Skocz do zawartości
Gość hooded man

Zdalny Pulpit Windowsa Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hooded man

Przeczytalem juz kilka artykulow na temat zdalnego pulpitu, ale dalej nie wiem czy do polaczenia sie zdalnie z komputerem (poza siecia LAN) jest wymagane zaproszenie via e-mail (albo ms messenger) czy mozna to zrobic spontanicznie z dowolnej lokalizacji podajac login i haslo.

Poza tym na moim windowsie zachodzi dziwny przypadek otorz podczas gdy zakladka we wszystkich guaidach jest cala wypelniona opcjami, u mnie brakuje polowy karty :blink: i za cholere nie wiem czego, wszedzie pisze ze Windows XP Home Edition w 100% wspiera zdalny pulpit, nawet przeinstalowalem windowsa i na czystym systemie tez brakuje drugiej czesci.

Niech ktos kto sie tym bawi cos mi podpowie bo nigdzie nie moga znalzc rozwiazania.

post-141502-1158832053_thumb.jpg

post-141502-1158832071_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

ale w VNC trzeba konfigurowac klientow zanim sie z nich skozysta (cos ala logowanie sie do windowsa - nie mozna sie zalogowac jak sie nie ma konta w windowsie) trzeba podawac hosta cudia wianki - zupelny bezsens. W zdalnym pulpicie wpisuje IP i swieto. Moze mi polecisz cos prostego i latwego w obsludze bo VNC i jego opcje mnie zalamuja.

Edytowane przez hooded man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Tylko zacznijmy od tego, że VNC nie ma limitów użytkowników. Natomiast XP domyślnie ma możliwość logowania 1 użytkownika, więc aby podłączyć się przez pulpit zdalny, trzeba wylogować użytkownika lokalnego.

2. Jest temat o pulpicie zdalnym - wystarczy poszukać. Sam go pisałem.

3. Mimo pkt. 2 zdecydowanie polecam Ultra VNC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość hooded man

no wiec tez stwierdzilem ze jednak zdalny pulpit posysa, a to chociaz by dlatego ze nastepuje wylogowanie usera do tego dochodzi problem teog typu ze trzeba uwazac jakie programy sie instaluje i jake maja ograniczenia do kont. Jak sie pobieda jakis plik przez p2p czy ma sie wystartowany server ftp na kompie na ktorym jest server to [gluteus maximus] zbita ze zdalnym pulpitem.

Ja sie zaopatrzylem w program RealVNC co o nim powiecie? Wartosciowy klon? Jeszcze nie wiem czy wspiera playback video dzisiaj wpadnie koleg az bluconectem to bede testowal na powaznie ale juz pierwsze polaczenia zdalne robilem, program ma rzeczywiscie potencjal.

Jak ktos ma zewnetrzy IP to powinien sie zainteresowac tym, naprawde BARDZO przydatna rzecz, moc sie podlaczac zdalnie z dowolnego miejsca i smigac po pulpicie swojego kompa jak od siebie z domu, mozna dodawac na odleglosc pliki do kolejki a nawet napisac jakies pismo w wordzie i wydrukowac a rodzic czy znajomy przyjdzie tylko i wyciagnie wydruk z drukarki - prawia abra kadabra :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi