PelzaK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witam... Od razu zaznaczę, że ten temat nie będzie i nie jest worklogiem, nie jest także prezentacją skończonego moda. Najaktualniejszy z aktualnych worklogów znajduje się na moje stronce www.onixarts.prv.pl i tam można oglądać i komentować postęp prac. :) Wiem że krytykuję podejście typu chcę zrobić moda ale nie wiem jak... ino w moim przypadku raczej wiem jak... Chodzi mi o wasze opinie nt oświetlenia, gdyż wczoraj przeprowadziłem małe testy na modzie co do oświetlenia i sam nie jestem w stanie sie zdecydować bo po prostu każde ma swoje wady i zalety... Liczę więc na malutki wasz wkładzik w bioreaktora :) a i inne propozycje mile widziane, choć mam już prawie wszystko obmyślone, ale np wczoraj msn zapodał mi ciekawy pomysł, który zapewne wykorzystam :D (czarnobyl rulz :lol: ) więc tak, dla tych, kórzy nie wiedzą o co chodzi, to aktualnie to coś zwane budą wygląda tak (nie mam usprawiedliwienia dla jakości zdjęć.. zrobiłem tandetę, wiem :), ale co trzeba to widać... ) klik aby powiększyć... pierwszym pomysłem, który zrodził się jeszcze 2 lata temu było podświetlenie tego 2 zielonymi katodami 30cm. Niestety po paru modyfikacjach mozna powiedzieć, że zabrakło miejsca na katody :D, i musiały by być ustawione pod kątem na bocznych ścianach. (zdjęcie z góry) W sumie fajnie, wnętrze jest jasno oświetlone, ale minus może być taki, iż ostre światło może mnie razić po oczach przez boczny iluminator :). Tutaj widok z przodu po dostawieniu próbówki, która będzie się tam znajdować. Inna możliwość.. katody leżą na spodzie, na blasze... imho najgorsze rozwiązanie Najciekawiej to wszystko wygląda jeśli oświetlę blachę z dziurkami od spodu katodą, minus jest taki że teraz wnętrze budy nie jest oświetlone, a jeśli dam tam drugą katodę to zniweluje ona efektowne podświetlenie przez dziurki :) - tak, źle i tak niedobrze na koniec na szybko podświetliłem spód diodą czerowną.. światła oczywiście mniej ale gdyby dać więcej diod można by dosyć dobrze oświetlić wnętrze oraz podświetlić blachę od spodu... Niestety nie miałem diod niebieskich (bo się skończyły :twisted: ) więc to co widać na poniższym zdjęciu to jedynie komputerowa zmiana czerwonego na niebieski. Przy większej ilości diod światło będzie oczywiście bardziej intensywne. Więc zastanawiam się czy lepszym rozwiązaniem jest podświetlenie po prostu wszystkiego silnym zielonym światłem z katod, czy moze lepiej pobawić się trochę i podświetlić core reactora za pomocą diod. A jesli już to czy na: niebiesko (bardziej futurystyczny kolor - klimaty a la resident evil i T-virus) zielony (bardziej pasuje do przedrostka BIO) czerwony (symbol wysokiej temperatury) Wtedy górę (mobo) można by doświetlić ewentualnie diodami tak aby nie kolidowało to z podświetleniem pojemniczka i blachy. Czekam na sugestie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) ladnie ladnie :D jak bioreactor to tylko zielony (moim zdaniem) ;) zalatw sobie formaline i jakiegos "mutanta" z pracowni biologicznej ;) wtedy skosisz wszystkich rowno :D albo chociaz jakimis metodami plastycznymi cos ulepic (jakiegos potwora). jak laboratorium w doomie 3 Edytowane 21 Września 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) tzn z początku myślałem o mutanciku jakimś w formalinie :D, potem skłaniałem się raczej ku virusowi T nad tym się jeszcze zastanowię Edytowane 21 Września 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Ja mówię: zielone katody pod blachę - będzie fajny klimacik czerwone diody punktowo - dodadzą wszystkiemu smaczku Edytowane 21 Września 2006 przez RadeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) a gdybym uchylił jeszcze rąbka tajemnicy i dodał, że diody będą animowane? :wink: np kolor podświetlenia prętów paliwowych (które też tam będą) jak i całej blachy od spodu będzie się zmieniał z niebieskiego na czerwony pod wpływem temperatury wewnątrz budy, lub temperatury procka (buda będzie dobrze wentylowana więc temp będzie sie słabo zmieniać) do tego to coś co będzie w środku próbówki będzie pulsowało kontrastowym (zielonym) światłem :) - zastosowanie diod LED daje ciekawe możliwości, a katody to raczej statyczne światło... a no i jeszcze jedna sprawa... pod blachą będzie cd-roman więc światło trochę inaczej się rozniesie.. chyba że zrobię powierzchnię odbijającą z lustra :) Edytowane 21 Września 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 zielone katody pod blachę - będzie fajny klimacik czerwone diody punktowo - dodadzą wszystkiemu smaczku nic dodac nic ujac a gdybym uchylił jeszcze rąbka tajemnicy i dodał, że diody będą animowane? icon_wink3.gif np kolor podświetlenia prętów paliwowych (które też tam będą) jak i całej blachy od spodu będzie się zmieniał z niebieskiego na czerwony pod wpływem temperatury wewnątrz budy, lub temperatury procka (buda będzie dobrze wentylowana więc temp będzie sie słabo zmieniać) do tego to coś co będzie w środku próbówki będzie pulsowało kontrastowym (zielonym) światłem icon_smile3.gif - zastosowanie diod LED daje ciekawe możliwości, a katody to raczej statyczne światło... a no i jeszcze jedna sprawa... pod blachą będzie cd-roman więc światło trochę inaczej się rozniesie.. chyba że zrobię powierzchnię odbijającą z lustra icon_smile3.gif cienka jest linia miedzy przesada a estetyka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 jesli moge cos sugerowac to: podswietlenie tylko i wylacznie!! zielone, ale gdyby udalo Ci sie je troche przygasic, sciemnic (zeby nie bylo tak intensywne) bylby wypas. Katodki mozna kupic krotkie, 10 cm, wtedy mozna je elegancko rozmiescic w budzie o nietypowych ksztaltach:). Do probowki wsadz do oporu pretow z plexi, podswietl na czerwono (prety paliwowe), wtedy animowane swiatlo bedzie wygladac. pomysl z T-Virus - gdzies to juz widzialem. Szczerze osobiscie mi sie nie podoba, ale to mogloby to byc nawiazanie do nazwy...w koncu to "BIOreaktor". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Imho, te probówki z wirusem T ') wyglądałyby znakomicie - kawałek gumowego wężyka, żel do włosów (daje fajne efekty jak się światło przepuści), diody LED i drucik do uformowania kształtów i efekt ********.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 cienka jest linia miedzy przesada a estetyka :wink:ja wiem że sam opis wygląda potężnie :D.. ale tak naprawdę nie wyjdzie z tego choinka typu wixer-mod :)... zmiany temperatury są na tyle powolne że po prostu patrząc na reactor core po włączeniu kompa byłby on podświetlony na kolor A (zimno-niebieski?) a podczas pracy kompa w stresie core robiło by się czerwone... Na pewno po oczach by to nie raziło :) jesli moge cos sugerowac to: podswietlenie tylko i wylacznie!! zielone, ale gdyby udalo Ci sie je troche przygasic, sciemnic (zeby nie bylo tak intensywne) bylby wypas. Katodki mozna kupic krotkie, 10 cm, wtedy mozna je elegancko rozmiescic w budzie o nietypowych ksztaltach:). Do probowki wsadz do oporu pretow z plexi, podswietl na czerwono (prety paliwowe), wtedy animowane swiatlo bedzie wygladac. przygasić można.. zakładając na ten przykład białe peszle na katody. 10cm były by spoko, ale jak już mam 30cm to bez sensu kupować nowe :). Do tego nie wiem czy ktoś próbował.. ale czerwone diody w otaczającym zielonym świetle są po prostu niewidoczne :), dlatego mixowanie zielonego z czerwonym da mizerne rezultaty. Co do prętów to miałem zamiar otoczyć nimi próbówkę.. one by z lekka podświetlone były czerwonym kolorem, natomiast to co będzie w próbówce zielonym (być może UV, żeby uzyskać lepszy efekt). Muszę nawiedzić sklep modelarski coby się upewnić czy jeszcze jeden bajer (na razie tajemnica) związany z core'm da się zrealizować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Pasowaloby pelne wc na wszystkich ukladach plyty z wezami 8/10 zielonymi uv-reactive i taka tez katoda jedna ukryta gdzies na dodatek. To juz kwestia dopasowania, ale napewno uklad WC do reaktora bardziej bedzie pasowal niz wiatraczek :wink: Ten cylinder z zatopionym martwym embrionem dziecka (np :lol:) oczywiscie podpiety jako rez i efekt ruszajacego sie chlodziwa. Edytowane 21 Września 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Pasowaloby pelne wc na wszystkich ukladach plyty z wezami 8/10 zielonymi uv-reactive i taka tez katoda jedna ukryta gdzies na dodatek. To juz kwestia dopasowania, ale napewno uklad WC do reaktora bardziej bedzie pasowal niz wiatraczek :wink: Ten cylinder z zatopionym martwym embrionem dziecka (np :lol:) oczywiscie podpiety jako rez i efekt ruszajacego sie chlodziwa. katowałem go juz o wc, ale to człowiek o ciężkim charakterze ;0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 katowałem go juz o wc, ale to człowiek o ciężkim charakterze ;0Ja rozumiem ze mozna miec uprzedzenia, ale w przypadku tego moda to jest wrecz koniecznosc (wc) (imo) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 dajcie sobie spokoj, nie chce WC nie trzeba, chlodzenia i tak prawie nei bedzie widac (mowie o AC), wiec bedzie OK. Fakt WC bylby tu na miejscu, ale po co komplikowac zycie PelzaKowi? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Fakt WC bylby tu na miejscu, ale po co komplikowac zycie PelzaKowi? To nie o to chodzi czy my chcemy skomplikowac zycie Pelzakowi, tylko czy on sam chce je sobie skomplikowac porzez grzebanie sie teraz w WC i zmiane zalozen projektowych :lol2: Imo WC by tutaj bylo sliczne - przezroczyste weze z zielonym borygo. Po prostu miod :) Ale jezeli Pelzak uparl sie na AC to jest jego desyzyn i trzeba go dopingowac :) P.S. mimo ze nie ma racji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Wcale się nie uparł. Dajcie mu kasę na WC to pewnie zrobi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 a Pelzak odda nagrody jak zajmie jakies przyzwoite miejsce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Pasowaloby pelne wc na wszystkich ukladach plyty z wezami 8/10 zielonymi uv-reactive i taka tez katoda jedna ukryta gdzies na dodatek. To juz kwestia dopasowania, ale napewno uklad WC do reaktora bardziej bedzie pasowal niz wiatraczek :wink: Ten cylinder z zatopionym martwym embrionem dziecka (np :lol:) oczywiscie podpiety jako rez i efekt ruszajacego sie chlodziwa. tez o tym myślałem i wiem, że było by grejt... ale moja wiedza nt WC jest powiedzmy znikoma :) i prawde mówiąc nie chce mi się teraz paprać w wodzie :). katowałem go juz o wc, ale to człowiek o ciężkim charakterze ;0tam ciężkim od razu :D.. Po prostu trzymam się swoich świadomie podjętych decyzji... skoro nie zaplanowałem WC widocznie miałem ku temu powody :) To nie o to chodzi czy my chcemy skomplikowac zycie Pelzakowi, tylko czy on sam chce je sobie skomplikowac porzez grzebanie sie teraz w WC i zmiane zalozen projektowych :lol2: Imo WC by tutaj bylo sliczne - przezroczyste weze z zielonym borygo. Po prostu miod :) P.S. mimo ze nie ma racji :wink: Jesli chodzi o załozenia projektowe, to dużo nie trzeba zmieniać... Pod płytą główną jest miejsca na 2,5 zasilacza więc w razie czego można tam wstawić pompkę, chłodnicę i inne badziewia :). Jeśli kiedyś zapragnie mi się WC to przeróbka bedzie dosyć prosta. Poza tym moja racja jest mojsza niż twojsza :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Poza tym moja racja jest mojsza niż twojsza :rolleyes: exactly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 nooo, WC moglby byc, ale zaiast UV aktywnego shitu, moglbys nalax plynu Lugola....to bylby czad... to tak propos czernobyl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 nooo, WC moglby byc, ale zaiast UV aktywnego shitu, moglbys nalax plynu Lugola....to bylby czad... to tak propos czernobyl :D ot:tak, a do próbówki wrzucić grudki uranu :lol2: z resztą nie wiem czy lugola małaby odpowienią pojemność ciepłą i prawdopodobnie byłaby zabójcza dla węźy ;) btw. może zrobimy piurpecetową wycieczkę do Czarnobyla? mówię poważnie eot Pelzaczyna dzisiaj ostro działa, zapraszam więc w jego imieniu na http://217.98.242.200/users/pel/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 hehe, jeszcze mnie reklamuje :D.. dzięki.. ale i tak wiem, że chcesz mieć udziały w reaktorze :D.. dziś coś ruch na mojej stronie zwiększony 10x :).. jakby sie tam jakieś cuda działy.. np przemienienie drewna w aluminium :D Lepiej mi poradźcie co z tym światłem.. chyba że ktoś chce zamienić 2 małe katodki po 10cm zielone za 2 duże 30cm... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Pewnie nikt nie ma takich małych ;] A co do tych ramek metalowych... pomaluj je jeszcze ze dwa razy bo jak Ci się zadrapią czy coś to będzie nieciekawie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) a ja Ci dam przykład co mogły by się znleźć w tej "komorze reaktora" mógłbyś zrobić coś podobnego i to podświetlić diodami które by zmieniały kolor zależnie od temp Edytowane 21 Września 2006 przez Nostradamus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 A co do tych ramek metalowych... pomaluj je jeszcze ze dwa razy bo jak Ci się zadrapią czy coś to będzie nieciekawie ;] spoko.. pomalowałem raz, bo żona nie jest przystosowana do wdychania oparów farby w szpreju.. a że balkonu nie posiadam na stanie wiec malunek wykonywałem w domu :D. Swoją drogą to jest dosyć twardy lakier... paznokciem trudno zrobić w nim ryse, a nawet jeśli.. to pod spodem jest aluminiowa szpachla w tym samym kolorze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 PelzaK - ewoluujesz w stronę Thorna, a to niedobry objaw. Czuj się ostrzeżony :> Ad rem - nie kojarzę za bardzo (bo pora taka sobie i myśli ospałe), ale nie możesz dać światłobzdryniów od góry? Nie wiem wprawdzie, co masz zaplanowane na ową górę, zatem nie bij, jeślim się haniebnie zbłaźnił. Ale od góry byłoby a) wszystko podświetlone b) nie waliłoby po oczętach twych bławatnych c) najrozsądniej, aj supołz. Acz i tak obmyśl wyłączanie tego wszystkiego, bo wypinać kabulki jak już ci się świecidełka znudzą to ergonomiczna porażka :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 PelzaK a moze sprobuj czegos takiego: ustaw katodki jak na tym foto i sprobuj zamaskowac je taflami plexi zmatowionej albo szkla mlecznego (srob tak jakby podwojna sciane wlasciwa na ktoerj wisi katoda a pozniej fake, ktora ja tylko maskuje). Swiatlo bedzie przygaszone, bardziej rozproszone no i nie bedzie problemu z "zagluszaniem" czerwonych pretow paliwowych. Napisz co o tym sadzisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 jonas: czekaj czekaj muszę uruchomić translację pl2jpl :D... [jonas] chwilunia waćpan, co mi świta w czeluściach czarnych umysłu mego.. syndrom thorna, w rzeczy samej, cos takiego kiedyś było... Biorąc do serca Twoje ostrzeżenia czuję lęk przed nieznanym :wink: Gdybym jarzeniówki rzucił o sufit wnętrza mojego wynalzku to było by to najlepsze rozwiązanie, jak żeś to trafnie ująłeś pan w 3 punktach. Ale... (jeśli już nie stosuję najrozsądniejszego rozwiązania tzn, że są jakieś ale... :) ).. góra ustrojstwa będzie otwierana na zasadzie maski od automobilu, zatem jarzeniówki w tych miejscach są nad wyraz niewskazane. Do tego dochodzi odwieczny problem konstruktorów laptopów... jak je tam upchać skoro są o 5cm za długie :) Jeśli natomiast chodzi o elektrykę pojazdu, czy tam nieruchomości, to całość wg moich skromnych szacowań niepopartych wyliczeniami będzie opasana 10m kabla jeśli nie więcej... Czyli elektryfikacja będzie raczej daleko posunięta :) [/jonas] Carl0s, to zdjęcie przedstawia dokładnie to samo co 2gie zielone, katody są równolegle do nachylonej płyty głównej (piszę na wszelki wypadek bo widok z góry może być mylący). Zasłoniecie tego matową plexi wydaje się bardzo rozsądne i nawet ciekawe... o tym nie pomyślałem. problem może być tylko taki, że będzie za mało miejsca żeby wstawić podwójną ścianę, gdyż buda zrobiona jest na szerokość płyty głównej + mała rezerwa Ale ten pomysł podoba mi się najbardziej, pomyślę czy da sie go jakoś zaadaptować.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 wobec tego wpusc katody glebiej w sciane wlasciwa :). o ile pamietam to masz tam kawal solidnej plyty, jesli masz grubosc na 20 mm i wiecej, mozesz sprobowac wyfrezowac w tym dzury na glebokosc 1 cm, zawsze troche schowasz katodke, i moze wtedy plexi sie zmiesci :). tak sobie gdybam.... @Jonas... jak czytam twoje posty, to przypomina mi sie scenka z filmu SinCity, w ktorej to dwoch zakapiorow spod ciemnej gwiazdy "krasomowczo" wypowiada sie o samochodzie... nie obraz sie tylko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 taką płytę solidna to mam ale na podłodze... ściany to 5mm sklejka pokryta włóknem szklanym :), więc nie tędy droga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 no to rzeczywiscie nie tedy. Ale pokombinuj, wydaje mi sie iz zamaskowanie katod to lepszy pomysl od ukrywania ich w dziwnych zakamarach konstrukcji. I nie rezygnuj z czerwonych pretow paliwowych, to bedzie wygadalo czadowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...