Skocz do zawartości
oldskul

Włam Na Pc?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś mam wyjątkowego pecha. Wróciłem do domu po 15. O 16 odpaliłem kompa i na gg pisze do mnie kumpel, że przeze mnie ma wirusa w kompie. Bo rzekomo wcześniej do niego pisałem i wysyłałem mu link do jakiegoś programu co hackuje gg :lol:.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dodam, że korzystam z tlena. Więc tłumaczę koledze, że wtedy niemożliwością jest, żebym do niego pisał. I wtedy się zaczeło. Wchodzę na epulsa i... zniknęło moje konto, wchodzę na 2 konto na tlenie i hasło zostało zmienione. Więc zmieniłem je na portalu na bardziej skomplikowane. I Nod32, Adaware, Spybot poszły w ruch. I cisza... Spybot wykrył 2 syfy, ale to drobne badziewie i nie związane z sytuacją Zmieniłem wszędzie hasła, tam gdzie się dało, na trudniejsze. Kerio cały czas chodzi w trayu i nie stwierdził żadnych ataków. Plików żadnych od nikogo nie pobierałem, wiec keylogger imo odpada, btw używam Mozilli. WTF? Sam już nie wiem co robić? Jakieś rady? Cały dzień dziś miotę bluzgami na lewo i prawo. Może mnie ktoś nie lubi?

BTW ten sam spam co kolega dostało kilkanaście osób z mojej listy.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plik który pobrał Twój kolega to samorozp. archiwum Winrar'a:

;Poniższy komentarz zawiera skrypt SFXPath=c:\windows\system32\SavePathSetup=c:\windows\system32\dkdiag.exeSilent=1Overwrite=1

Reszta chyba jasna.

EDIT:

Jak się jutro będę bardzo nudził to odpale tego "wirusa" na jednym kompie i zobacze co to potrfi.

Edytowane przez seboxxl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam rozumiec, ze ta dyskusja na screenach, to nie ty tylko ten ktos, kto sie rzekomo wlamal? Jesli tak, to mysle ze skoro sie wlamal bylby na tyle inteligenty zeby pozniej wyczyscic wszelkie slady.

No chyba ze to ktorys z twoich kumpli zrobil ci psikus...

Sam korzystasz z kompa? Moze po prostu ktos go sobie wlaczyl i sie pobawil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam rozumiec, ze ta dyskusja na screenach, to nie ty tylko ten ktos, kto sie rzekomo wlamal? Jesli tak, to mysle ze skoro sie wlamal bylby na tyle inteligenty zeby pozniej wyczyscic wszelkie slady.

No chyba ze to ktorys z twoich kumpli zrobil ci psikus...

Sam korzystasz z kompa? Moze po prostu ktos go sobie wlaczyl i sie pobawil.

Właśnie, to koleś, który się rzekomo włamał. Kumple raczej odpadają. Z kompa korzystam z bratem, ale brat jest wporządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dam Ci jedna rade. Wywal Kerio. Po uplywie ilus tam dni traci na swojej uzytecznosci. Zostaje ogolocony z funkcji i wtedy nawet Outpost w ver 1.0 jest duzo skuteczniejszy. NoD32 - nie wiem dlaczego kazdy sie tak nim zachwala, u mnie Avast sprzatal po NOD32 tyle, ze az zrobilem formata :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpada raczej to że ktoś wszedł na GG na Spylona kompie, a to z takiej prostej przyczyny, że jak by był na jego kompie to miałby listę kontaktów... A w ten dzień akurat byłem na gg i przy Spylonie mi się pokazało X, co oznacza, że nie ma mnie na GG (mam plugin w tlenie ktory pokazuje czy ktos cie ma na gg). A normalnie Spylon mnie na GG ma w kontaktach, także ten el0 hakier siedział na innym kompie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi