PJM Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) jakby ktos pytal... to uzywalem "szukaj" mam pytanie do wlascicieli toshib (satellite)... co z tej calek kupy zaladowanych programow zostawic, a co mozna spokojnie wywalic? nie jestem komputerowym asem, wiec prosilbym o jakies wskazowki ;) z gory dziekuje Edytowane 21 Września 2006 przez PJM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 jakby ktos pytal... to uzywalem "szukaj" mam pytanie do wlascicieli toshib (satellite)... co z tej calek kupy zaladowanych programow zostawic, a co mozna spokojnie wywalic? nie jestem komputerowym asem, wiec prosilbym o jakies wskazowki ;) z gory dziekuje ale jaki konkretnie model, A czy L? odnośnie L: Zostawić: -tylko aktualizacje Windows'a i Frame Network -sterowniki modemu i karty dźwiękowej -wszystko od ATI też zostawić -od Adobe też wszystko zostawić -Java -Macromedia FP Wywalić: -przede wszystkim Nortona -oprócz tego wszystko czego nie wymieniłem w "Zostawić" Zainsatlować: - np. Avast Home - Easy Cleaner -Spy Bot S&D Jeśli chcesz żeby dostał kopa to zacznij od avasta, potem spy bot, systemowe oczyszczanie dysku, w easy cleaner czyszczenie rejestru oraz usuwanie zbędnych plików i edycja listy uruchamianych programów (wył. jeden programik od Toshiby i Acrobat Reader, u mnie tylko avast zostaje na tej liście). Potem defragmentacja i defragment c: /b Możesz jeszcze wyłączyć prefetching. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...