Skocz do zawartości
marcson

Pomóżcie!nie Wiem Jaka Obudowe Wybrac:/poza Tym Co Sądzicie O Takim Zestawie?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupic nowego kompa-wiekszosc podzespolow juz sobie wybralem,mam jednak problem z doborem obudowy i przede wszystkim zasilacza-nie wiem jakiej mocy potrzebuje i jak mam to obliczyc...

zestaw bedzie wygladal mniej wiecej tak:

AM2 Procesor AMD Athlon 64 3500+ BOX

AMD[AM2] Płyta DFI Infinity NF Ultra II-M2

Pamięć DDR2 2x512MB PC5300 667MHz Goodram GR667DD64L5/1GDC (prawdopodobnie)

[sATA2] Dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB ST3250620AS

dźwięk SB live 1024 24Bit

[PCIE] Karta GeForce 7600GS Galaxy 256MB DDR3 Zalman

Nagrywarka DVDR BenQ DW1655

Jaki mam wybrac zasilacz?czy 350W wystarczy?moze lepiej 400W?poza tym co sadzicie o modecom'owskich obudowach w granicach 200zl(z zasilaczem)?

Dzieki za wszystkie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak bierzesz dfi to mozesz brac 3200+, zaoszczedzisz troche kasy

dzwiek to zmienilbym pewnie na audigy 4... chyba ze chcesz ode mnie kupic audigy se, to samo co ten sb live 24bit:)

bralbym jakas bude + oddzielny zasilac:

za 110 zl modecom mc-350 ; za 200 topower 400w oem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki ale dźwięk mam ze starego kompa wiec nie zamierzam kupowac nowej karty a co do zasilacza i obudowy-co sądzisz o Modecom C707 Black+Silver 400W??bylem ostatnio w apollo i gadalem z kolesiem,powiedzial ze jesli brac osobno zasilacz(np.modecom) i obudowe to wg niego lepiej wziac juz obudowe z zasilaczem bo to jest to samo...nie wiem czy wciskal mi kit i np.do gotowych obudow pakuja jakies gorsze modele zasilaczy czy rzeczywiscie dobrze doradzal:|jutro zamierzam zamowic kompa wiec prosze o w miare szybka odpowiedz:)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W obudowie modecoma masz zasilacz modecoma (zazwyczaj najsłabsze modele) na tym to polega. Kolega ci radzi np. topower i do tego jakąś fajną budę. Zasadniczo zrób właśnie w ten sposób. Buda jaka ci się podoba, a zasilacz taki aby pociągnął sprzęt i starczył na jakąś rozbudowę configu.

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze jedno pytanko...pewno bylo tego na forum troche ale po prostu nie mam juz na nic czasu bo do jutra musze podjac decyzje:]nie wiem po prostu czy mam brac zasilacz 350W czy 400W do zestawu ktory opisalem:/po jakims czasie pewno bede go krecil a nie wiem czy to ma jakies znaczenie do mocy zasilacza-nie mam pojecia jak ja obliczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400w, wiecej mocy nie zaszkodzi, szczegolnie jesli nie zmieniles zdania i chcesz brac bude od razu z zasilaczem:)

hehe jakbys przewidzial...:)chodzi po prostu jak zwykle o...kase:|chcialbym sie wyrobic w 200zl-za taka cene jest juz wybor w obudowach z zasilaczami modecoma,natomiast jesli wzialbym np.zasilacz MC 350W za ok.120zl to i jakas obudowa by sie znalazla w granicach 80-90zl,jesli ma to natomiast byc juz zasilacz 400W to w cenie sie nie wyrobie i tu jest wlasnie moj problem:/wydaje mi sie ze macie racje i lepiej bedzie wziac buda i zasilacz osobno ale kwestia czy ta 350W wystarczy czy nie bedzie mnie w jakis sposob za chwile ograniczac?

sory za rozwlekanie wypowiedzi:)dzieki za wszelkie informacje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wolalbym jakas bude za 80-90 zl i modecom mc-350 niz obudowe z wbudowanym jakims 400w:)

i chyba tak wlasnie zrobie:)!moim najwiekszym problemem po prostu jest to czy ten zasilacz bedzie odpowiedni czy po prostu pakuje sie w cos co za chwile bede musial zmieniac bo zalozmy ze bedzie brakowalo na cos tam mocy:/

sory jesli moje pytania Cie denerwuja ale nie jest to dla mnie takie oczywiste:/

a tak poza tematem to widze ze masz podobna konfiguracje do tego co zamierzam zakupic- przynajmniej po czesci-mozesz powiedziec jak CI sie to sprawuje ?? jak płyta,grafika??dzieki jeszcze raz za wszelkie info:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyy polecacie mu orleansa 3200 zamiast 3500 by zaoszczędzić pieniążki... wszytsko okej, ale ceny się tak pozmieniały że różnica wynosi całe 3 ZŁOTE !! :D

http://gral.pl/sklep.php?w=prod_lista&...5&pggrp=AM2

można sobie porównać :). W resztę się nie mieszam, bo się za baro nie orientuje, na dniach sam będę składał zestaw. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietaj że 400W modecom feel który pchają razem z obudowami to nie to samo co modecom 400W bez przyrostka feel :D w sensie że to 2 to jest zasilacz a to pierwsze go udaje :]

a że pchają byle co ... ostatnio składałem dla znajomego zestaw zlozylem fajny za 3K gościu przyjął zamówienie po czym odesłał mi anex - połowa części nie taka - gorsza i droższa,

złożyłem drugi zestaw oparty o inną platformę gościu znowu nie ma płyty głównej i wciska mi kity że as-rock to gufno i zaraz na serwis wróci ( nawet jakby mieli dual sata II na stanie 8==c ) - pozegnałem się ze sklepem znak.pl :P

Edit: dobrze zrobisz jak tak zrobisz :]

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi