Skocz do zawartości
Zbih

3dmark05 I Wpływ Podkręcania Procka Na Wynik

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie

W sumie temat dotyczy programu 3dmark więc założyłem go tu, bo jakoś nie pasuje mi do ektremalnego podkręcania;)

Mam następujący sprzęt:

p4 630 3.2ghz,kingston 1024 ddr2,galaxy 7600gs 128mb ddr3, asus p5ld2...reszta chyba nie jest ważna;)

Więc już piszę w czym twki problem.

Opalam 3dmarka w domyślnych ustawieniach karty i procka i wynik coś koło 4500. Po podkręceniu karty na 645/855 wynik 6100. Dalej chciałem podkręcić procek..poszła magistrala na 250 i wycisnąłem 4.0ghz..wszystko fajnie, ale wynik w 3dmarku się nie zmienił. Żadnej poprawy(może w dziesiątkach jest inny wynik, ale nie na to liczyłem).. Czy to norlane jest?? Czy podkręcanie procesora nie ma żadnego wpływu na wynilk? Spodziewałem się poprawy o przynajmniej 500pkt a tu :[gluteus maximus]:

bios do płyty 1207, stery do karty 91.31 whql, win xp home

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź:) już myślałem, że coś jest nie tak:)

Ale teraz tymbardziej jestem zielony, jakim cudem uzyskano winik 5600 na zegarach 500/700 tutaj

http://www.purepc.pl/node/511?pageNo=ALL

do 660 i 900 dużo mi nie brakuje a wynik jest aż o 1500wyższy. Przecież to też 7600gs od galaxy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwiększełem trochę taktowania pamięci i karty (645/865) i wynik trochę się poprawił poprawił się do 6200. Z lod nie będę kombinował bo zbyt duża jak dla mnie strata na jakości, która jest jednak dla mnie najważniejsza:)

Dzięki za odpowiedzi:)

pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi