sideband Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Już wyjaśniam choc nie do końca na serio -będziesz musiał odpalić grę na Vista (oczywiście wydajność minus ok.10-20%) ,aby skorzystać z DX10.1(jest podobno przecuuuudny jak piszą fanboye ATI, a to ,że oparty na "beeee i całkiem do D" DX10 to już ani mru mru :wink: ).To da Ci dopalenie gry do poziomu dajmy na to "wydajność jak na XP minus 10% przy tych samych efektach" :razz: Dokładnie tak było z Asasynem -a do tego NV skorzystało z kasy i wbiło ATI wirtualny knajf w garba z patchem "f#@k DX10.1" :lol: ....Obym się mylił(no mam w końcu ATI hehe) ale tak coś to widzę -zysk będzie pewnie ale i tak Vista go zeżre w kontekście XP(coby nie było -siedzę i na XP32 i na V64).Propaganda chyba....Dx10.1 to racze h... da , ale i tak raczej karty od ati będą lepiej sobie radziły pod dx10 ze względu na spartaczone sterowniki od nvidii. Czas mija , a nvidia nic nie poprawia , a problemów i błędów przybywa. Wygląda to na , że się pogubili i kompletnie od samego początku spartaczyli stery pod viste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Po wypuszczeniu sp1 do Visty gry już chodza tak całkiem żwawo- ja ma serwer 2008 cod4 mam wydajniejsze w 64 bit od 32 bitowego xp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek334 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 czekamy na screeny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logray Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Hmm, a mnie zadziwia jedna rzecz, po looknieciu kilku trailerow widzialem ze w AK przelacznik rodzaju ognia jest po lewej stronie, a w rzeczywistosci jest po prawej ( strzelalem z 1000 razy ) no chyba ze to jakas angielska odmiana, u nich zawsze wszystko na odwrot :) No ale angielska nie moze byc, to nie wiem, jakas koreanska? tam tez jezdza po lewemu :P Z tego co wiem to nie każda broń jest symetryczna. Często broń dla leworęcznych inaczej wygląda niż dla praworęcznych. Jak ktoś widział kałacha w wersji dla leworęcznych to niech się wypowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Gra korzysta z nowego silnika (Dunia Engine), choć wykorzystuje ok. 2-3% kodu ze starego CryEngine - tak przynajmniej piszą w anglojęzycznej wikipedii. Hmmm... pewnie pamiętam jakieś pierwsze wzmianki odnośnie silnika gdzie pisali o wykorzystaniu :cry: engine. Odnośnie samej grafiki to wydaje mi się, że poziom detali jest wysoki i wygląda wszystko bardzo ładnie i jest zbliżone wizualnie do "kryzysa". Przynajmniej odwzorowanie natury bo twarze trudno mi oceniać po materiałach, które widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Hmmm... pewnie pamiętam jakieś pierwsze wzmianki odnośnie silnika gdzie pisali o wykorzystaniu :cry: engine. Odnośnie samej grafiki to wydaje mi się, że poziom detali jest wysoki i wygląda wszystko bardzo ładnie i jest zbliżone wizualnie do "kryzysa". Przynajmniej odwzorowanie natury bo twarze trudno mi oceniać po materiałach, które widziałem.Przejdz sie do kiosku , kup nowego Clicka. Jest tam 4 albo 5 minutowy trailer z gameplayu w HD. Zestawiasz to z Crysisem? Nie zartuj. FC2 wyglada trafgicznie , nie tylko wzgledem Crysisow , gry ktora ma bodajze rok na karku , ale imho nawet CODa4 , ktory wyglada lepiej :| Roslinnosc wyglada ubogo , cienie tragiczne , oswietlenie jedynie daje rade , tekstury aut to dramat...Zas bronie swieca sie na sloncu jak psu jajca... PS - wiem jak wygladaja trailery , ktore ukazuja grafe , nie gameplay. Wierzac temu mozna sie zdziwic... Edytowane 20 Października 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 A to napewno był filmik z wersji PC ? Bo w sumie teraz filmiki nagrywa się głównie na konsolach , żeby się potem klient nie dziwił jak zobaczy grafike na swoim xboxie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Tego nie napisali , ale nawet jesli to na Labie linkowali to z opisem , iz to jest wersja PC. Tak samo to wygladalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 niebawem sie przekonamy jak to w rzeczywistosci bedzie wygladac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Jakos nie uwierze , ze gra ktora wychodzi na kilka platform ma miec lepsza grafe na pc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Jakos nie uwierze , ze gra ktora wychodzi na kilka platform ma miec lepsza grafe na pc.tak bylo od zawsze;] no chyba ze gra na pc jest konwersja nie z next-gena tylko z ps2 (vide Hulk najnowszy);] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Recenzje na amazonie nie napawają optymizmem, pomijając już nawet zabawę z DRM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Gra ponoć nudnawa. Robimy praktycznie to samo. Gdzieś tam pojechać, kogoś zabić, albo odbić z jakiejś wioski ;) Nie spodziewałbym się zbytnich różnic w grafice na korzyść PC. Może tekstury będą nieco wyższej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Starusienki Far Cry , gdy mielismy bron w lunecie , dawal nam ciekawy graficzy bajerek - przez lunete widac bylo otoczenie. Patrzyles w niebo - widziales niebo , w gory - widziales gory i to nie z zoomowania bronia z luneta. Tutaj zamiast tego mamy na lunecie...zielona kropke. No bez jaj. Ten standard ustanowiono w 2003 roku :| Można jaśniej ? Bo nie kojarzę o co kaman ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 chodzi o to że w lunecie odbijało sie otoczenie coś ala "lustro" :) wiesz juz o co kaman ?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 chodzi o to że w lunecie odbijało sie otoczenie coś ala "lustro" :) wiesz juz o co kaman ? ;) A ... to ... ;) Dzięki, racja, był taki "bajer". :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) tak bylo od zawsze;] no chyba ze gra na pc jest konwersja nie z next-gena tylko z ps2 (vide Hulk najnowszy);]No nie do końca było tak zawsze : Lost Planet, GOW lepiej wyglądają na piecu. Co do FarCry2 to będzie chyba to wyglądało tak samo na każdej platformie :(. Edytowane 20 Października 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 No nie do końca było tak zawsze : Lost Planet, GOW lepiej wyglądają na piecu. Co do FarCry2 to będzie chyba to wyglądało tak samo na każdej platformie :(. na pc zawsze mozna ustawic lepsze tekstury i bawic sie konfigiem, aczkolwiek na konsolach jest w FC2 bardzo plynny framerate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 na pc zawsze mozna ustawic lepsze tekstury i bawic sie konfigiem, aczkolwiek na konsolach jest w FC2 bardzo plynny framerate co do lepszych tekstur - proszę o potraktowanie tej wypowiedzi z przymrużeniem oka ;) : ciocia z ameryki mówi, że u niej gra już jest do pobrania ... z poczty ;) Paczka waży 3.6 GB więc nie wiem czy tak te textury będą lepszej jakości względem x klocka ale jak to z ciociami bywa może i ona się mylić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Ciocia powinna dodać że to jest jakieś demko co zawiera 4 misje i kosztuje parę $ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 zgadza sie w empiku mozna takie cus nabyc. ciocia lodzia ma zle info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Popracuj se społecznie, czy coś. Idź i czyń dobro. Obdziel swym uczuciem tych, którzy to docenią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 http://games.tiscali.cz/reviews/farcry2x/index.asp Gra jest rzeczywiście dobra lub ta recka jest sponsorowana :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Ciocia powinna dodać że to jest jakieś demko co zawiera 4 misje i kosztuje parę $ zgadza sie w empiku mozna takie cus nabyc. ciocia lodzia ma zle info :)Co to się porobiło, żeby dema gier były płatne... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 http://games.tiscali.cz/reviews/farcry2x/index.asp Gra jest rzeczywiście dobra lub ta recka jest sponsorowana :wink: http://www.gamerankings.com/htmlpages2/942192.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelis Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Mnie troche martwi, ze jak tylko wyjdziemy z miasta, to wszyscy nam na kark siadaja i trzeba tluc z karabinu ile wlezie. Niby to FPS, ale jednak myslalem, ze lepiej to dopracuja. Ciekawe jak z wykonywaniem misji w trybie "stealth" (snajperka, skradanie, noz, garota :lol2:). Mam nadzieje, ze jest to w miare rozbudowane, i mozna w ciszy zalatwiac przeciwnikow. No i kamien spadl mi z serca, ze w PC bedzie (podobno) normalny SAVE a nie jak na konsole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) IGN.com - 8.9 - niby pięknie ładnie, ale trzeba popracować nad ai oraz starkturą questów, oraz tym by gracz się nie zanudził na ogromnym obszarze gry- tyle wiem z Closing Comments niestety więcej nie miałem czasu przeczytac ;p Gra z pewnością dobra ale jezeli ign daje grze super-hiper rozdmuchanej i oczekiwanej poniżej 9 to jednak oznacza, że nie wszystko jest takie fajne. Edytowane 21 Października 2008 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 (edytowane) http://www.guru3d.com/article/far-cry-2-pc...rmance-review/5 Mała recenzja na guru. NV pokazuje pazura ;). Edytowane 22 Października 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 nv to kupa :< Co do F2 trudno było nie zauważyć debilnego AI na gameplay movies :lol:. Ale jestem ciekaw jak MP w praktyce wypada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Hmmm w 1280x1024 4x4 i V.High idzie pograć na wybitnie przeciętnych kartach? Ciekawe czy to maksymalny, średni czy minimalny fps ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...