yuucOm Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Filmik z e3 http://www.gamespot.com/video/0/6194167/vi...oup=e32008_live Na necie jest jeszcze wiecej takich movie. Źle nie jest ale ja myślałem ze bedą LWY i inne drapieżniki ;]. Drapieżników na pewno nie bedzie zostaną tylko kózki, zebry i takie tam ;). Plusy: bedzie MP (narazie o tym mało mówią) bedzie na starcie edytor ;]. Edytowane 17 Lipca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Widac po ruchach postaci/przeciwnikow ze jest nie za ciekawie to samo z A.I pewniakiem jak by chcieli dodac konkretne A.I dla wiekszej ilosci zwierzakow n.p drapieznikow to by sie nie wyrobili do konca 2009 roku :) Tak sie czasami zastanawiam ,gdzie sa zaawansowane narzedzia do tworzenia gier skoro zrobienie gry dalej zajmuje 2-3 lata a wychodza dalej naszpikowane babolami z kulejacym A.I i animacja postaci tylk o trochu lepsza niz przed kilku laty ?? Ciekawe gdzie lezy problem ........ ? na moj gust w programistach i reszcie zespolu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 przyłożyli uwagę do wielu detali ale postacie to raczej pominęli... widać jak sztucznie zmieniają kierunek biegu oraz w ogóle poruszają się jakoś tak sztywno, na jednym z trailerów gdzie wybucha zbiornik paliwa(?) bardzo nienaturalnie odrzuca postać, animacja niczym w grach sprzed kilku lat. AI również nieciekawie, po prostu stoją i strzelają. kolejny minus to spowolnienia, z pewnością w kilku momentach było mniej niż 30-25fps- tu oczywiście mam na myśli konsole(trailer z konsoli), a tak być nie powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 po wszystkich tych filmikach jakie obejrzałem zapadło mi w pamięci jedynie płonąca trawa która zmienia kierunek razem ze zmianą kierunku wiatru. to chyba za mało :] gra zaczyna mnie trochę nudzić. gra coraz bardziej przypomina mi SOF 3 :ph34r: zagrać pewnie zagram, ale nie z taką frajdą jaka była przy części pierwszej. zapowiada się przeciętna gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 no przeczytalem troche fc2 , no i wymagania to ma miec sporawe, czyli zrobie jak zawsze ,sciągne ,jak mi sie spodoba i grafika wydoli to kupie,nie nabiore sie jak z crysisem.100 zl.w plecy i gra na low medium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reloop Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Widac po ruchach postaci/przeciwnikow ze jest nie za ciekawie to samo z A.I pewniakiem jak by chcieli dodac konkretne A.I dla wiekszej ilosci zwierzakow n.p drapieznikow to by sie nie wyrobili do konca 2009 roku :) Tak sie czasami zastanawiam ,gdzie sa zaawansowane narzedzia do tworzenia gier skoro zrobienie gry dalej zajmuje 2-3 lata a wychodza dalej naszpikowane babolami z kulejacym A.I i animacja postaci tylk o trochu lepsza niz przed kilku laty ?? Ciekawe gdzie lezy problem ........ ? na moj gust w programistach i reszcie zespolu Dalej mistrzu, pokaż jak się tworzy gry, jeżeli tak dokładnie umiesz określić gdzie jest problem i jakie są możliwości obecnego sprzętu :) Może jeszcze byś chciał, żeby A.I. każdego zwierzaka było oparte na sieci neuronowej i liczone niezależnie czy jest widoczne w danej chwili czy nie? Jakie zaawansowane narzędzia do tworzenia gier masz na myśli? Jeżeli chcesz mieć nowe lepsze modele i tak grafik musi nad tym popracować (optymalizować), animator zaanimować. Wiesz o tym, że większość optymalizacji leży w kwestii grafika (?), który potrafi zrobić model w taki sposób aby przy dobrym wyglądzie nie składał się z kosmicznej ilości poligonów? Programista i tak użyje pewnych znanych struktur akceleracji (BSP, kd-tree, oc-tree, bvh) i wykorzysta przy renderowaniu w konkretnym api gl czy dx. A to czy mapa będzie zrobiona w taki sposób aby można było renderować tylko pewną jej część (LOD) to nie jest kwestia programisty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) my po prostu komentujemy to co widzimy porównując/mając doświadczenie z innymi tytułami i niestety kilka elementów tej gry wygląda marnie Edytowane 25 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Nie wiem jak jest ze strona techniczna FC2, ale dla mnie ewidentnie kuleje gameplay, brak pomyslow i tyle. Dlaczego pomysly sa takie istotne ? poniewaz zostalismy wrzuceni w monotonny swiat - busz afrykanski ktory jest raczej slabo zroznicowanym otoczeniem na kilkanascie godzin zabawy. Zaczynam odnosic wrazenie ze jedynie ludziom od STALKER'a i COD udalo sie wykorzystac autentyczne i realistyczne miejsca do stworzenia grywalnego swiata gry ( bez kosmitow !!! ). Tak to jest jak kontrola jakosci jest przewidywalny zysk a srodkiem nie jest dopracowany produkt tylko odpowiednia reklama i marketing. Nie wiem czy Ci sami ludzie z Ubisoftu pracowali przy FC2 co przy Assasin's Creed ale wlasnie w tej drugiej grze rowniez zmarnowano potencjal przez brak pomyslu na ciekawy gameplay. Schematy pogrzebaly ten tytul i obawiam sie ze to samo spotka FC2. Wyobrazcie sobie ze przez 10h gry bedziecie musieli wykonywac ten sam schemat czynnosci: bierzecie zadanie od NPC, kierujecie sie we wskazane miejsce, obserwujecie teren, strzelacie do wszystkiego co sie rusza, wracacie do NPC po nastepne zadanie - i tak w kolo macieju korzystajac od czasu do czasu ze skryptowanych akcji oferowanych przez gre ( podpal to , podpal tamto, strzel temu w noge itp ). Na jakies poboczne ciekawe zadania raczej bym nie liczyl po tym co narazie zaprezentowali. reelop, na tym forum nie brakuje ludzi ktorym sie wydaje ze wiedza wszystko i na kazdy temat , sam sie o tym przekonalem wielokrotnie. Argumentacja nic tu nie pomaga, wkoncu to forum internetowe ... Edytowane 25 Lipca 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Nie wiem jak jest ze strona techniczna FC2, ale dla mnie ewidentnie kuleje gameplay, brak pomyslow i tyle. Dlaczego pomysly sa takie istotne ? poniewaz zostalismy wrzuceni w monotonny swiat - busz afrykanski ktory jest raczej slabo zroznicowanym otoczeniem na kilkanascie godzin zabawy. Zaczynam odnosic wrazenie ze jedynie ludziom od STALKER'a i COD udalo sie wykorzystac autentyczne i realistyczne miejsca do stworzenia grywalnego swiata gry ( bez kosmitow !!! ). Tak to jest jak kontrola jakosci jest przewidywalny zysk a srodkiem nie jest dopracowany produkt tylko odpowiednia reklama i marketing. Nie wiem czy Ci sami ludzie z Ubisoftu pracowali przy FC2 co przy Assasin's Creed ale wlasnie w tej drugiej grze rowniez zmarnowano potencjal przez brak pomyslu na ciekawy gameplay. Schematy pogrzebaly ten tytul i obawiam sie ze to samo spotka FC2. Wyobrazcie sobie ze przez 10h gry bedziecie musieli wykonywac ten sam schemat czynnosci: bierzecie zadanie od NPC, kierujecie sie we wskazane miejsce, obserwujecie teren, strzelacie do wszystkiego co sie rusza, wracacie do NPC po nastepne zadanie - i tak w kolo macieju korzystajac od czasu do czasu ze skryptowanych akcji oferowanych przez gre ( podpal to , podpal tamto, strzel temu w noge itp ). Na jakies poboczne ciekawe zadania raczej bym nie liczyl po tym co narazie zaprezentowali. reelop, na tym forum nie brakuje ludzi ktorym sie wydaje ze wiedza wszystko i na kazdy temat , sam sie o tym przekonalem wielokrotnie. Argumentacja nic tu nie pomaga, wkoncu to forum internetowe ... Mam wrazenie ze mowisz w tym momencie o sobie ;) edit: tlumacz to sobie jak chcesz ;) za jakis czas w ogole zaczne omijac Twoje posty w dziale gier bo od jakiegos czasu jestem uczulony na ich tresc ;) (tak wiem...co Cie to obchodzi) Edytowane 25 Lipca 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Wikipedia mowi ze ten sam developer pracowal nad Assasin Creed i Far Cry 2 - Ubisoft Montreal Mam wrazenie ze mowisz w tym momencie o sobie ;) jestes doskonalym przykladem. Nie dosc ze zacytowales cala moja wypowiedz, ktorej i tak wazniejszcza czesc olales, to zdecydowales sie zrobic OT i rzucic krzywy komentarz w moim kierunku. Jak masz problem to nie czytaj moich postow, widze ze nie mozesz zniesc kogos, kto ma odmienne zdanie, a na dodatek potrafi je uzasadnic ;) Edytowane 25 Lipca 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Nie wiem czy Ci sami ludzie z Ubisoftu pracowali przy FC2 co przy Assasin's Creed ale wlasnie w tej drugiej grze rowniez zmarnowano potencjal przez brak pomyslu na ciekawy gameplay. Schematy pogrzebaly ten tytul i obawiam sie ze to samo spotka FC2.Nic nie zmarnowali -gra była świetna i klimatyczna, z fabułą.Ja zresztą wolę powtarzać porządne schematy niż gów...ne innowacje realizować typu "przerywniki zręcznościowe na czas" rodem z konsol czy inne "wstawki filmowe gdzie trzeba w odpowiednim momencie wcisnąć guzik z dokładnością do 0.0002 sekundy", albo też "wcielanie się w coraz to inną osobę" jak w Jerycho :wink: .Przypominam zresztą ,że gameplay to nie oglądanie trajlerów jak gra ktoś inny :razz: .Niby podobne ...a różnica jest.W ten sposób oceniając rajdy samochodowe z filmów "on board" można by rzec "co w tym fajnego?Główki im strasznie podskakują i ten hałas!To musi boleć..." :wink: .Więc może zaczekajmy z oceną grywalności(bo tak to się określa po Polsku) do momentu aż...sami zagramy.Fakt -sam mam obawy o tytuł ,bo nie wygląda jakoś porywająco w tej fazie ale....poczekam.Ogólnie to strasznie narzekasz -może po prostu gry przestały Cię cieszyć?Czasem trzeba odpocząć....Sam to przerabiałem -nawet w Crysis przestałem widzieć fabułę w pewnym momencie ciekawą!*Masz sporo racji ,że STALKER pokazał(bo COD fajne ale...skrypty do bólu) co i jak ale nie zapominaj o tym ,że wiele(niemal wszystko) zależy od gustu!Więc i wspomniane przez Ciebie ufoki.Ja np. na nowego Aliena czekam z niecierpliwością choć taka Area 51 mnie "zasmuciła" mocno.... *żart oczywiście z tą fabułą "ciekawą" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 nom z tym narzekaniem masz racje, moze gdybym mial teraz 18 lat a nie 25 to bym sie zachwycal kazda nowa strzelanina FPP ;) ukonczylem dziesiatki pozycji, a na PC jest to juz mocno wyeksploatowany gatunek, sam przyznasz? Far Cry 2 raczej jest w koncowej fazie produkcji jesli release date to 3 kwartal tego roku. Tak wiec juz niedlugo sie przekonamy co przygotowali dla nas ludzie z Ubi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) nom z tym narzekaniem masz racje, moze gdybym mial teraz 18 lat a nie 25 to bym sie zachwycal kazda nowa strzelanina FPP ;)Uuuu -to z wiekiem do mnie akurat duuuużo Ci brakuje hehe...niestety dla mnie :sad: .Grałem w nieśmiałe FPP jeszcze na Amidze("Za żelazną bramą", "Hired Guns" itp.) ,że nie wspomnę o maszynach do pisania 286/386 z buzzerem na pokładzie(jakieś przed "Wolfensteinem 3D" ale nie pamiętam jakie).Więc wiem w czym rzecz -gram przez całe życie niemal(ale to nie główne mojej hobby!) i wiem ,że czasem trzeba odejść od komputera -inaczej się nie da :rolleyes: .Innymi słowy "trzeba przestać póki czas aby móc jeszcze raz" :lol2: ukonczylem dziesiatki pozycji, a na PC jest to juz mocno wyeksploatowany gatunek, sam przyznasz?Tak -ale jak ktoś stworzy solidne rzemiosło to się zagra.Nie zawsze innowacje służą grywalności -Jerycho IMO nie posłużyły.W grze lubię być wirtualnym "sobą" ,a nie wirtualnym "tłumem" :wink: .No i te wstawki z wciskaniem klawiszy...Może FC2 będzie jako całość klimatyczne?Może wyjdzie?Kto wie....Jedynka miała wszystkie cechy niemieckich produkcji -skuteczność(bogaty silnik depczący sprzęt), tropiki(szwabskie umiłowanie turystyki hehe), oręż i koszary(nie wymaga komentarza w kontekście wydarzeń '39-'45), seksbombę(niemiecka sex turystyka z braku "drzewa we własnym lesie" :razz: ), nędzną fabułę z żenującymi zwrotami akcji(Niemcy romantyczne skończyły się na Goethem i Teresce Orlowsky), hipokryzję(umiłowanie do braku krwi w grach wojennych co w kontekście "dokonań narodowych" jest IMO błazeństwem).Ogólnie po niemieckich produkcjach tego się spodziewam od lat i taki Crysis mnie przekonał ,że słusznie(no seksbomba słaba...ale granice otwarte i Niemcy mają większy dostęp do normalnych kobiet...).FC2 jako spadkobierca tradycji będzie miał pewnie "czynnik NRD/NRF" included....Więc moje oczekiwania sprowadzam do zgadywanki czy będzie muzyka marszowa czy nie?A ,że jako humorystycznie nieco piszę to dla wielbicieli zagadnienia "niemiecki czynnik w grach" mam coś godnego polecenia: grę Żołnierze Kosmosu w wersji językowej niemieckiej(dostałem kiedyś w prezencie!).Normalnie z Wermahtem przez galaktykę.Co się ktoś odezwał z postaci w grze to płakałem ze śmiechu -musiałem sprzedać grę dla utrzymania zdrowia psychicznego hihi.... Edytowane 25 Lipca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Innowacje , innowacjami . Ale tworzac shootera wypadaloby dac cos wiecej niz grafike, uzbrojenie i cel do odstrzelenia :) pamietam ze Far Cry oferowal wlasnie cos wiecej. Z przykroscia obserwuje ze wiele ludzi wspomina ten tytul jedynie jako pierwszy tytul wykorzystujacy nowe efekty graficzne. Ja pamietam ze nowoscia bylo umieszczenie miejsca akcji na tropikalnej wyspie, sprytni jak na tamte czasy przeciwnicy i duza swoboda jak na strzelanke. A doskonalym obrazem dzisiejszych czasow jest Crysis, ktory od czasow Far Cry nie wprowadza absolutnie nic nowego od czasow swoich poprzednikow poza technicznymi bajerami. I juz za to chwale Far Cry 2 i Ubi ze nie poszli na taka bezczelna latwizne jak Crytek, oby tylko ich zapal nie skonczyl sie na tym reklamowanym do znudzenia ogniu. Edytowane 25 Lipca 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 z tego co ja pamiętam FC zanudził mnie w połowie gry, tak od momentu gdy pojawiało się coraz więcej tych zmutowanych stworów w których trzeba było wpakować kilka magazynków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Bo FC był nudny i infantylny* przy takim Half Life 2 ,które polecałbym do dziś -można je dodatkowo tak zmodować ,że nawet 88GT,GTS/Ati 4850 będą klękać :wink: .No może przesada ale poczują to na bank.Odmianę stanowiło wyjście na świeże powietrze(po modnych wówczas lochach i korytarzach czy wyniszczonym świecie), kolorowy(do przesady) świat i to całkiem rozległy.Wiem ,że o gustach się nie rozmawia ale nietolerancyjny śmiech mnie bierze jak czytam czasem ,że FC to "miało super fabułę w odróżnieniu od Crysis" :rolleyes: .Taaa....a Łada to ma "osiągi" w porównaniu do Fiata 125p :razz: . @satou -ci przeciwnicy to aż za sprytni byli i są zdaniem Cryteka :wink: .Wiem ,że jestem tendencyjny ale widzę tu prastary kult doborowych jednostek frontowych Waffen SS :lol2: ....No ale żeby usłyszeć w dżungli lecący z 30metrów granat już w momencie zamachu ręką?Na to nie ma odpowiedniej emotki na forum hehe :wink: .Ogólnie jedynka dawała coś nowego i ustanowiła standardy.IMO rozpustą i rozpasaniem byłoby wspólne dzieło Cryteka i Valve.Technikalia wspólne ,fabuła Valve z lekkimi muśnięciami Cryteka(w stylu "o tu był łódkę dodał i budynek koszar").Ale trzeba kochać co jest albo grać w co było :wink: *opinia subiektywna :wink: Edytowane 25 Lipca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Far Cry wyszedl w 2004, i mial spora konkurencje w postaci HL2, Doom3, Vampire:Bloodlines, Riddick ... Bylo w co grac :) Far Cry 2 jesli wyjdzie we wrzesniu bedzie mial konkurencje jedynie w Stalker:Clear Sky . Dlatego pewnie ukazuje sie na konsolach gdzie konkurencji praktycznie zadnej nie bedzie mial w tym okresie a wiec jest szansa ze przyniesie zyski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Jak mogłem o Riddicku zapomnieć? :blink: Leży na półce do dziś i ledwo wczoraj kumplowi polecałem.Doom 3?Lubię....Co do konkurencji "jedynie" STALKERa CS to muszę przyznać ,że jest zacna.Bardzo lubię STALKERa -ważne dla mnie klimat i swoboda względna są w nim.Dodatkowo faszeruję gry chętnie modami -STALKER to umożliwia(ach -Obek! :razz: ) co przedłuża radochę z zakupu.Myślę ,że STALKER klimatem pokona FC2 ale to już indywidualne kwestie więc nie warte dyskusji....Szkoda ,że Boiling Point nie wyszedł...zamysł bowiem niezły choć fabuła to w stylu "u nas toże amierika" czyli podróbki kina B czy C sprzed lat -Commando niemal hehe.Z ostatnich FPP to dla mnie cackiem jest STALKER -ciekawy pomysł fabularny, a już sięgnięcie po temat katastrofy w Czarnobylu....coś pięknego.Do tego pomysłu IMO to FC będzie jeszcze kilka odsłon równać :wink: Crysis bardzo lubię za technikalia właśnie -zabawa z fizyką jest niemal nieskończona.Wywalanie drzwi kolesiem w mundurku(drą się po "lesie" więc w ryja ich!) czy rzucenie im kanistra w grupę i pif paf...Do tego mi fabuła zbędna.Zwykły fun możliwościami silnika.Jak tęsknię za czymś więcej to odkurzam Riddicka czy HL2.... Edytowane 25 Lipca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Uuuu -to z wiekiem do mnie akurat duuuużo Ci brakuje hehe...niestety dla mnie :sad: .Grałem w nieśmiałe FPP jeszcze na Amidze("Za żelazną bramą", "Hired Guns" itp.) ,że nie wspomnę o maszynach do pisania 286/386 z buzzerem na pokładzie(jakieś przed "Wolfensteinem 3D" ale nie pamiętam jakie).Więc wiem w czym rzecz -gram przez całe życie niemal(ale to nie główne mojej hobby!) i wiem ,że czasem trzeba odejść od komputera -inaczej się nie da :rolleyes: .Innymi słowy "trzeba przestać póki czas aby móc jeszcze raz" :lol2: Tak -ale jak ktoś stworzy solidne rzemiosło to się zagra.Nie zawsze innowacje służą grywalności -Jerycho IMO nie posłużyły.W grze lubię być wirtualnym "sobą" ,a nie wirtualnym "tłumem" :wink: .No i te wstawki z wciskaniem klawiszy...Może FC2 będzie jako całość klimatyczne?Może wyjdzie?Kto wie....Jedynka miała wszystkie cechy niemieckich produkcji -skuteczność(bogaty silnik depczący sprzęt), tropiki(szwabskie umiłowanie turystyki hehe), oręż i koszary(nie wymaga komentarza w kontekście wydarzeń '39-'45), seksbombę(niemiecka sex turystyka z braku "drzewa we własnym lesie" :razz: ), nędzną fabułę z żenującymi zwrotami akcji(Niemcy romantyczne skończyły się na Goethem i Teresce Orlowsky), hipokryzję(umiłowanie do braku krwi w grach wojennych co w kontekście "dokonań narodowych" jest IMO błazeństwem).Ogólnie po niemieckich produkcjach tego się spodziewam od lat i taki Crysis mnie przekonał ,że słusznie(no seksbomba słaba...ale granice otwarte i Niemcy mają większy dostęp do normalnych kobiet...).FC2 jako spadkobierca tradycji będzie miał pewnie "czynnik NRD/NRF" included....Więc moje oczekiwania sprowadzam do zgadywanki czy będzie muzyka marszowa czy nie?A ,że jako humorystycznie nieco piszę to dla wielbicieli zagadnienia "niemiecki czynnik w grach" mam coś godnego polecenia: grę Żołnierze Kosmosu w wersji językowej niemieckiej(dostałem kiedyś w prezencie!).Normalnie z Wermahtem przez galaktykę.Co się ktoś odezwał z postaci w grze to płakałem ze śmiechu -musiałem sprzedać grę dla utrzymania zdrowia psychicznego hihi.... :lol2: :lol2: :lol2: -dawno tak sie nie nasmialem z porownan ;)..naprawde Ci sie udalo. ja powiem tylko od siebie-ze tak naprawde nasze wymagania bardzo wzrosly od kilku ladnych lat,i coz sie dziwic,ale z drugiej strony,jesli ktos chce dac nam duzy obszar gry, wlasny sposob na przejscie gry przy okazji okraszajac to wszystko piekna grafa i fiza,to nie powinnismy jednak wpadac w przesade! przeciez wystarczy poczekac na premiere i poczytac recki- bedzie fajna to sie kupi okaze sie gniotem to sie oleje-a nie zaraz wylewac wiadra pomyj. Lubie FC bo ustanowilo wysoko poprzeczkie,mielismy wypasona grafe,fajne efekty i nienajgorszy gameplay . Lepiej zeby probowali z czyms nowym niz dawali nam to samo-pewnie nie bedzie idalnie ale zeby sie wypowiadac trzeba sprobowac. ps.acha Miron72-jakby co to jestes mlodszy odemnie :lol2: Satou-myslisz ze FC2 wychodzi tez na konsoli zeby nie mial konkurencji tak jak moze sie zdarzyc na pc?? :lol2: badz tego swiadom ze nawet gdyby FC2 nie mial konkurencji na PC to i tak by sie gorzej sprzedal niz na konsolach-z tej prostej przyczyny ze uzytkownikow konsol jest o te cale miliony wiecej,i jesli cos sie sprzedaje na pc np.w milionie kopii to na konsoli bedzie to np.10 mil tak jak bylo to chyba z COD4 wiec nie myl pojec. wersje pc zyja ale juz nie maja sie tak dobrze jak kiedys, dobrze ze pc wogole dostaje swoja wersje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Od kiedy to na PS3 i X0 gra więcej osób niż na PC? Są pojedyncze gry jak Maple Story w które grało kilkukrotnie więcej osób niż liczba posiadaczy PS3 i X0. No i skąd masz dane o sprzedaży CoD4 na PC? Nikt tak naprawdę tego nie liczy nawet "fatalnie" sprzedający się Crysis dawno temu sprzedał ponad 1,5 mln, Orange Box sprzedał się lepiej na PC niż na konsolach. W dodatku koszty wydania gry na PC są kilkukrotnie mniejsze i nie płaci się za SDK więc można sprzedać mniej gier i zarobić więcej. FC był exclusivem dla PC nie licząc klonów UBI więc jakie dobrze, że PC w ogóle dostaje swoją wersję? Przecież na początku był to PC exclusive dopiero potem postanowiono, że wersje na Xboxa i PS3 też powstaną. Zarobić i tak zarobią ale narzekać zawsze będą, że gdyby nie piractwo sprzedali by te kilka milionów więcej. Edytowane 25 Lipca 2008 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Od kiedy to na PS3 i X0 gra więcej osób niż na PC? Są pojedyncze gry jak Maple Story w które grało kilkukrotnie więcej osób niż liczba posiadaczy PS3 i X0. No i skąd masz dane o sprzedaży CoD4 na PC? Nikt tak naprawdę tego nie liczy nawet "fatalnie" sprzedający się Crysis dawno temu sprzedał ponad 1,5 mln, Orange Box sprzedał się lepiej na PC niż na konsolach. W dodatku koszty wydania gry na PC są kilkukrotnie mniejsze i nie płaci się za SDK więc można sprzedać mniej gier i zarobić więcej. FC był exclusivem dla PC nie licząc klonów UBI więc jakie dobrze, że PC w ogóle dostaje swoją wersję? Przecież na początku był to PC exclusive dopiero potem postanowiono, że wersje na Xboxa i PS3 też powstaną. Zarobić i tak zarobią ale narzekać zawsze będą, że gdyby nie piractwo sprzedali by te kilka milionów więcej.Akurat z Codem to fakt :). Na konsole sprzedało sie ponad 9mln kopii na pc ponad 1 mln (ale na pc brano pod uwage mało czynników ale i tak w realu pewnie wiecej jak 3 mln nie było). Edytowane 25 Lipca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Od kiedy to na PS3 i X0 gra więcej osób niż na PC? Są pojedyncze gry jak Maple Story w które grało kilkukrotnie więcej osób niż liczba posiadaczy PS3 i X0. No i skąd masz dane o sprzedaży CoD4 na PC? Nikt tak naprawdę tego nie liczy nawet "fatalnie" sprzedający się Crysis dawno temu sprzedał ponad 1,5 mln, Orange Box sprzedał się lepiej na PC niż na konsolach. W dodatku koszty wydania gry na PC są kilkukrotnie mniejsze i nie płaci się za SDK więc można sprzedać mniej gier i zarobić więcej. FC był exclusivem dla PC nie licząc klonów UBI więc jakie dobrze, że PC w ogóle dostaje swoją wersję? Przecież na początku był to PC exclusive dopiero potem postanowiono, że wersje na Xboxa i PS3 też powstaną. Zarobić i tak zarobią ale narzekać zawsze będą, że gdyby nie piractwo sprzedali by te kilka milionów więcej. a ty co! jakis kompleks gracza pc?? jak bys nie wiedzial to w sieci najwiecej ludzi gra na konsolach wlasnie,a takie Halo 3 bilo rekordy,a dla developera licza sie sprzedane kopie a tych sprzedaje sie i sprzedawac bedzie wiecej na konsolach. FC nie bylo zadnym exlusivem na pc bo wyszlo takze na xbox'ie. Przecietne gry z konsol sprzedaja sie w ilosciach 1.5 mil a ty wyjezdzasz z jakims Crysis'em przez ktorego wlasnie slaba sprzedaz ich wlasni tworcy przesiadaja sie niedlugo na konsole. i jeszcze jedno,czas spojrzec prawdzie w oczy,rynek gier kreci sie wokol konsol,Pc to dodatek, dobrze ze wyjdzie jeszcze troche fajnych gier na pc- z tym ze w wiekszosci beda mialy swoje wersje na konsolach. i dla wyjasnienia,ja lubie mojego Pc ale nie jestem slepo zapatrzonym fanem zadnej platformy ..choc posiadam je wszystkie :) btw- na filmikach FC2 w wersji konslowej wyglada bosko,idaealny framerate i efekty daja po galach ps.nizsze koszty produkcji nic nie daja pc'tom jesli nie ma na takie gry odbiorcow,na konsole zrobisz najgorsza smire a i tak ktos kupi,na zachodzie ludzie pojda poprostu po nowa gre sprzedajac stara i juz. Komu sie chce z mlodszych graczy konfigurowac pc'ta??,pisze o nich bo to oni tworza wieksza spolecznosc swiatowych graczy,im latwiej odpalic FC2 na konsoli niz bawic sie "tuningem" ..amen :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Komu sie chce z mlodszych graczy konfigurowac pc'ta??,pisze o nich bo to oni tworza wieksza spolecznosc swiatowych graczy,im latwiej odpalic FC2 na konsoli niz bawic sie "tuningem" ..amen :)Bingo. Nie tylko młodszym graczą sie nie chce, a to upośledza ;o :lol: i najgorsze ze na tym też gry cierpią (już nawet nie bede tłumaczył dlaczego bo było w wielu tematach o tym, np w topicu f3). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) a ty co! jakis kompleks gracza pc??chcąc być obiektywnym mogę stwierdzić że przecież to samo robisz w druga stronę, można nazwać to "kompleks posiadacza xboxa" bo wyraźnie złe emocje kierujesz w stronę PS3 i PC. i nie jest to atak na Twoją osobę tylko stwierdzenie stanu faktycznego [; bo jeśli komuś zarzucamy jakiś kompleks to może i "my" również jakiś mamy. Edytowane 25 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 chcąc być obiektywnym mogę stwierdzić że przecież to samo robisz w druga stronę, można nazwać to "kompleks posiadacza xboxa" bo wyraźnie złe emocje kierujesz w stronę PS3 i PC. i nie jest to atak na Twoją osobę tylko stwierdzenie stanu faktycznego [; bo jeśli komuś zarzucamy jakiś kompleks to może i "my" również jakiś mamy. owszem :lol2: tylko z ta roznica ze ja nie bronie zadnej firmie wydawac swojego produktu na co ma ochote zauwazyles oczywiscie ze posiadam ps3,a na klocku grywam pare razy w roku, wiec faktycznie mam kompleks posiadacza klocka :lol2: -btw teraz mecze Wiedzmina,dla tych co nie wiedza to na pc ;) acha .zle emocje w kierunku pc??..jak na to wpadles??ze nie trzepie sie pod wersje pc?? bo mi lata na czym zagram,wazne aby gra dawala fun,jak by Wiedzmin wyszedl na X' czy ps3 gralbym na konsoli,gdyby Stalker wyszedl na konsoli to zagralbym jednak nadal na pc,bo szanuje kazda platforme i kazda ma inny "odbior" gier. to ze pisalem ze PC'towcy powinni sie cieszyc ze jeszcze ktos robi dla nich gry to nie byl atak,tylko smutna refleksja,bo jak ja zaczynalem z kompami (xt) to malo ludzi w Polsce wiedzialo wogole co to jest Dos,dzisiaj w erze potworow domowych,kiedy moga udzwigac coraz wiecej,zamiast przybywac gier to ubywa,bo mimo ze taniej(koszty produkcji) to ludzie stali sie leniwi,wkladasz plytkie i grasz(domena konsol) a pc ..kazdy wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) to ze pisalem ze PC'towcy powinni sie cieszyc ze jeszcze ktos robi dla nich gry to nie byl atak,tylko smutna refleksja,bo jak ja zaczynalem z kompami (xt) to malo ludzi w Polsce wiedzialo wogole co to jest Dos,Hehe -zaczynałeś jednak po mnie :razz: "Foliak" Panie Kolego ,a po nim Spectrum ,Atarynki i Commodorki ,że o Amisi i zarobku na niej(grafika -a jakże) nie wspomnę.....A może to były równoległe "światy"?Nieważne ,bo to żart w gruncie rzeczy i miła pogawędka z "wiekowo zbliżonym" :wink: ... Mi w sumie też "rybka" na co gra wychodzi -mam tylko(a może aż hehe) PCta i jak coś wyjdzie na niego to ok -jak fajne to gram.Nie ma?No to nie ma -Ferrari też nie mam i żyję :razz: Skoro Far Cry wejdzie na PC...to może i do mnie zapuka.Jak pisałeś to owszem -wymagania nam wzrastają ,a wyobraźnia spada.Kiedyś mniej grafiki i fizyki w grach było ale to wystarczało -resztę wyobraźnia i nierozbuchane oczekiwania robiły.Teraz?Jak mi ktoś pisze ,że taki Turok(wymioty nadchodzą..) w 2008 roku ma mi starczyć ,bo ma "ciekawą fabułę" to się razem z psem śmiejemy na dywanie.Odgrzali tytuł z grafą jak od kowala i dali historyjkę dla indianofili :razz: .Kilka lat temu to byłoby wydarzenie zapewne ,a dziś?Wszystko się w "łeee" zamienia.Bo się wymaga i narzeka z przyzwyczajenia i w skutek rozwoju branży.FC2 może się obronić tym co "się da tam zrobić" czyli pałętanie się po lokacjach i kłusowanie.Nie przepadam za liniowymi grami -nie jestem pociągiem czy tramwajem(nie -trolejbusem też nie :wink: ).Nie wiem co z tym odrastaniem roślinności błyskawicznym?Sprawdziłem na działce -to nierealne hehe więc mam nadzieję ,że można będzie wycinkę zrobić jak w Crysis(a bo mi ocean zasłaniały palmy....domki zresztą też coś zasłaniały więc wyrównałem :rolleyes: ). EDIT -XT też miałem....O rany -mój telefon by go zawstydził teraz :wink: Edytowane 25 Lipca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Hehe -zaczynałeś jednak po mnie :razz: "Foliak" Panie Kolego ,a po nim Spectrum ,Atarynki i Commodorki ,że o Amisi i zarobku na niej(grafika -a jakże) nie wspomnę.....A może to były równoległe "światy"?Nieważne ,bo to żart w gruncie rzeczy i miła pogawędka z "wiekowo zbliżonym" :wink: ... Mi w sumie też "rybka" na co gra wychodzi -mam tylko(a może aż hehe) PCta i jak coś wyjdzie na niego to ok -jak fajne to gram.Nie ma?No to nie ma -Ferrari też nie mam i żyję :razz: Skoro Far Cry wejdzie na PC...to może i do mnie zapuka.Jak pisałeś to owszem -wymagania nam wzrastają ,a wyobraźnia spada.Kiedyś mniej grafiki i fizyki w grach było ale to wystarczało -resztę wyobraźnia i nierozbuchane oczekiwania robiły.Teraz?Jak mi ktoś pisze ,że taki Turok(wymioty nadchodzą..) w 2008 roku ma mi starczyć ,bo ma "ciekawą fabułę" to się razem z psem śmiejemy na dywanie.Odgrzali tytuł z grafą jak od kowala i dali historyjkę dla indianofili :razz: .Kilka lat temu to byłoby wydarzenie zapewne ,a dziś?Wszystko się w "łeee" zamienia.Bo się wymaga i narzeka z przyzwyczajenia i w skutek rozwoju branży.FC2 może się obronić tym co "się da tam zrobić" czyli pałętanie się po lokacjach i kłusowanie.Nie przepadam za liniowymi grami -nie jestem pociągiem czy tramwajem(nie -trolejbusem też nie :wink: ).Nie wiem co z tym odrastaniem roślinności błyskawicznym?Sprawdziłem na działce -to nierealne hehe więc mam nadzieję ,że można będzie wycinkę zrobić jak w Crysis(a bo mi ocean zasłaniały palmy....domki zresztą też coś zasłaniały więc wyrównałem :rolleyes: ). EDIT -XT też miałem....O rany -mój telefon by go zawstydził teraz :wink: o XT pisalem jako o stacjonarnym, a Twoj "foliak" to juz "przenosny" sprzet :lol2: ,i wierz mi nie bede sie rozpisywal o "komputerach" bo moja lista jest dosc dluga ,a ze jestem dosc melancholijny to wole nie brac sie za wspominkii :lol2: ;) roslinnosc faktycznie nie odrasta blyskawicznie na dzialce,podobnie jak nie powyciagasz sobie kilku kul z ciala i spokojnie polecisz dalej grzejac z kalacha ;) nie doszukujmy sie realnosci w grach bo pozniej jak wychodze do parku to sie dziwie: "jakie ladne te tekstury zrobili" :lol2:,w grach wszystko jest umowne i zalezy od przyjetej konwencji,jak gramy w strzelanke SF to kulki plazmy sobie lataja a ufoki razem z nimi itp itd. a co do Turoka,to 1 i 2 byly boskie,secrety i zbieranie itemow bylo fajne,a nowy Turok..ech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 a ty co! jakis kompleks gracza pc?? jak bys nie wiedzial to w sieci najwiecej ludzi gra na konsolach wlasnie,a takie Halo 3 bilo rekordy,a dla developera licza sie sprzedane kopie a tych sprzedaje sie i sprzedawac bedzie wiecej na konsolach. FC nie bylo zadnym exlusivem na pc bo wyszlo takze na xbox'ie. Przecietne gry z konsol sprzedaja sie w ilosciach 1.5 mil a ty wyjezdzasz z jakims Crysis'em przez ktorego wlasnie slaba sprzedaz ich wlasni tworcy przesiadaja sie niedlugo na konsole. i jeszcze jedno,czas spojrzec prawdzie w oczy,rynek gier kreci sie wokol konsol,Pc to dodatek, dobrze ze wyjdzie jeszcze troche fajnych gier na pc- z tym ze w wiekszosci beda mialy swoje wersje na konsolach. i dla wyjasnienia,ja lubie mojego Pc ale nie jestem slepo zapatrzonym fanem zadnej platformy ..choc posiadam je wszystkie :) btw- na filmikach FC2 w wersji konslowej wyglada bosko,idaealny framerate i efekty daja po galach ps.nizsze koszty produkcji nic nie daja pc'tom jesli nie ma na takie gry odbiorcow,na konsole zrobisz najgorsza smire a i tak ktos kupi,na zachodzie ludzie pojda poprostu po nowa gre sprzedajac stara i juz. Komu sie chce z mlodszych graczy konfigurowac pc'ta??,pisze o nich bo to oni tworza wieksza spolecznosc swiatowych graczy,im latwiej odpalic FC2 na konsoli niz bawic sie "tuningem" ..amen :) Od kiedy w sieci gra więcej ludzi na konsoli? Same PŁATNE MMORPG ( tak tak gry sieciowe) gra ponad 16 mln, 2mln co roku przybywają ( chodzi tu o aktywnych graczy grających w płątne mmo), Maple Story świętowało ponad 100 mln użytkowników, w CSa w ciągu 2 ostatnich tygodni grało ponad 4mln osób w dobrych czasach grało 2 razy tyle. W CoD4 w ciągu 2 ostatnich tygodni grało ponad 1 mln a ile osób kupiło gre i nie włączyło multi? No i Halo 3 i GTA4 to ewenement ale są to znane marki i bardzo dobrze rozreklamowane nie myśl, że każda gra święci na konsolach takie sukcesy. FC Instincts na którego się czekało prawie 2 lata pamiętam bo mam Xa do dziś i pamiętam jak mnie zawiódł. Jakie średnie gry sprzedają 1,5 mln na konsoli? Bioschock nie sprzedał 2 mln a jest wybitną grą, Orange Box nie sprzedał nawet miliona a jest również świetne. PGR4 ledwo milion, UT3 150 000. O jakich średnich grach mówisz? Te sprzedają po 200 000. Myślisz, że za szmirę na konsolach się zarabia miliony? Powiedz to tym co zrobili FEAR Files który sprzedał 50 000 albo twórcom Supreme Comander który sprzedał 10 000. A Crytek pisał o tym, że robi gry na konsole ponad rok temu. Szkoda, że większość dowiedziała się o tym dopiero jak Crytek wylewał swoje żale jak to dużo osób ściągneło Crysisa z sieci i za kare będzie robił gry na konsole... marketingowy bulgot nic więcej bo od roku studia Cryteka robią gry na next geny ale o nich jeszcze póki co nic nie wiadomo. Dopiero to zauważyłeś? Za czasów PS2 było gorzej ponad 120 mln sprzedanych PS2 a jakoś PC nie upadł na ten czas najbliżej sukcesu poprzednich konsol Sony jest Wii. I co mam im bić brawo za głupotę? Większość ludzi na forum o konsolach nawet nie wie, że można pograć w Grida, GoWa czy ME w lepszej rozdzielczości z lepszą grafiką na karcie za 500zł podając za argument, że PC do grania kosztuje 5 000 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Czy to jest temat o Far Cry 2, bo chyba zabladzilem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) czekamy panowie potem krytyka, ja lubiłem fc, jak będzie nudny bede go jechał, po całości :kijem: bo od miesięcy żadnej dobrej gry nie ma, oprócz bioshocka -jak dla mnie Edytowane 26 Lipca 2008 przez elfuego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...