ale MOZNA bylo, jak mialo sie taka potrzebe. Nie kazdy zbiera zepsuty zlom, a wyrucic do kosza teoretycznie nie mozna. Edytowane 26 Września 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Co do Waer Level..... ja swojego katuje praktycznie od kupienia.. codziennie wieczorem jade na baterii, mianowicie wyladowuje do hibernacji przy 7% pojemnosci. Po chyba 8 miesiacach bo tyle mam lapka, Wear Level jest na 12%. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...