bonnou Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Mario2K, tak to było lotnia, widać że znam się na rzeczy :P Co do grafiki, jeśli ktoś mniej pojętny ( tak tak ja ) odpalą grę to GF z seri 7xxx to grafika będzie średnia. Dziś znów u brata pograłem na HD4850, w ogóle inna gra :D. Widoki są przecudne. Crysis chyba jednak więcej wymagał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 No Crysis był bardziej wymagający, ale nawet delikatnie poniżej 30FPS działał płynnie a FC2 wymaga ponad 30FPS do jako takiej płynności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 No Crysis był bardziej wymagający, ale nawet delikatnie poniżej 30FPS działał płynnie a FC2 wymaga ponad 30FPS do jako takiej płynności. Dokladnie TAK Silnik Cryteka pod wzgledem plynnosci , ma to cos ;) 25-30 FPS w Crysisie to tak jak w innych produkcjach 35-40fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) To co pokazywali na trailerach zapowiadało się naprawdę nieźle. Spodziewałem się ogromnych przestrzeni do przebycia, gdzie z każdego rogu może się czaić jakiś wróg. A tu jeździmy od punktu do punktu i za każdym razem jak wracamy, to uprzednio przez nas zabici kolesie się odradzają. IMO porażka. Może gra później się rozkręca, ale po godzinie dałem sobie spokój z tą grą. Dobrze, że nie brałem wersji na X360, bo byłbym w plecy jeszcze więcej :/ Co do grafiki to nie jest wcale cudna. IMO bardzo średnia. Zwłaszcza tekstury to porażka. Więc blada kolorystyka Afryki nic tu do tego nie ma. Gdyby nie (dla mnie ) nudny gameplay to jeszcze bym to zniósł, bo ogólnie grafika nie jest jakaś brzydka. Po prostu jest średnia jak na dzisiejsze możliwości kart graficznych. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 dokładnie spodziewałem sie czegoś ciekawszego ... niz FC ... , trudno mi ocenić ten tytuł względem FC1 bo tamten rowniez dla mnie byl przynudnawy ... i podchodząc do niego kilka razy nie bylem w stanie sie przekonać ... może to niewiele wniesie do tematu ale moim zdaniem duzo ciekawszymi ,a juz wiekowymi tytulami z tamtych lat byl czy to HL2 czy nawet Riddick. Odstawiam na półkę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Mi FC1 się podobał i przeszedłem go z przyjenością. FC2 jak narazie pod wzgledem rozgrywki wyglada mi na jakas szajska budzetówke! Raz włączyłem na chwile, trochę pograłem ale dla mnie to jest niewypał. Spodziewałem się czegoś znacznie więcej. Ogolnie rzecz biorąc to liczyłem na rozgrywke w stylu crysisa, tyle ze w innych realiach no i w afryce :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 A ja w FC1 grałem na siłę właściwie, podobał się przez połowę gry a potem już nudą wiało. Tutaj to samo, tylko szybciej. Od samego początku nie ma czegoś takiego co napędzałoby gracza i przyciągało do monitora. Już wolę wolną grę w anno 1701 po raz enty rozegrać niż włączyć FC2 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Mnie jedynka na PC nudziła. Dwójka wciągneła - no ale wyszedł fallout iiii.... i skończę far cry 2 później :) Wnosząc po waszych opiniach fc2 po prostu jest dla danego typu ludzi którzy lubia okreslony rodzaj rozgrywki. Dlatego wlasnie pustka (w sensie przeciwników) w fc2 mi nie przeszkadza a skradanie się nawet po dziesięc razy do tego samego guardpostu i mordowanie ich na piętnascie różnych sposobów daje dużo frajdy. Nabyłem grę i jak najbardziej nie żałuję wydanych pieniędzy. Fc2 to dla mnie relaks i odpręzenie. Edytowane 3 Listopada 2008 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Kilka wlasnych spostrzezen na temat gry: - Naprawde duży swiat gry, w porownaniu z innymi tytulami jest pod tym wzgledem bardzo fajnie. Co cieszy, to to ze zwiedzajac rozne obszary spotykalo sie charakterystyczne miejscowki, czy to zabudowania, czy drogi, przesmyki, dzungle, wodospady. Napewno zacheca to do podrozowania po tym rozleglym terenie. - Wiecej czasu spedza sie na podrozowaniu niz na wykonywaniu zadan, dlatego nie kazdemu sie to spodoba. Podrozowanie pojazdami ( ktorych fizyka jazdy jest nad wyraz przyzwoita jak na fps) skraca czas dotarcia do celu, ale z drugiej strony to szukanie guza - na drogach znajduja sie dosc liczne patrole ( gralem na hardcore i staralem sie mimo wszystko unikac otwartych starc ). Przez to trzeba sie miec na bacznosci co wprowadza jakies urozmaicenie. - Strzelanie nie wyglada jak w innych fpsach, nie ma co porownywac do Crysis, czy COD4. Lepiej prowadzic ostrzal z daleka, walke utrudniaja bronie, ktore nie zawsze sa skuteczne tak jakbysmy tego oczekiwali. Dlatego lepiej unikac starc, a wolne tempo zabawy nie kazdemu musi sie podobac. Wiecej tutaj kombinowania niz rzezni. - Kwestia inteligencji przeciwnikow - na tle innych tytulow jest niezle, ale bez przesady. Z jednej strony czesto zdarza im sie szybko przemieszczac na piechote, kluczyc, szukac czegos co wzbudzilo ich podejrzenia. Z drugiej strony czasami biegna wprost pod lufe, a kierowcy wykazuja slepa furie w pogoni za graczem, starajac sie go za wszelka cene staranowac ( nawet jesli przyjdzie im zjechac za nami w przepasc ). - Inna kwestia to NPC i kwestie dialogowe. Podczas obserwacji obozow przeciwnika mozna dostrzec jak przeciwnicy wykonuja jakies poboczne czynnosci ( papieros, pompki, naprawianie czegos, rozmowy ). Co lepsze, zakradajac sie mozemy posluchac o czym czasami rozmawiaja, niezaprzeczalnie podbudowuje to klimat. Nasi kumple tez maja czasami cos ciekawego do powiedzenia zlecajac nam zadania, voice acting i animacja oddaje dobrze ich reakcje. - Mozna narzekac na strukture misji, jest jeden prosty schemat. Jednak kiedy spojrzymy na to w ten sposob, ze gracz nie jest prowadzony za raczke, wtedy mozna wybaczyc kilka schematow. Za zadania od okreslonych zleceniodawcow dostajemy odpowiednie wynagrodzenie , wszystko zalezy od gracza czego potrzebuje i w jaki sposob podejmie sie zlecenia - jak to mowia - cos za cos. Pewna umownosc tez przy takich tytulach jest wskazana, nie wyobrazam sobie mini gier z naprawianiem silnika za kazdym razem. Poza tym nie zapominajmy ze przyjechalismy do Afryki jako cyngiel do wynajecia. - Bardzo spodobalo mi sie zaciecie kolekcjonerskie w tym tytule. Zbieranie diamentow, ktore jest twarda waluta, powoduje ze nie jeden raz pedzac na misje zatrzymalem sie aby przeszukac i przy okazji popodziwiac okolice. A zdobywanie dodatkowych funduszy premiuje rozbudowanym arsenalem co jest jeszcze dodatkowym impulsem do zabawy w poszukiwanie walizek. - Na koniec slowo o czyms co kocha to forum, czyli techniczna strona gry. Dunia Engine bardzo mi zaimponowal, moze nie glownie wizualiami, ktore co prawda potrafia powalic miejscami, ale elastycznoscia i wydajnoscia. Mialem okazje porownywac go do Fallouta 3 ktory tez legitymuje sie duzymi otwartymi przestrzeniami, i musze powiedziec ze widac ze panowie z UBISOFT zrobili krok naprzod swoim dzielem. Zapotrzebowanie na pamiec nie jest ogromne, a engine potrafi plynnie przerzucac wszystkie dane. Trawa o ktorej tutaj wiele razy pisano, nie jest zadna bitmapa, i nie wiem jakim sposobem ktos mogl odniesc wrazenie ze obraca sie wraz z graczem ... Ot kilka polygonow animowanych zgodnie z kierunkiem wiatru. Obserwowanie zmieniajacych sie por dnia i warunkow pogodowych tez sprawia o wiele wiecej przyjemnosci niz w Clear Sky czy F3. Podsumowujac, Far Cry 2 nie jest gra dla kazdego, co nie znaczy ze jest sredniakiem czy , o moj boze, crapem. Ja nie moglem oderwac sie od eksploracji terenu, znajdywania przesmykow, drog, kombinowania w misjach, zalatwiania zadan po cichu. Jak widac w temacie nie kazdemu ten tytul przypadnie do gustu, ot co. W odroznieniu od czesto przytaczanego Crysis, tutaj nikt Cie nie prowadzi za raczke. W FC2 mozna zaznac wirtualnej swobody, gdzie wszelkie umowne rozwiazania zdaja sie byc w pelni usprawiedliwione. Nie jest tak intensywnie i agresywnie jak w innych tytulach, dlatego nie dziwie sie wypowiedziom "pogralem godzinke i straszny crap". Mozna tez w jakis sposob wspolczuc tym, ktorzy liczyli na to ze dzieki dodatkowo wydanej kasie na kompa beda mogli sie chwalic lepszymi wizualiami od innych. Edytowane 3 Listopada 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam, mam problem z Far Cry 2: Włączam grę, wybieram jedną z postaci i gram gdzieś z 5-10 minut a następnie gra mi się zwiesza... Testowałem kompa ORTHOS'em (RAM i CPU), a także karte graficzną 3D Markiem i wszystko było w porządku. W komputerze nic nie jest nawet jeszcze podkręcone. Co może być problemem? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Jak na razie Far Cry 2 zaskakuje mnie pozytywnie :) W pierwszą cześć nie grałem więc nie mogę tego porównywać ale dwójeczka łapie duże plusy: + Duuuuży obszar gry bez doczytywań w trakcie jazdy samochodem + Ładnie wykonane eksplozje (zabawa RPG czy Miotaczem Ognia jest przednia :)) + Smaczki typu naprawa samochodów, wyciągania kul z siebie czy zacinanie się broni :) Minusy: - Trochę monotonne to ciągłe zabijanie afrykańczyków ;) Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Satou bardzo ładna , mini recenzja, w wielu aspektach się zgodzę. Tylu nie mów, żę w FC2 grałeś na tym sprzęcie z podpisu :P Zauważyłem, że gra , kupiona za własne pieniądze , nie nudzi się tak szybko :P Czytam kolejne posty, i myślę, że większość to w tą grę chce przechodzić tak jak np. Call Of Duty , gdzie się idzie ciągle jedną ścieżką... Aby do przodu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Czytam kolejne posty, i myślę, że większość to w tą grę chce przechodzić tak jak np. Call Of Duty , gdzie się idzie ciągle jedną ścieżką... Aby do przodu...ja właśnie nie... gram w podobny sposób jak w Stalkera, zwiedzam okolice, robię burdy ^^ czasem zrobię zlecenie, ogólnie bawię się tak od ~8 godzin (w sumie) i gra jakoś mnie nie znudziła. Szkoda jednak że tak mało jest zwierząt , może będą jakieś mody? Edytowane 3 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam, mam problem z Far Cry 2: Włączam grę, wybieram jedną z postaci i gram gdzieś z 5-10 minut a następnie gra mi się zwiesza... Testowałem kompa ORTHOS'em (RAM i CPU), a także karte graficzną 3D Markiem i wszystko było w porządku. W komputerze nic nie jest nawet jeszcze podkręcone. Co może być problemem? :( Chyba rozwiązałem już problem samemu. Gdy miałem ten problem, to ustawienia graficzne w grze miałem ustawione na ULTRA HIGH. Zmieniłem na VERY HIGH i wszystko działa normalnie. Dziwne, ale widocznie to było przyczyną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Dokladnie TAK Silnik Cryteka pod wzgledem plynnosci , ma to cos ;) 25-30 FPS w Crysisie to tak jak w innych produkcjach 35-40fps eee...motion blur? :lol: FC2 imo jest "taki sobie". Grafika dość realistyczna, nie cukierkowa. Wydajność, fizyka - w normie. Filozofia gry przypomina trochę RPG M&M, tyle że zamiast "czarów" są granaty ;) Natomiast z tą malarią to przegieli - wk... mnie to bardzo, aż takiego realizmu nie potrzebuję - równie dobrze mogli dorzucić alergię, pocenie, sikanie czy stawianie klocka :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Trawa o ktorej tutaj wiele razy pisano, nie jest zadna bitmapa, i nie wiem jakim sposobem ktos mogl odniesc wrazenie ze obraca sie wraz z graczem ... Ot kilka polygonow animowanych zgodnie z kierunkiem wiatru. d innych.Przyjzyj sie... a najlepiej wejdz w trawe spojz na swoje stopy i obracaj sie wokol pionowej osi...trawa zawsze bedzie "patrzec" na ciebie;] A z reszta sie w zupelnosci zgadzam, jeno te jezdzenie...jest telefon, czemu nie mozna sie kontaktowac tylko telefonicznie...wkurzają mnie te ciagle powroty...z miejsca na miejsce...grrrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) równie dobrze mogli dorzucić alergię, pocenie, sikanie czy stawianie klocka Ale to już było :P A malarie żaden z bohaterów komputerowych nie chorował. P.s. zakupiłem gazetę z FarCry'ajem za 8.50zł :P Zabiorę się za niego, gdy tego ukończę. Edytowane 4 Listopada 2008 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 gralem w to ponad 7h i moge stwierdzic tylko 1 rzecz: 20-30 minutowe demko wystarczy w zupelnosci a to co wypuscili panowie z ubi i ile przy tym wczesniejszej reklamy narobili to chyba jakies nieporozumienie. fabula - 0, wiec trudno zrozumiec "o co", "na co" i "dlaczego". sorry ale jak ktos mowi ze fc z cryteka jest gorszy od tego gniotu to chyba nie jest do konca przy zdrowych zmyslach (albo jest zbyt podatny na wszem i wobec obecne reklamy) defeakto jak ktos napisal wczesniej - jazda z punktu A do punktu B i mordowanie spawnujacych sie na naszych oczach wrogow. mapa to jedno i to samo. 0 jakiegokolwiek zroznicowania. tam troche piasku, tu troche skalek. wszystko skopiowane po 8 milionow razy i juz jest gigantyczny obszar do przemierzania. nuda nuda i pomylka jakas kompletna. jedynym plusem to fajnie zoptymalizowany silnik i szybko wczytujace sie savy. strata kasy. ps. ciekawe dla kogo oni to wypuscili i na co liczyli po premierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 fabula - 0, wiec trudno zrozumiec "o co", "na co" i "dlaczego". sorry ale jak ktos mowi ze fc z cryteka jest gorszy od tego gniotu to chyba nie jest do konca przy zdrowych zmyslach (albo jest zbyt podatny na wszem i wobec obecne reklamy)Taaaa....W jedynce to była dopiero wypasiona fabuła hihi.Sorry ale jak ktoś tak twierdzi to musiał nie za wiele wówczas lat mieć.Już wtedy pisano "odgrzewany kotlet".Obie gry są milutko monotonne ale ta choć daje jakieś możliwości "pomęczenia ludzików" i w sumie niewiele więcej.Nie będę polemizował ale pisać o zdrowych zmysłach w kontekście gustów :blink: ?Jak mawiał J.Bond -"Graj i pozwól grać innym" :wink: .A co do jazdy -w STALKER źle ,bo nie ma -tu źle ,bo za dużo :razz: .Ech.... A tak BTW brakowało mi zwierzaków to ze stada antylop rozgonionego Jeepem wpadłem na jakiegoś "byczka"(bawoła?) skutkiem czego było jego...hmmm...zejście.Czyli są zwieria i u mnie hihi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Panowie z UBI Montreal rowniez wypuscili Assasin's Creed - tam rowniez w ciul trzebabylo sie najezdzic. Chyba maja jakis kompleks domatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Fakty są takie że FC2 i FC1 nie mają nic wspólnego ze sobą - poza nazwą. Fabuła, gł. bohater, scenerie, wreszcie silnik to dwie zupełnie inne bajki. Sprawa jest prosta: wykorzystano tytuł do sprzedania zupełnie innej gry, co raczej źle świadczy o producencie. Porównywanie tych produktów jest bezsensowne - to jakby porównywać szachy z warcabami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Czy ja wiem .... sam tytul Far Cry nie byl jakims szczegolnie powiazany fabularnie w pierwszej czesci. Mysle ze nalezy to rozpatrywac bardziej jako marke niz tytul cyklu fabularnego. Cos jak Microsoft Flight Simulator, z tym ze tutaj mamy cykl fpsow na duzych ogromnych przestrzeniach. A czy to rzeczywiscie ma wplyw na wizerunek producenta - nie wiem skad te wnioski. Gdyby chcial sprzedac gre dzieki tytulowi to chyba ukrywalby sprawe z bohaterem i afryka do premiery, a tu bylo jasno powiedziane co i jak na poczatku juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Taaaa....W jedynce to była dopiero wypasiona fabuła hihi.Sorry ale jak ktoś tak twierdzi to musiał nie za wiele wówczas lat mieć.Już wtedy pisano "odgrzewany kotlet".Obie gry są milutko monotonne ale ta choć daje jakieś możliwości "pomęczenia ludzików" i w sumie niewiele więcej. "odgrzewany kotlet"? ciekawe czego? pokaz mi cos co bylo przed fc1 co mialo podobna fabule. tzn dzungla, potworki, eksperymenty itp. Nie mowie, bo fabula w fc tez nie byla kosmiczna jak np stary deus ex ale to co jest w fc2 to chyba jakies nieporozumienie. intro - jedziesz z murzynem przez pare minut. o co mu chodzi? niewadomo dalsza gra - pare pogadanek z kims, o czyms. wtf? potem wszystko oparte na idz, zabij 15 wrogow w tych samych miejscach zeby tam dojsc, zabij 1 czosnka i wracaj spowrotem i tak w kolko do znudzenia. sorry ale porownujesz tamta gre z ta no to powodzenia. moze ta daje mozliwosc pomeczenia paru ludzikow ale na Boga ilez mozna. godzine? dwie i co dalej? jak bede chcial pomeczyc gostkow to se wrzuce serious sama za 15 zl a nie gre za prawie 100. fakt moze nie bede tylu efektow i az cudownego efektu jakim jest jazda 5 roznymi modelami samochodow, moze nie bedzie tam az 4 modeli roznych zwierzat no ale przeciez to ja mam malo latek :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) i co z tego? FC1 mnie nudził (lol to już w tym temacie powtórzone z XXX razy), FC2 odwrotnie, ciekawy na tyle że sporo godzin przy grze spędziłem i dalej gram. Edytowane 4 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Zauwazyliscie jakies konkretniejsze bugi? Np. wywalanie typu: Program wykonal nieprawidlowa operacje? Mnie osobiscie sie to jeszcze nie zdarzylo w FC2, ale w innych grach wystepuje. Jak jest u was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) "odgrzewany kotlet"? ciekawe czego? pokaz mi cos co bylo przed fc1 co mialo podobna fabule. tzn dzungla, potworki, eksperymenty itp. Nie mowie, bo fabula w fc tez nie byla kosmiczna jak np stary deus ex ale to co jest w fc2 to chyba jakies nieporozumienie.Fabuła to nie otoczenie czy srodowisko w ktorym dzieje sie akcja gry. intro - jedziesz z murzynem przez pare minut. o co mu chodzi? niewadomo dalsza gra - pare pogadanek z kims, o czyms. wtf? potem wszystko oparte na idz, zabij 15 wrogow w tych samych miejscach zeby tam dojsc, zabij 1 czosnka i wracaj spowrotem i tak w kolko do znudzenia. sorry ale porownujesz tamta gre z ta no to powodzenia. Owszem jest kilka bzdur w fabule FC2 ( dwie wrogie frakcje mieszkajace obok siebie ?? ), ale ... no coz, wypada czytac dialogi ... W zadnej innej grze nie bylo przedstawione to co dzieje sie na czarnym ladzie. Problem ludzi uciskanych, ktorzy przejmuja wladze w krwawych przewrotach, a pozniej sami staja sie dyktatorami i celem dla innych rewolucjonistow. W grze pokazano jak ludzie potrafia sie wzajemnie zabijac napedzajac to bledne kolo, albo jak niektorzy probuja dodatkowo na tym zarobic. Gdybys skupil sie bardziej na tresci , ktore sa przekazywane w questach ( tak to jest ze coraz mlodsze pokolenie skipuje teksty zeby sobie postrzelac ), zauwazylbys przyklady tego o czym pisze. W zadaniach pobocznych niejednokrotnie celem sa ludzie handlujacy zywym towarem zeby zdobyc fundusze na bron, a innych przykladow tego typu nie brakuje. moze ta daje mozliwosc pomeczenia paru ludzikow ale na Boga ilez mozna. godzine? dwie i co dalej? jak bede chcial pomeczyc gostkow to se wrzuce serious sama za 15 zl a nie gre za prawie 100. fakt moze nie bede tylu efektow i az cudownego efektu jakim jest jazda 5 roznymi modelami samochodow, moze nie bedzie tam az 4 modeli roznych zwierzat no ale przeciez to ja mam malo latek :) pozdrawiam Nie jest to gra dla kazdego, a argumenty ktore podajesz sa tak blahe ze az smieszne. Nie zrozumiales interpretacji, nie wkreciles sie w klimat - nie jest gra dla Ciebie, proste. Tylko po co ciskac sie na innych , ktorzy uwazaja ze FC2 moze byc lepsze niz FC? dlatego postanowilem odpisac na Twoj pelen oburzenia post. Edytowane 4 Listopada 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Gdybys skupil sie bardziej na tresci , ktore sa przekazywane w questach ( tak to jest ze coraz mlodsze pokolenie skipuje teksty zeby sobie postrzelac ), zauwazylbys przyklady tego o czym pisze. W zadaniach pobocznych niejednokrotnie celem sa ludzie handlujacy zywym towarem zeby zdobyc fundusze na bron, a innych przykladow tego typu nie brakuje. ... Nie jest to gra dla kazdego, a argumenty ktore podajesz sa tak blahe ze az smieszne. Nie zrozumiales interpretacji, nie wkreciles sie w klimat - nie jest gra dla Ciebie, proste. Tylko po co ciskac sie na innych , ktorzy uwazaja ze FC2 moze byc lepsze niz FC? dlatego postanowilem odpisac na Twoj pelen oburzenia post. nie wiem dlaczego ale ciagle panuje przekonanie ze jak ktos mowi cos ze jest "fe" albo z czyms sie nie zgadza to zaraz jest ten zly i niedobry. odnosnie fc2 jest to moje zdanie i po to ktos madry kiedys wymyslil forum zeby na im rozne poglady wyglaszac a nie zeby zalozyc temat i pisac same superlatywy bo defakto temat w skrocie by wygladal tak: opis i pozniej przez 20 stron posty typu : super, fajna, zajebista. ps. czytac umie i nie skipuje tesktow. ps2. z moim angielskim najgorzej nie jest a i tez posiadam jakze przydatna umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. p3. jak zobaczylem to z pokoleniem to prawie z krzesla spadlem :) pozdrawiam i sorry za oftop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) nie wiem dlaczego ale ciagle panuje przekonanie ze jak ktos mowi cos ze jest "fe" albo z czyms sie nie zgadza to zaraz jest ten zly i niedobry.Bzdura i tyle.Top o czym piszesz jest wręcz chwalebne ale to: sorry ale jak ktos mowi ze fc z cryteka jest gorszy od tego gniotu to chyba nie jest do konca przy zdrowych zmyslach (albo jest zbyt podatny na wszem i wobec obecne reklamy)przeczy Twojej tolerancji i zrozumieniu dla innych do czego "pijesz" w pierwszym cytacie.Gra Ci się nie podoba?To daj temu wyraz sensownie ,a nie atakując np. mnie ,bo akurat dla mnie FC1 jest nudny i ma fabułę na żenującym poziomie -poziomie dajmy na to Doom 3 ,bo do następnej gry z "wielkich trzech" wówczas czyli Half Life 2 to nawet startu wspomniane gry nie mają....Dla mnie jedynka była...zawstydzająca -hawajska koszula, najemnicy ,mutanty ,tropiki.No normalnie papka.A FC2 daje mi(Tobie nie musi) sporo zabawy -mam nieco na głowie obecnie(nieco więcej niż przywykłem) i nie widzę powodu ,by sobie głowę zaprzątać np.prozą Umberto Eco miast pograć w prosta gierkę dla rozrywki czyli FC2 :razz: .A gra nie jest wcale zła.Trawa się obraca?Nie mamy nóg?Dużo jazdy?Proste triki dla grafiki(ooooo :wink: )?Co z tego?Wszystko to gusta ,a Ty widzę sobie przypisujesz ocenę ich u nas(mnie) i to w kontekście zdrowia psychicznego.Jak mówią "sorry Gregory" ale takie podsumowania nie pozostawią mnie obojętnym.Masz swoje zdanie to nas nim uracz ale nasze poszanuj to poszanujemy Twoje...czego się zresztą w poście ostatnim domagasz. P.S.Chwalisz się angielskim to może zacznij w polskim zaczynać zdania dużą literą :wink: .Przyznaję -nie tylko ze złośliwości to napisałem :wink: BTW ciągle mam z grą problem "porannego rozruchu" na Vista.Jak już odpali to ciamka ale raz na dzień(zależy ile mam czasu ale nie więcej niż raz) pulpit...Da się żyć choć mogłoby być lepiej. Edytowane 5 Listopada 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Nie skupiając się na fabule to dla mnie FC2 grywalnie jest slabszy od FC1. Ale fabuła w FC2 jest o wiele głębsza niż w 1. Satou opisał to w poprzednim poście i z tym się zgadzam. Mimo to gra jest dla mnie nudna i żałuje wydanych na nią pieniędzy. Po prostu nie przypadł mi do gustu i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Jak strzela się z moździerza ? Znalazłem go ale jakoś specjalnie trafić w nic nie mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...