oldskul Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Witam, dziś mam wyjątkowego pecha. Wróciłem do domu po 15. O 16 odpaliłem kompa i na gg pisze do mnie kumpel, że przeze mnie ma wirusa w kompie. Bo rzekomo wcześniej do niego pisałem i wysyłałem mu link do jakiegoś programu co hackuje gg :lol:. Dodam, że korzystam z tlena. Więc tłumaczę koledze, że wtedy niemożliwością jest, żebym do niego pisał. I wtedy się zaczeło. Wchodzę na epulsa i... zniknęło moje konto, wchodzę na 2 konto na tlenie i hasło zostało zmienione. Więc zmieniłem je na portalu na bardziej skomplikowane. I Nod32, Adaware, Spybot poszły w ruch. I cisza... Spybot wykrył 2 syfy, ale to drobne badziewie i nie związane z sytuacją Zmieniłem wszędzie hasła, tam gdzie się dało, na trudniejsze. Kerio cały czas chodzi w trayu i nie stwierdził żadnych ataków. Plików żadnych od nikogo nie pobierałem, wiec keylogger imo odpada, btw używam Mozilli. WTF? Sam już nie wiem co robić? Jakieś rady? Cały dzień dziś miotę bluzgami na lewo i prawo. Może mnie ktoś nie lubi? BTW ten sam spam co kolega dostało kilkanaście osób z mojej listy. Edytowane 20 Września 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Plik który pobrał Twój kolega to samorozp. archiwum Winrar'a: ;Poniższy komentarz zawiera skrypt SFXPath=c:\windows\system32\SavePathSetup=c:\windows\system32\dkdiag.exeSilent=1Overwrite=1 Reszta chyba jasna. EDIT: Jak się jutro będę bardzo nudził to odpale tego "wirusa" na jednym kompie i zobacze co to potrfi. Edytowane 20 Września 2006 przez seboxxl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 a moze bys sprobowal napisac do gygy kompany? :] moze maja ip tego goscia? (kombinuje) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 a moze bys sprobowal napisac do gygy kompany? :] moze maja ip tego goscia? (kombinuje) pozdro nie mają ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Mam rozumiec, ze ta dyskusja na screenach, to nie ty tylko ten ktos, kto sie rzekomo wlamal? Jesli tak, to mysle ze skoro sie wlamal bylby na tyle inteligenty zeby pozniej wyczyscic wszelkie slady. No chyba ze to ktorys z twoich kumpli zrobil ci psikus... Sam korzystasz z kompa? Moze po prostu ktos go sobie wlaczyl i sie pobawil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Mam rozumiec, ze ta dyskusja na screenach, to nie ty tylko ten ktos, kto sie rzekomo wlamal? Jesli tak, to mysle ze skoro sie wlamal bylby na tyle inteligenty zeby pozniej wyczyscic wszelkie slady. No chyba ze to ktorys z twoich kumpli zrobil ci psikus... Sam korzystasz z kompa? Moze po prostu ktos go sobie wlaczyl i sie pobawil. Właśnie, to koleś, który się rzekomo włamał. Kumple raczej odpadają. Z kompa korzystam z bratem, ale brat jest wporządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordminos Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Dam Ci jedna rade. Wywal Kerio. Po uplywie ilus tam dni traci na swojej uzytecznosci. Zostaje ogolocony z funkcji i wtedy nawet Outpost w ver 1.0 jest duzo skuteczniejszy. NoD32 - nie wiem dlaczego kazdy sie tak nim zachwala, u mnie Avast sprzatal po NOD32 tyle, ze az zrobilem formata :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Odpada raczej to że ktoś wszedł na GG na Spylona kompie, a to z takiej prostej przyczyny, że jak by był na jego kompie to miałby listę kontaktów... A w ten dzień akurat byłem na gg i przy Spylonie mi się pokazało X, co oznacza, że nie ma mnie na GG (mam plugin w tlenie ktory pokazuje czy ktos cie ma na gg). A normalnie Spylon mnie na GG ma w kontaktach, także ten el0 hakier siedział na innym kompie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...