Skocz do zawartości
flasy

Decybelomierz :lol: :)

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje urzadzenie do mierzenia decybeli otoczenia a konkretnie jest mi potrzbne do zmierzenia sily ludzkiego glosu. Czy ktos wie gdzie moglbym cos takiego wypozyczyc, poniewaz jest mi potrzebne tylko na jeden dzien, a taki sprzet to dosyc droga impreza :/. A moze ktos z forum ma takie ustrojstwo? Oczywiscie wypozyczenie za kaucja i oplata wypozyczenia :) wiec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy przypadkiem do tego nie jest potrzebne specjalnie przygotowane/wytlumione pomieszczenie ? (nie pamietam jak sie to nazywa)

komora bezechowa?

sprawa jest tego typu urzadzenie jest potrzebne do konkursu "kto glosniej krzyknie" :lol: i na mnie spadl obowiazek skombinowania urzadzonka do pomiaru :P

komputer + mikrofon + śjakiś program rejestrujacy dźwięk z peekholderem, np winamp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w pracy co jakis czas musza mierzyc halas w kazdym pomieszczeniu i wtedy wolaja specjaliste wlasnie z takim urzadzeniem. Jest to firma zewnetrzna i podejrzewam, ze zgarnia niemale pieniadze za te pomiary. Wiec jesli chodzi o wypozyczenie takiego uzadzenia to mozesz miec male problemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moglbys sprobowac jakis kontakt zalatwic?

Tylko, ze takie firmy znajduja sie w kazdym duzym miescie. Poza tym nie sadze, zeby zajmowaly sie konkursami na "naglosniejsze krzykniecie" a jezeli nawet to za niemala kwote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi