LCC Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Jak się robi to się powinno robić dobrze, a oni na starcie już kit wciskają. Niech zaczną dobrze i realnie to i zakończenie będzie lepsze. Wygląda to tak jakby robili na odwal się albo gorzej bo lubią kity wciskać alboooo są pajacami i to chyba jest strzał w dziesiątkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) W takim razie np: Twórcy PES też są pajacami, ponieważ wciskają kity, że to najrealniejsza gra o piłce, a nie ma prawdziwych zespołów, na twarzach zawodników nie widać kropelek potu, podczas, meczu, nie występują rozwiązane sznurowadła, a wapno z linii się nie rozmazuje w czasie meczu, po wślizgu powinny się oderwać kawałki murawy itp, itp... Idziemy dalej, Nowy COD4 - przeciwnicy wybiegaja stadami, zanim nie osiągniemy określonej pozycji na mapie, w śmigłowcu siedzi conajmniej dywizja strzelców pokłądowych, a gdy biegniemy po błocie nie ma śladów błotnych plamek na spodniahc czy karabinie itp.. też twórcy są błaznami tworząc zapowiedzi gry. Half life 2- Podczas biegu na szybce skafandra Gordona powinna być para, nie ma jej, po uderzeniu łomem w jakąś metalową pomalowaną część pownny zostać kawałki farby, nie ma ich, jadąc samochodem uderazjąc w jakiegoś zobie pasażerowie powinni sostać ochlapani krwią czy jakimiś kawałkami, czołgając się gordon powinien być ubrabrany w błocie, itp, itp wiedźmin - po walce miecz Geralta pownien mieć ślady krwi, które należało by wytrzeć, nie mówiąc już, że cały nieraz powinien być nią upaprany, a jego włosy raczej nie powinny być po kilku minutach walki białe, biegając po łace, czy trawie, powinno być widać wygniecione ślady, crysi (jak i wiele strzelanek) wokoło powinno się plątać całe setki łusek, Assasin's Creed- ogładałem filmik, ale niestety jest tam poważny błąd eliminujący ten produkt, a mianowicie koń. W średniowieczu jak wiadomo wszem i wobec z końmi ochodzono się wyjątkowo brutalnie. (niezależnie czy był to koń szlachcica czy nie) W grze natomiast zauważyłem poważne zakłamanie. Te zwierzęta są jak z obrazka. To niedopuszczalne. Autorzy bezsprzecznie byli pajacami pomijając tak ważny szczegół. Już mi się nie chce pisać dalej, ale już teraz wiem jak z każdej gry zrobić gniota. Chyba zostanę recenzentem. :lol2: Edytowane 25 Lutego 2008 przez felek111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Nie mówię tu o wciskaniu kitu dlatego, że nie ma jakiś detali jak sam napisałeś "kropelek potu, czy farby" tylko są one fałszywie pokazane (przekręcone). Np. z takiej chmury nie pada w Afryce deszcz, chmury tak po prostu nie wyparowują itd. A to że nie ma detali takich jak gigantycznie rozbudowane chmury to już inna kwestja. To tak jakbyś pokazał np. w PES, że zamiast potu piłkarze pocą się krwią... no taki przykład chyba wiadomo o co mi chodzi. Piszę o tym dlatego, że w przyszłości w takich grach jak Crysis czy właśnie FarCry progrmaiści będą musieli zwracać większą uwagę na takie sprawy, a ile detali wprowadzą do gry to inna bajka, oby tylko były realne, a nie wyssane z palca tylko dlatego, że jakiś programista to zwykły nieuk a nie, że nie zwrócili na to uwagi czy zrobili to z premedytacją. Musisz wiedzieć, że na tyle gier ile grałem, a było ich dziesiątki czy setki we wszystkich grach był problem z ustawieniem Księżyca. Zarówno był on przekręcany jak im się zachciało (nie ważne z jakiej półkuli ziemi patrzymy) i do tego znajdował się w zględem Słońca w takich pozycjach, że oświetlenie jego powierzchni było po prostu fałszywe. Dochodziło do takich paradoksów, że szkoda gadać. Na takie coś nie można patrzeć jak na normalną sprawę bo to tak jak już napisałem zwykłe bezmózgostwo. Nie będę już wspominał o tym, że praktycznie w każdej grze FPS pojawia się motyw gór lub wzniesień :) No LOL, kaniony, skały czy wzniesienia w Czarnobylu, to tylko jeden przykład :) Najlepszy uznaje motyw gór, skał, wzniesień na pustyni w grach i filmach o wojnie w Iraku :) To mnie normalnie rozwala na maksa koło Bagdadu góry :) Kręcą filmy na Mohave czy w Nevadzie gdzie są wzniesienia i wciskają kit, że to Irak to totalne bezmózgowie... ale ludzie to kupią :( Edytowane 25 Lutego 2008 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Problem w tym, że gry robione są dla zachodniego odbiorcy. Ten zaś jaki jest kazdy widzi (młody, czy stary) :) Zwłaszcza głownie prym w tym wiodą odbiorcy a USA. Nie zdiziwłbym się gdyby kiedyś syberyjską tajgę przedstawiono z palmami, a po skandynawii rączo pomykały legwany i nie wzbudziło by to zdziwienia wśród graczy. Fakt z tymi górami. W Iraku są góry. Tylko Saddam je ukrył. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 To na co licze w nowym Far Cry to rzeczywiscie rozbudowany swiat, no i zeby te warunki pogodowe poza walorami wizualnymi rzeczywiscie mialy jakis wplyw na gameplay - chociaz ciezko mi sobie wyobrazic co by to dokladnie oznaczalo. Czy tworcy tego tytulu beda az tak ambitni ze wiatr bedzie wplywal na tor pociskow, albo postac bedzie potrzebowala wody lub schronienia podczas zlych warunkow ( byla namiasta tego pomyslu w The Thing ). Sam nie wiem wlasnie czy to uatrakcyjni gameplay, bo mozliwe ze caly tytul i tak skonczy jako kolejny FPS w ktorym bedzie trzeba wybijac ot tak dla zasady tabuny przeciwnikow. No bo czy sama grafika wystarczy zeby nie nudzic sie przez te kilka godzin z FPSem, gdy juz gralo sie kilkadziesiat takich gier ? przydalby sie jakis element gameplayu ktory wyrozni ten tytul na tle innych, ciekawe czy bedzie cos takiego. Graficznie jest fajnie, ale licze na cos wiecej - moze AI bedzie ponadprzecietne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Fakt z tymi górami. W Iraku są góry. Tylko Saddam je ukrył. :lol2:Najwyższy szczyt Iraku ma około 3 600 metrów n.p.m. To chyba kwalifikuje się jako góra :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Najwyższy szczyt Iraku ma około 3 600 metrów n.p.m. To chyba kwalifikuje się jako góra :P No tak tylko pokaż mi go w Bagdadzie. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Konkretnie, to takie prawdziwe góry są bardziej w Iranie niż w Iraku. W Iraku jest tylko ich kawałek, no ale jednak jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Co jeden to lepszy pseudoSpec z Geografi :) Sumujac to w Iraqu jest 2x wiecej gor niz w Polsce , do tego wyzszych niz nasze . Cala polnocna i polnocno-wschodnia granica Iraqu to gory razem jakies 350-450 km w prostej lini :) Polecam googleEarth north-east iraq >> Posty na temat Iraqu jego gor ,lasow i kuz ;) proponuje wykasowac jak najszybciej << Powracajac do samego FAR CRY 2 , to apropo gor mogliby zapodac jakies gorskie przelencze tak sie zastanawiam ,ale wysokich gorskich szczytow poza Oblivionem nie pamietam . Widac za duzo obliczen terenu dla obecnych sprzetow :/ Najpierw poczytaj nasze posty, a później się wypowiadaj wielki specu od geografii :). To, że w Iraku są góry to wszyscy wiedzą ale nie chodzi nam o góry, które lażą przy granicy z Iranem tylko o te, które znajdują się w Bagdadzie, na zachód od niego w stronę Syrii i w ogóle na irackiej pustyni, a tych nie ma. P.S. jak chcesz górskie przełęcze to kup sobie fajną gierkę Podróż w Himalaje... będzie Ci się podobać, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 W średniowieczu jak wiadomo wszem i wobec z końmi ochodzono się wyjątkowo brutalnie.Biorac pod uwage, ze kon potrafil byc wart tyle, co kilka wiosek (a porzadny bojowy kon rycerski to juz w ogole), to nie, nie obchodzono sie z konmi brutalnie (pomijam bitwy, bo tam ze wszystkimi i wszystkim obchodzono sie brutalnie ;) ). @LCC - az sie dziwie, ze jeszcze sie nie doczepiles Obliviona, ze doba w nim trwa godzine, nie ma potrzeby snu ani jedzenia, o wrecz przeciwnie nie wspominajac ;) Wracajac do wiader deszczu - pierwsze primo, powtorze o kompresji czasu. Drugie primo - w klimacie tropikalnym deszcz (a raczej ulewa) potrafi sie zaczac rownie nagle, co skonczyc. Chyba nieslusznie przykladasz miare klimatu umiarkowanego do tropikow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Apdejt Chwilka gameplay'a ;) http://www.gametrailers.com/player/32264.html Lokacja dosyć ciekawa i jak widać do Crysisa to to nie jest podobne [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Ten gameplay mi przypomniał SoF Payback bleeee. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Biorac pod uwage, ze kon potrafil byc wart tyle, co kilka wiosek (a porzadny bojowy kon rycerski to juz w ogole), to nie, nie obchodzono sie z konmi brutalnie (pomijam bitwy, bo tam ze wszystkimi i wszystkim obchodzono sie brutalnie I właśnie na tym polegał cały paradoks tamtych czasów. Konie były traktowane wyjątkowo podle i bezlitosnie przez właścicieli. Potwierdzają to zarówno źródła pisane, jak i archeoligiczne. Taki mały cytacik. "Brutalne obchodzenie się z końmi w średniowieczu jest faktem - potwierdzają to źródła konograficzne, pisane i archeologiczne. Wystarczy przyjrzeć niektórym, by przeszły ciary po plecach. Bazyli II podczas swych kampanii przeciwko Bułgarom nie szczędził koni, które nie cieszyły sie szacunkiem (Itraktowane były tylko jako przedmioty, łatwo zastępowane)" A to tylko jeden z wielu przykładów. :) ... i jak widać do Crysisa to to nie jest podobne Co ja akurat uważam za plus. Edytowane 27 Marca 2008 przez felek111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Chwilka gameplay'a ;) http://www.gametrailers.com/player/32264.html Oby ta chwilka nie przesadzila o calosci ... Gameplay jak gameplay, nic ciekawego, lokacja mnie sie nie podba, a przeciwnicy stoja jak kukly i czekaja aby polknac troche olowiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Jak wyżej. kiepawy ten gameplay z deka. Jak rozgrywka ma tak wyglądać w full wersji to chyba podziękuje. No i lipnie zrobiony pancor jackhammer (o ile to w ogole jackhammer :lol2:.). W IGI1 był lepszy ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3Wy Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Niestety będzie trzeba poczekać na ten tytuł do jesieni tego roku prawdopodobnie do września.... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Cos obawiam sie ze Crysis (nota bene nieformalny sequal FC) przy FC2 wcale moze nie wypadac tak mizernie jak wielu wrozylo :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Szczerze powiedziawszy, to jest mi to obojętne. Jak FC2 będzie słabe, to wyjdzie inna gra, w którą się pogra. Zawsze coś wychodzi. Specjalnie się jakoś nie przejmuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=12246&a=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Wow :o screeny są niesamowite, ciekawe tylko jak gra będzie wyglądać w rzeczywistości :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Najnowsze screeny bardzo przypominaja Crysis :> Szczegolnie te z dżungi, screenami bym sie nie ekscytowal - filmik z gameplaya juz tak rewelacyjny nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jak zagrasz na realu to będzie rewelacyjny ;) , musi być ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Screeny wygladaja fantastycznie! :) Jeszcze pare miesiecy.. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Oglądamy te same skriny ? :blink: Wiem ze to skany z jakiegoś pisma ale pomijając to i tak grafa z Crysisa jest lepsza. Ja sie tym nie przejmuje ale problem polega na ostatnim gameplay movie który mnie trochę zniechęcił do tej gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Dokladnie, ludzie co lubili FC usilnie lansuja FC2 jako cos ciekawego , mnie z kolei ani screeny ani filmy (szczegolnie ten ostatni) nie zachecaja do kupna. Bedzie imo sredniak bazujacy na znanej nazwie. Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ja bym powiedziaj ze to bedzie wiecej niz sredniak a to z tego powodu ze dzis sredniaki kuleja na calej lini :/ taki RBSix Vegas 2 ,tragedia powiedzila bym biedny sredniak Uwazam ze z powodu niedopracowywania wiekszosci gier na PC szczegolnie konwersji z konsol FC2 bedzie Oceniany Znacznie powyzej Sredniej . Zreszta jak ktos mysli inaczej , zapisac to w tym Threadzie Boldem a za 5-6 miesiecy sie sprawdzi kto mial racje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodpog Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Nowy filmik z FAR CRY 2: Far Cry 2 Introduction Trailer HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Kilka screenów i filmik -> KLIK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Kilka screenów i filmik -> KLIK. Screeny stare swoją drogą trailer jakiegoś wielkiego wrażenia nie robi, szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 bo ja wiem niektóre scenki z niego są więcej niż imponujące :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...