yuucOm Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 "Ojej graficzka i fizyczka nie taka jak w Crysis zaraz sie popłacze ;(". Ja ciach!le jakie lamenty w tym temacie odchodzą to aż głowa boli... Mnie akurat grafika najmniej przejmowała bo na filmikach dobrze wyglądała. Głownie tutaj chodzi o słabe AI (której w recenzji na gol jest świetne... :lol:). Nie wiem skąd macie gre ale ja jeszcze w pl nie moge jej kupić wiec mogę sie domyślać tylko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Trafione, zatopione yuucOm :wink: . Zaczyna się tu robić mały syfek jak na PCLabie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Czy może ktoś sprawdzić tryb dx 10 max detale z aa jak długo jest w stanie grać beż wywalenia do pulpitu z błędem sterownika ekranu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 "Ojej graficzka i fizyczka nie taka jak w Crysis zaraz sie popłacze ;(". Ja [ciach!]le jakie lamenty w tym temacie odchodzą to aż głowa boli... Mnie akurat grafika najmniej przejmowała bo na filmikach dobrze wyglądała. Głownie tutaj chodzi o słabe AI (której w recenzji na gol jest świetne... :lol:). Nie wiem skąd macie gre ale ja jeszcze w pl nie moge jej kupić wiec mogę sie domyślać tylko... Trafione, zatopione yuucOm :wink: . Zaczyna się tu robić mały syfek jak na PCLabie. Lamenty? Na Golu podali cos jeszcze - respawn jako glowna wade. Jakos nie bawi mnie przelazenie "drogi" przez 40 minut , aby wykonac pozniej misje w 15... A tak to , z recki na Golu , wlasnie wyglada. Czyli : brak dobrej grafy w grze praktycznie AD2009 oraz irytujacy gameplay... Co do syfu...no u nas gry nie ma , maja osoby majace "ciotki" oraz "wujkow" w USA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) 3127626[/snapback] Lamenty? Na Golu podali cos jeszcze - respawn jako glowna wade. Jakos nie bawi mnie przelazenie "drogi" przez 40 minut , aby wykonac pozniej misje w 15... A tak to , z recki na Golu , wlasnie wyglada. Czyli : brak dobrej grafy w grze praktycznie AD2009 oraz irytujacy gameplay... Co do syfu...no u nas gry nie ma , maja osoby majace "ciotki" oraz "wujkow" w USA... Jak prawie zawsze zresztą... po co w soft ładować skoro sprzęt sobie mogę kupić lepszy. Ja palcami nie pokazuje i też nie uogólniam ale taki stan rzeczy mi sie nie podoba. Tutaj trochę "ratuje" niektórych brak dema ale to tylko tyle... Edytowane 23 Października 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 z tego co sie orientuje to premiera w Polsce jest jutro ?? czy gra bedzie w polskiej wersji jezykowej czy angielskiej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Faktycznie ta gra dużo szybciej chodzi na DX10. Na 1920x1200xAA4 szybciej niż na na DX9 bez AA. Przynajmniej tak jest u mnie na Win2008 x64 A 2 screeny ode mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Powiedzcie jedno czy wam też przy 40fps ruchy bronią są takie ociężałe ? ja odnoszę takie wrażenie. Mam dokładnie takie samo odczucie. Gra chodzi płynnie ale przez te ruchy myszy gra się dziwnie... Gdzieś na necie wyczytałem, że to może być wina włączonej akceleracji myszy. Co do samej gry hm... powiem tak: ostatnio mało która gra potrafi mnie przyciągnąć do monitora i zatrzymać na dłużej (Crysis dał radę). Far Cry 2 tego nie zrobił, ale w sumie nie oczekiwałem tego po nim. Grafika - chodzi średnio, wygląda średnio. Te "smaczki" jak wyciąganie kul (sic!), naprawa samochodu czy otwieranie drzwi (dlaczego nie mogę ich z buta potraktować...) staje się denerwujące bardzo szybko. Właśnie... ogień jest całkiem fajny, nieźle brzmi jak się robi grilla z bambusów (tych roślinek oczywiście). Fabuła jak to fabuła - kill the bad guy ;) Dla mnie bez rewelacji, ale to chyba po prostu nie moje klimaty. PS Proszę nie bić, że gdzieś tam pojawił się Crysis :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Faktycznie ta gra dużo szybciej chodzi na DX10. Na 1920x1200xAA4 szybciej niż na na DX9 bez AA. Przynajmniej tak jest u mnie na Win2008 x64 A 2 screeny ode mnie na tych screenach gra wyglada lepiej niz Crysis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Faktycznie ta gra dużo szybciej chodzi na DX10. Na 1920x1200xAA4 szybciej niż na na DX9 bez AA. Przynajmniej tak jest u mnie na Win2008 x64Czy ta tendencja utrzymuje się również na kartach ATI? Może ktoś zrobić porównanie DX9 vs DX10 Edytowane 23 Października 2008 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 a ja mam teraztaki problem nacisnalem jakis klaiwsz na kompie przy wlaczaniu gry i mam teraz ja w oknie i za nic w swiecie nie wiem jak zrobic zeby wyswietlala sie na pelnym ekranie wie ktosjak to zrobic ??, w benchmarku mam do wybrania full screeen ale w menu gry juz tego nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Mi na 180.42 + Vista 64 gra nie uruchamia sie dobrze tzn zaczyna uruchamioac sie i wyskakuje czarne okienoko i nic sie nie dzieje (gra tylko muzyka). Na oryginalnycg sterach 178.24 wszystko dziala ok. Macie tak samo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 http://forum.guru3d.com/showthread.php?t=276860 Zrób czary mary :lol2: i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 @Mariusz Nie wywala Cię do pulpitu z gry przypadkiem w trybie dx 10 ?? (z informacją że sterownik odzyskał sprawność czy coś w ten deseń). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Widzę, że dyskusja zeszła na poziom PC Laba. Ja mam pytanie odnośnie dzwięku 5.1. Działą wam na wszystkich głośnikach ? U mnie jest tylko stereo. Stery pod X-Fi najnowsze. Dopiero co przeinstalowałem i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 no to następne,pamiętacie takie ładne uroki pod wodą tu można zapomnieć,czuję się jak bym miał xboxa.Jakim cudem ta gra takie wysokie noty uzyskała za co,tryb misji :kupa: , Just Cause + domieszka GTA do prawdziwego FPS daleko bardzo daleko Far cry to legenda a far cry 2 jedzie tylko na nazwie części pierwszej,zapłaciłem za to 50$ o 25$ za dużo.Szczerze po 4 misjach nie chce mi się kontynuować gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Co do syfu...no u nas gry nie ma , maja osoby majace "ciotki" oraz "wujkow" w USA...Chyba takich co robią overtime na torrentach. Normalnie nóż się otwiera jak pomyślę, ze kupie gre dopiero w pon. gdy dostane kasę o inni łamiący prawo już pogrywają i jeszcze pchają się "na tapetę" :evil: . No f*****g conscience. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Chyba takich co robią overtime na torrentach. Normalnie nóż się otwiera jak pomyślę, ze kupie gre dopiero w pon. gdy dostane kasę o inni łamiący prawo już pogrywają i jeszcze pchają się "na tapetę" :evil: . No f*****g conscience. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Ja napisze coś o grafice, im dłużej gram tym bardziej mi się podoba, jest naprawdę bardzo dobra i wystarczająca, pooglądajcie screeny z kilku ostatnich stron, czy to jest słaba grafa? :wink: ?, nie! to syndrom crysisa :razz: który ma niemal fotorealistyczną grafikę ale ma też swoje wymagania a nowy far cry chodzi mi elegancko, co do fabuły, klimatu itp to potem dopisze muszę dłużej pograć :razz:. jest dobrze :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 i znow sie zaczyna. ci co nie maja gry zazdroszcza tym co maja najwyrazniej. myslac ze jak nie bylo premiery w polsze to gry nie ma w ogole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 @Mariusz Nie wywala Cię do pulpitu z gry przypadkiem w trybie dx 10 ?? (z informacją że sterownik odzyskał sprawność czy coś w ten deseń). Ja krótko grałem. Tylko przejażdżka do hotelu i potem pierwszy safe hause. Nie było żadnych takich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość efidence Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Spodziewałem się syfu ale nie takiego... AI wrogów jest gorzej niż denne a cała gra to jakaś wielka pomyłka. Szczerze mówiąc nie ma startu do Crysis'a i nigdy nie będzie mozna porównywać FC 1 z FC2. W jedynce moglismy robić wszystko po swojemu i nie było takiej liniowości jak tutaj. Współczuje ludziom, którzy ją kupili i zmarnowali tyle pieniędzy. ( ja grałem u kumpla, żeby nie było) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Czy ktoś łaskawie mi odpowie na mój poprzedni post ? Działa wam 5.1 ? Bo u mnie tylko sterero :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Powiem tak, kolega ma grę od "cioci z hameryki" <_< Wczoraj u niego byłem. Na E4300 3GHz, 2GB Ram, 4850 i zasyfionym systemie, bez AA na Ultra High gra się bardzo przyjemnie (tak że nie ma przycięć) ale jest jest jedno "ale" - po włączeniu AA x8 (chyba taki jest tam max) wydajność spada. Przy obracaniu myszką przycina (takie powiedzmy ostre smużenie), bez ruszania jest ok, może monitor nie wyrabia (IBM sprzed 8 lat - LCD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) a ja mam teraztaki problem nacisnalem jakis klaiwsz na kompie przy wlaczaniu gry i mam teraz ja w oknie i za nic w swiecie nie wiem jak zrobic zeby wyswietlala sie na pelnym ekranie wie ktosjak to zrobic ??, w benchmarku mam do wybrania full screeen ale w menu gry juz tego nie ma 3127780[/snapback] Czy ktoś łaskawie mi odpowie na mój poprzedni post ? Działa wam 5.1 ? Bo u mnie tylko sterero :/ mi dziala 5.1 super od poczatku, Realtek ALC889A Edytowane 23 Października 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 po 2 godzinach grania, gra stała się bardzo nudna... poprostu lipa jak dla mnie totalna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 J.w., miał być pogromca Crysisa a wyszło na to, że nie ma nawet do niego startu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 kto to powiedział ze to ma być pogromca Crapsisa ? ;] Wy tak zakładaliście chyba patrząc tylko na obrazki. Omg widać ze grafa to dziś motyw przewodni. "Ojej" nie bede mógł beczuszkami sie pobawić :<, blablabla. Od początku było wiadomo ze i fizyka i grafika bedzie lepsza w Crysisie... Ta gra to krap (pewnie) głównie przez AI i nude. Ja tylko patrze jak "scena" mp sie rozwinie i czy w ogolę sie rozwinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Zagrajcie sobie teraz w Wearhead i porównajcie jak ktoś długo nie grał. Wolę już piąty raz przejść Crysisa niż monotonnie brnąć dalej w farcry2 !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 A ja wolę iść do sklepu i kupić za zarobione pieniądze pełną wersję bo i tak jest to najlepszy fps na xboxa :) Troszkę bardziej się wtedy docenia grę (każdą) jak się za nią zapłaciło ;) Dobrze że mam za stary sprzęt na crysisa - będę mógł się w pełni delektować far cryem bez psioczenia przynajmniej na grafikę (która swoją drogą nie jest zła 0_0) a i tak najbardziej interesuje mnie technologiczny aspekt tego engine'u (palenie trawy/drzew/chat, zmienne warunki pogodowe) 50 km2 bez loadingu. Ahh już jutro pensyjka ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...